McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 5 Lesson 2 Hundreds, Tens, and Ones will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 2 Answer Key Chapter 5 Lesson 2 Hundreds, Tens, and Ones

Explore and Explain

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 1
______ cans

Teacher Directions: Mya collected cans to recycle. The amount she collected had 3 hundreds, 6 tens, and 7 ones. Use base-ten blocks to show the number in the chart. Write the number.

Answer:
The number of cans is 367.

Explanation:
Given that Mya collected cans to recycle and the amount she collected had 3 hundreds, 6 tens, and 7 ones. So the number will be 3×100 + 6×10 + 7 which is 300+60+7 = 367 cans.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-1

See and Show

There are 427 pennies in this jar. Use hundreds, tens, and ones to show 427.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 2
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 3
427 four hundred twenty-seven

Write how many hundreds, tens, and ones. Then write the number.

Question 1.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 4
Answer:
200+60+3 = 263.

Explanation:
There are 2 hundreds, 6 tens, and 3 ones which is
= 2×100 + 6×10 + 3
= 200+60+3
= 263.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-4-1

Question 2.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 5
Answer:
500+10+8 = 518.

Explanation:
There are 5 hundreds, 1 ten, and 8 ones which is
= 5×100 + 1×10 + 8
= 500+10+8
= 518.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-5-1

Talk Math
What is the value of the 1 in 712, in 165, and in 381?

Answer:
712 = 10,
165 = 100,
381 = 1.

Explanation:
The value of 1 in 712 is 10,
in 165 is 100, and
in 381 is 1.

On My Own

Write how many hundreds, tens, and ones. Then write the number.

Question 3.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 6
Answer:
300+80+2 = 382.

Explanation:
There are 3 hundreds, 8 ten, and 2 ones which is
= 3×100 + 8×10 + 2
= 300+80+2
= 382.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-6-1

Question 4.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 7
Answer:
600+40+3 = 643.

Explanation:
There are 6 hundreds, 4 ten, and 3 ones which is
= 6×100 + 4×10 + 3
= 600+40+3
= 643.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-7-1

Question 5.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 8
Answer:
700+0+9 = 709.

Explanation:
There are 7 hundreds, 0 ten, and 9 ones which is
= 7×100 + 0×10 + 9
= 700+0+9
= 709.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-8-1

Question 6.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 9
Answer:
700+20+1 = 721.

Explanation:
There are 7 hundreds, 2 ten, and 1 ones which is
= 7×100 + 2×10 + 1
= 700+20+1
= 721.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-9-1

Write how many hundreds, tens, and ones.

Question 7.
684 = ____ hundreds, ___ tens, and ____ ones
Answer:
684 = 6 hundreds, 8 tens, and 4 ones.

Explanation:
There are 6 hundreds, 8 tens, and 4 ones.

Question 8.
805 = ____ hundreds, ___ tens, and ____ ones
Answer:
805 = 8 hundreds, 0 tens, and 5 ones.

Explanation:
There are 8 hundreds, 0 tens, and 5 ones.

Question 9.
290 = ____ hundreds, ___ tens, and ____ ones
Answer:
290 = 2 hundreds, 9 tens, and 0 ones.

Explanation:
There are 2 hundreds, 9 tens, and 0 ones.

Problem Solving

Question 10.
This number has 4 hundreds and 2 ones. The number of tens is the digit between the number of ones and the number of hundreds. What is the number?
____________
Answer:
The number is 402.

Explanation:
Given that the number has 4 hundreds and 2 ones. So the number will be 402.

You can view the largest, most complete T.Rex at The Field Museum in Chicago, Illinois. It has more than 200 bones. Look at the number 200.

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 10

Question 11.
What number is in the hundreds place? ____________
Answer:
2.

Explanation:
The number in the hundreds place is 2.

Question 12.
What number is in the tens place? ____________
Answer:
0.

Explanation:
The number in the tens place is 0.

Question 13.
What number is in the ones place? ____
Answer:
0.

Explanation:
The number in one’s place is 0.

Write Math What do hundreds, tens, and ones tell you about a number?
Answer:
Here, hundreds, tens, and ones tell you about the value of the digit in a number. For example, if the number is 253, the value of digit 2 is hundreds, 5 is tens, and 3 is ones.

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 My Homework Answer Key

Practice

Write how many hundreds, tens, and ones. Then write the number.

Question 1.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 11
Answer:
300+20+4 = 324.

Explanation:
There are 3 hundreds, 2 ten, and 4 ones which is
= 3×100 + 2×10 + 4
= 300+20+4
= 324.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-11-1

Question 2.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 12
Answer:
100+30+8 = 138.

Explanation:
There are 1 hundreds, 3 ten, and 8 ones which is
= 1×100 + 3×10 + 8
= 100+30+8
= 138.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-12-1

Question 3.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 13
Answer:
400+10+3 = 413.

Explanation:
There are 4 hundreds, 1 ten, and 3 ones which is
= 4×100 + 1×10 + 3
= 400+10+3
= 413.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-5-Lesson-2-Answer-Key-Hundreds-Tens-and-Ones-13-1

Write how many hundreds, tens, and ones.

Question 4.
536 = ____ hundreds, ____ tens, and ____ ones
Answer:
536 = 5 hundreds, 3 tens, and 6 ones.

Explanation:
There are 5 hundreds, 3 tens, and 6 ones.

Question 5.
295 = ____ hundreds, ____ tens, and ____ ones
Answer:
295 = 2 hundreds, 9 tens, and 5 ones.

Explanation:
There are 2 hundreds, 9 tens, and 5 ones.

Solve. Draw base-ten blocks to model.

Question 6.
Percy has 342 pencils. How many tens does he have?
____ tens
Answer:
4 tens.

Explanation:
Given that Percy has 342 pencils, so the number of tens will be 4.

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 5 Lesson 2 Answer Key Hundreds, Tens, and Ones 14

Question 7.
Luis collected 613 beads. How many hundreds does he have?
____ hundreds
Answer:
6 hundreds.

Explanation:
Given that Luis collected 613 beads, so the number of hundreds is 6.

Test Practice

Question 8.
A number has 6 tens, 9 ones, and 5 hundreds. What number is it?
(A) 695
(B) 596
(C) 569
(D) 965
Answer:
C.

Explanation:
Given that the number has 6 tens, 9 ones, and 5 hundreds which is 500+60+9 = 569. So the number is 569.

Math at Home Write the number 647. Ask your child to tell you how many hundreds, tens, and ones are in the number.

Answer:
647 = 600+40+7.

Explanation:
In 647 there are 6 hundreds, 4 tens and 7 ones.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top