Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key

We included HMH Into Math Grade 1 Answer Key PDF Module 3 Review to make students experts in learning maths.

HMH Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key

Vocabulary

Use the equation to answer the questions.

Question 1.
Circle the addends.
3 + 7 = 10
Answer:

Explanation:
I drew circle around the addends
3 and 7 are the addends in the above equation.

Question 2.
Write the equation with the addends in a different order.
__ + ___ = ___
Answer:
7 + 3 = 10 is the other way to write the equation
I changed the order of the addends.

Concepts and Skills

Fill in the bubble next to the addition that can be used to solve the problem.

Question 3.
Jared sees 5 stars in the sky. Then he sees 4 more. How many stars does Jared see now?
Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key 1
Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key 2
Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key 3
Answer:

Explanation:
I marked the sum that matches with the problem
Jared sees 5 stars in the sky
Then he sees 4 more
Start at 5. Count on  4
6, 7, 8, 9
So, Jared saw 9 stars.

Question 4.
Kiaya has 2 red bows and 5 purple bows. How many bows does Kiaya have?
A. 2 + 3 = 5
B. 5 + 2 = 7
C. 3 + 5 = 8
Answer:
B. 5 + 2 = 7

Explanation:
Kiaya has 2 red bows and 5 purple bows
Add 2 and 5 to find total number of bows
I wrote the equation that solve the problem
2 + 5 = 7 or 5 + 2 = 7
So, Kiaya have 7 bows.

Question 5.
Janet has 3 toy cars and 6 toy trucks. To find the number of toy cars and trucks, she uses 3 + 6 = 9. What other equation can she use?
___ + ___ = ___
Answer:
6 + 3 = 9

Explanation:
Janet has 3 toy cars and 6 toy trucks
To find the number of toy cars and trucks, she uses 3 + 6 = 9
The other equation she can use is
6 + 3 = 9
I changed the addends to show the other equation she can use.

Question 6.
Mike adds 6 + 4 + 3. Show two ways he might solve the problem. Circle the addends you add first.
6 + 4 + 3 = Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key 4
___ + ___ = ___
So, 6 + 4 + 3 = ___
Answer:

Explanation:
First add  4 and 3
4 + 3 = 7
Then add 6 and 7
6 + 7 = 13
So, 6 + 4 + 3 = 13.

6 + 4 + 3 = Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key 4
___ + ___ = ___
So, 6 + 4 + 3 = ___
Answer:

Explanation:
First add 6 and 4
6 + 4 = 10
Then add 10 and 3
10 + 3 = 13
So, 6+ 4 + 3 = 13

Question 7.
Carl sees 2 birds in a nest. He sees 1 bird on the ground. He sees 3 birds in the sky. How many birds does Carl see?
___ birds
Answer:
6 birds

Explanation:
Carl sees 2 birds in a nest. He sees 1 bird on the ground. He sees 3 birds in the sky
2 + 1 + 3 =
First add 2 and 1
2 + 1 = 3
Then add 3 and 3
3 + 3 = 6
So, 2 + 1 + 3 = 6
Therefore, Carl saw 6 birds.

Question 8.
Is the equation true or false? Fill in the bubble to answer.
Into Math Grade 1 Module 3 Review Answer Key 5
Answer:

Explanation:
I marked the equations whether they are true or false
7 – 2 = 5 and 4 + 1 = 5
The equations have same answer
So, the equations are true
1 + 8 = 9 and 5 + 5 = 10
The equations do not have same answer
So, the equations are false.

Leave a Comment

Scroll to Top