Into Math Grade 1 Module 12 Review Answer Key

We included HMH Into Math Grade 1 Answer Key PDF Module 12 Review to make students experts in learning maths.

HMH Into Math Grade 1 Module 12 Review Answer Key

Vocabulary

Question 1.
What is an equation? Show an example.
Answer:
An equation is an equality relationship between two expressions written on both sides of the equal to sign
Examples:
2 + 3 = 5
6 + 8 = 14.

Concepts and Skills

Use the hundred chart to solve.
HMH Into Math Grade 1 Module 12 Review Answer Key 1
Question 2.
Carlos has 15 toy trains. Marcel has 9 toy trains. How many toy trains do they have altogether?
Equation: ___________
___________ toy trains
Answer:

Explanation:
Carlos has 15 toy trains
Marcel has 9 toy trains
15 + 9
I used hundreds chat to solve the problem
I started counting at 15, i colored the number 15
Count by 1’s, color and count 9 more
I reached at the number 24
So, 15 + 9 = 24
They have 24 toy trains all together.

Make a ten to solve. Show your work.

Question 3.
There are 18 children at the beach. Then 5 more children come to the beach. How many children are at the beach now?
Equation: ___________
____________ children
Answer:
18 + 5 = 23
23 children

Explanation:
There are 18 children at the beach
Then 5 more children come to the beach
Start at 18
Make 10:
18 + 5 =
= 18 + 2 + 3
= 20 + 3
= 23
So, 18 + 5 = 23
There are 23 children at the beach now.

Write the numbers that are 10 less and 10 more.

Question 4.
___________ 75 ___________
Answer:

Explanation:
I counted back and forth by 10’s
So, 65 and 85 are the numbers that are 10 less and 10 more than 75.

Question 5.
____________ 12 ___________
Answer:

Explanation:
I counted back and forth by 10’s
So, 2 and 22 are the numbers that are 10 less and 10 more than 12.

Draw tens to show the problem. Write an equation to solve.

Question 6.
Fran has 50 marbles. She gives Caitlyn 20 marbles. How many marbles does Fran have now?
Equation: ____________
Fran has _________ marbles.
Answer:

Explanation:
Fran has 50 marbles
She gives Caitlyn 20 marbles
I drew tens to show the sum
I drew 5 tens and 2 more tens
5 tens + 2 tens = 7 tens
So, 50 + 20 = 70
Farn has 70 marbles.

Fill in the bubble next to the correct answer.

Question 7.
What 13 + 5?
(A) 33
(B) 36
(C) 39
Answer:
The options does not have the correct answer
13 + 5
The answer is 18

Question 8.
What is 20 + 40?
(A) 20
(B) 60
(C) 70
Answer:
(B) 60

Explanation:
20 + 40 =
Start at 20 count more 4 tens
So, 2 tens + 4 tens = 6 tens
20 + 40 = 60.

Write an equation to solve.

Question 9.
There are 20 green apples and 30 red apples. How many apples are there?
Equation: ____________
_________ apples
Answer:
20 + 30 = 50
50 apples

Explanation:
There are 20 green apples and 30 red apples
20 + 30 =
Start at 30, count by 10’s 2 times
30 after 40, 50
30 + 20 = 50
So, 20 + 30 = 50
There are 50 apples in all.

Make a ten to solve. Write the numbers.

Question 10.
There are 16 flavors of fruit pops. 9 more flavors are added. How many flavors are there now?
HMH Into Math Grade 1 Module 12 Review Answer Key 2
Equation: ___________
__________ flavors
Answer:

Explanation:
There are 16 flavors of fruit pops
9 more flavors are added
16 + 9 = 25
There are 25 flavors in all.

Leave a Comment

Scroll to Top