go-math-grade-3-chapter-4-multiplication-facts-and-strategies-extra-practice-answer-key

Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice

Avail the handy resource available for your needs Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice. Check out worked out solutions for all the problems and have an indepth knowledge of the concepts in Go Math Grade 3 Chapter 3. Get acquainted with the kind of questions using the 3rd Grade Go Math Solutions Key Ch 3 Understand Multiplication Extra Practice. Elaborate Explanation is provided in the Go Math Grade 3 Answer Key making it easier for you to understand the concepts underlying.

Go Math Grade 3 Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice Answer Key

The Series of Math Problems provided will help you attain great grades in your exams. Refer our Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice and solve different questions. Practice as many times as possible so that you can attempt the exam with confidence and clear the tests with flying colors.

Common Core – Page No. 63000

Lesson 3.1

Draw equal groups. Skip count to find how many.

Question 1.
2 groups of 4 ______

Answer:
8

Explanation:
Draw 4 counters in each group.
There are 2 equal groups.
skip count by 4 until you say 2 numbers.
There are 2 equal groups with 4 counters in each group.
So, there are 8 counters in all.

Question 2.
4 groups of 3 ______

Answer:
12

Explanation:
Draw 3 counters in each group.
There are 4 equal groups.
skip count by 3 until you say 4 numbers.
There are 4 equal groups with 3 counters in each group.
So, there are 12 counters in all.

Lesson 3.2

Draw a quick picture to show the equal groups. Then write related addition and multiplication sentences.

Question 3.
2 groups of 5
______ + ______ = ______
______ × ______ = ______

Answer:
5 + 5 = 10
2 x 5 = 10

Explanation:
Addition Sentence
Draw 5 counters in each group.
There are a total of 2 groups.
Now, the addition sentence is 5 + 5 = 10.

Multiplication sentence
Draw 5 counters in each circle or group.
Since there is the same number of counters in each group, multiply counters and groups to find how many there are altogether.
2 x 5 = 10.
factor x factor = product

Question 4.
3 groups of 2
______ + ______ + ______ = ______
______ × ______ = ______

Answer:
2 + 2 + 2 = 6
3 x 2 = 6

Explanation:
Addition Sentence
Draw 2 counters in each group.
There are a total of 3 groups.
Now, the addition sentence is 2 + 2 + 2 = 6

Multiplication sentence
Draw 2 counters in each circle or group.
Since there is the same number of counters in each group, multiply groups and counters to find how many there are altogether.
3 x 2 = 6.
factor x factor = product

Lesson 3.3

1. Draw jumps on the number line to show 3 groups of 6.
Find the product.

Question 5.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice Common Core img 1
3 × 6 = ______

Answer:
Chapter 12 Common Core image 1 63000
Explanation:
3 x 6 = 18

Write the multiplication sentence the number line shows.

Question 6.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice Common Core img 2
______ × ______ = ______

Answer:
4 x 3 = 12

Explanation:
1 jump on the number is considered as 1 group.
There are 3 jumps on a number line. So, there are 3 groups.
The length of each jump is 4.
Begin at 0. Skip count by 3’s.
Multiply 4 x 3 = 12.

Common Core – Page No. 64000

Lesson 3.4

Question 1.
Destiny placed her hair ribbons in 3 groups of 5 on her dresser. How many hair ribbons in all does Destiny have? Draw a diagram to solve.
______ hair ribbons

Answer:
15 hair ribbons

Explanation:
3 groups of 5
Draw 3 counters (hair ribbons) in each group.
There are 5 equal groups (dresser).
We skip count by 3’s until you say 5 numbers (3,6,9,12,15)
There are 15 hair ribbons in all.

Lesson 3.5

Draw an array to find the product.

Question 2.
2 × 7 = ______

Answer:
2 x 7 = 14

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 2 64000
2 x 7 = 14

Question 3.
2 × 6 = ______

Answer:
2 x 6 = 12

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 4 64000
2 x 6 = 12

Lesson 3.6

Write a multiplication sentence for the model. Then use the Commutative Property of Multiplication to write a related multiplication sentence.

Question 4.
□□□□□
□□□□□
□□□□□
□□□□□
______ × ______ = ______
______ × ______ = ______

Answer:
4 x 5 = 20
5 x 4 = 20

Explanation:
The given image has 4 rows and 5 columns of square boxes. So, multiplication = 4 x 5. Using Commutative Property of Multiplication 4 x 5 = 5 x 4.

Question 5.
______ × ______ = ______
______ × ______ = ______

Answer:

Explanation:

Lesson 3.7

Find the product.

Question 6.
6 × 0 = ______

Answer:
0

Explanation:
The Zero Property of Multiplication states that the product of zero and any number is zero. So, 6 x 0 = 0.

Question 7.
5 × 1 = ______

Answer:
5

Explanation:
Use Commutative Property of Multiplication: 5 x 1 = 1 x 5.
The Identity Property of Multiplication states that the product of any number and 1 is that number. 5 x 1 = 5.

Question 8.
0 × 9 = ______

Answer:
0

Explanation:
The Zero Property of Multiplication states that the product of zero and any number is zero. So, 0 x 9 = 0.

Question 9.
1 × 8 = ______

Answer:
8

Explanation:
The Identity Property of Multiplication states that the product of any number and 1 is that number. 1 x 8 = 8.

Question 10.
1 × 4 = ______

Answer:
4

Explanation:
The Identity Property of Multiplication states that the product of any number and 1 is that number. 1 x 4 = 4.

Question 11.
9 × 1 = ______

Answer:
9

Explanation:
Use Commutative Property of Multiplication: 9 x 1 = 1 x 9.
The Identity Property of Multiplication states that the product of any number and 1 is that number. 9 x 1 = 9.

Question 12.
1 × 0 = ______

Answer:
0

Explanation:
The Zero Property of Multiplication states that the product of zero and any number is zero.
So, 1 x 0 = 0.

Question 13.
7 × 0 = ______

Answer:
0

Explanation:
The Zero Property of Multiplication states that the product of zero and any number is zero.
So, 7 x 0 = 0.

Conclusion

Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice is intended to help the students to increase their solving ability. It is a great opportunity for students to learn the best way to solve questions. Go Math Grade 3 Chapter 3 Understand Multiplication Extra Practice Answer Key is the first priority who wants to achieve their top grades. Download HMH Go Math Grade 3 Answer Key for free.

Leave a Comment

Scroll to Top