Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Answer Key

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 7 Lesson 6 Answer Key

Eureka Math Grade 3 Module 7 Answer Key

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Problem Set Answer Key

Use a ruler and a right angle tool to help you draw the figures with the attributes given below.
Question 1.
Draw a triangle with 1 right angle.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6-1

Explanation:
ABC is an right angled triangle.

Question 2.
Draw a quadrilateral with 4 right angles and sides that are all 2 inches long.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6-2

Explanation:
ABCD is a quadrilateral with 4 right angles and sides that are all 2 cm long.

 

Question 3.
Draw a quadrilateral with at least 1 set of parallel sides. Trace the parallel sides green.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6-3

Explanation:
ABCD is a quadrilateral of having AD and BC Parallel sides.

 

Question 4.
Draw a pentagon with at least 2 equal sides. Label the 2 equal side lengths of your shape.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6-4
Explanation:
Pentagon is an polygon having five sides.
ABCDE is having same length of sides of ED and BC of 2cm.

 

Question 5.
Draw a hexagon with at least 2 equal sides. Label the 2 equal side lengths of your shape.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6-5

Explanation:
Hexagon is an polygon having six sides.
AB and ED are having the sides of same length of 3cm each.

 

Question 6.
Sam says that he drew a polygon with 2 sides and 2 angles. Can Sam be correct? Use pictures to help you explain your answer.
Answer:
Sam cannot be correct because we cannot draw a polygon with 2 sides and 2 angles. We need at least three lines to draw a polygon with three angles.

Explanation:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6-6

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key

Use a ruler and a right angle tool to help you draw a shape that matches the attributes of Jeanette’s shape. Label your drawing to explain your thinking.

Jeanette says her shape has 4 right angles and 2 sets of parallel sides. It is not a regular quadrilateral.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key

Explanation:
ABCD is a Quadrilateral, where AB and DC are two parallel sides and  A and D are two right angles.

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Homework Answer Key

Use a ruler and a right angle tool to help you draw the figures with the given attributes below.

Question 1.
Draw a triangle that has no right angles.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Homework Answer Key-1
Explanation:
Triangle ABC is an acute triangle.

Question 2.
Draw a quadrilateral that has at least 2 right angles.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Homework Answer Key-2
Explanation:
ABCD is an quadrilateral having at least 2 right angles.

Question 3.
Draw a quadrilateral with 2 equal sides. Label the 2 equal side lengths of your shape.
Answer:

Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Homework Answer Key-3
Explanation:
ABCD is an quadrilateral of four sides, where AD and BC having same length of 2cms each.

Question 4.
Draw a hexagon with at least 2 equal sides. Label the 2 equal side lengths of your shape.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Homework Answer Key-4

Explanation:
Hexagon polygon has six sides in it.
ABCDEF is a Hexagon having six sides where AB and DE are having same length of 2cms each.

Question 5.
Draw a pentagon with at least 2 equal sides. Label the 2 equal side lengths of your shape.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Homework Answer Key-5

Explanation:
Pentagon is a figure having 5 sides in it.
ABCDE is an pentagon having five sides, where AB and BC sides of same length of 2cms each.

 

Question 6.
Cristina describes her shape. She says it has 3 equal sides that are each 4 centimeters in length. It has no right angles. Do your best to draw Cristina’s shape, and label the side lengths.
Answer:
Engage-NY-Eureka-Math-3rd-Grade-Module-7-Lesson-6-Answer-Key-Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 6 Homework Answer Key-6

Explanation:
Cristina figure described as below:
ABC is an equilateral Triangle of equal lengths sides of 4cm each which does not have any right angles in it.

Leave a Comment

Scroll to Top