## Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 1 Lesson 17 Answer Key

Eureka Math Grade 3 Module 1 Answer Key

### Eureka Math Grade 3 Module 1 Lesson 17 Sprint Answer Key

A

Multiply or Divide by 4

Answer:

Explanation:

Multiplied or divided the given number by 4,

as shown above.

B

Multiply or Divide by 4

Answer:

### Eureka Math Grade 3 Module 1 Lesson 17 Problem Set Answer Key

Question 1.

Use the array to complete the related equations.

Answer:

Explanation:

Used the array to complete the related equations as shown above and as

1 Ã— 4 = 4,Â Â 4 Ã· 4 = 1,

2 Ã— 4 = 8,Â Â 8 Ã· 4 = 2,

3 Ã— 4 = 12, 12 Ã· 4 = 3,

4 Ã— 4 = 16, 16 Ã· 4 = 4,

5 Ã— 4 = 20, 20 Ã· 4 = 5,

6 Ã— 4 = 24, 24 Ã· 4 = 6,

7 Ã— 4 = 28, 28 Ã· 4 = 7,

8 Ã— 4 = 32, 32 Ã· 4 = 8,

9 Ã— 4 = 36, 36 Ã· 4 = 9,

10 Ã— 4 = 40, 40 Ã· 4 = 10.

Question 2.

The baker packs 36 bran muffins in boxes of 4. Draw and label a tape diagram to find the number of boxes he packs.

Answer:

The baker packs 9 boxes of muffins,

Explanation:

The baker packs 36 bran muffins in boxes of 4.

Drawn and labeled a tape diagram,

The number of boxes baker packs is 36 Ã· 4 = 9 boxes.

Therefore, the baker packs 9 boxes of muffins.

Question 3.

The waitress arranges 32 glasses into 4 equal rows. How many glasses are in each row?

Answer:

There are 8 glasses in each row,

Explanation:

Given the waitress arranges 32 glasses into 4 equal rows.

Number of glasses in each row are 32 Ã· 4 = 8 (8 X 4 = 32),

Therefore, there are 8 glasses in each row.

Question 4.

Janet paid $28 for 4 notebooks. Each notebook costs the same amount. What is the cost of 2 notebooks?

Answer:

The cost of 2 notebooks is $14,

Explanation:

Given Janet paid $28 for 4 notebooks and each notebook costs the same amount, So cost of each notebook is $28 Ã· 4 = $7 (4 X 7 = 28),

Now cost for 2 notebooks is 2 X $7 = $14.

### Eureka Math Grade 3 Module 1 Lesson 17 Exit Ticket Answer Key

Question 1.

Mr. Thomas organizes 16 binders into stacks of 4. How many stacks does he make? Draw and label a number bond to solve.

Answer:

Mr. Thomas makes 4 stacks of 4,

Explanation:

Given Mr. Thomas organizes 16 binders into stacks of 4.

So number of stacks does he make are 16 Ã· 4 = 4 ( 4 X 4 = 16),

Drawn and labeled a number bond to solve number of stacks

Mr. Thomas makes as shown above in the picture.

Question 2.

The chef uses 28 avocados to make 4 batches of guacamole. How many avocados are in 2 batches of guacamole?

Draw and label a tape diagram to solve.

Answer:

In 2 batches of guacamole the chef uses 14 avocados,

Explanation:

Given the chef uses 28 avocados to make 4 batches of guacamole.

So number of avocados in one batch of guacamole are

28 Ã· 4 =7 (7 Ã— 4 = 28),

Now number of avocados are in 2 batches of guacamole are

2 Ã— 7 = 14 avocados.

Drawn and labeled a tape diagram as shown above.

### Eureka Math Grade 3 Module 1 Lesson 17 Homework Answer Key

Question 1.

Use the array to complete the related equations.

Answer:

Explanation:

Used the array to complete the related equations as shown above and as

1 Ã— 4 = 4,Â Â 4 Ã· 4 = 1,

2 Ã— 4 = 8,Â Â 8 Ã· 4 = 2,

3 Ã— 4 = 12, 12 Ã· 4 = 3,

4 Ã— 4 = 16, 16 Ã· 4 = 4,

5 Ã— 4 = 20, 20 Ã· 4 = 5,

6 Ã— 4 = 24, 24 Ã· 4 = 6,

7 Ã— 4 = 28, 28 Ã· 4 = 7,

8 Ã— 4 = 32, 32 Ã· 4 = 8,

9 Ã— 4 = 36, 36 Ã· 4 = 9,

10 Ã— 4 = 40, 40 Ã· 4 = 10.

Question 2.

The teacher puts 32 students into groups of 4. How many groups does she make? Draw and label a tape diagram to solve.

Answer:

Teacher makes 8 groups,

Explanation :

Given the teacher puts 32 students into groups of 4.

Teacher makes 32 Ã· 4 = 8 (4 X 8 = 32) groups,

Drawn and labeled tape diagram to solve number of groups teacher has made.

Question 3.

The store clerk arranges 24 toothbrushes into 4 equal rows. How many toothbrushes are in each row?

Answer:

In each row there are 6 toothbrushes,

Explanation:

Given the store clerk arranges 24 toothbrushes into 4 equal rows.

So number of toothbrushes in each row are 24 Ã· 4 = 6 (6 X 4 = 24).

Question 4.

An art teacher has 40 paintbrushes. She divides them equally among her 4 students. She finds 8 more brushes and divides these equally among the students, as well. How many brushes does each student receive?

Answer:

Each student will receive 12 paintbrushes,

Explanation:

Given An art teacher has 40 paintbrushes. She divides them equally among her 4 students. She finds 8 more brushes and divides these equally among the students, as well.

So number of brushes she has 40 + 8 = 48 brushes,

Now number of brushes each student will receive are

48 Ã· 4 = 12 ( 12 Ã— 4 = 48).

Therefore, each student will receive 12 paint brushes.