Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20

Big Ideas Math Book Grade K Answer Key Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20

Count and Compare Numbers to 20 Vocabulary

Directions:
Count the fruit in each group. Write each number. Is the number of apples equal to the number of bananas? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. Circle the number that is greater than the other number.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 v 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-

Vocabulary Cards
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 v 2
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 v 3

Lesson 9.1 Model and Count 20

Explore and Grow

Directions:
Place 20 linking cubes on the carpet. Slide the cubes to the ten frames.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.1 Model and Count 20

Think and Grow

Directions:
Count the objects. Color the boxes to show how many.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow

 

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Count the objects. Color the boxes to show how many.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Apply-and-Grow-Practice1

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Apply-and-Grow-Practice2

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Apply-and-Grow-Practice3


Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
Count the objects in the picture. Color the boxes to show how many.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Modeling Real Life

Model and Count 20 Homework & Practice 9.1

Directions:
1 and 2 Count the objects. Color the boxes to show how many.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Model and Count 20 Homework & Practice 9.1.1

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Model and Count 20 Homework & Practice 9.1.2

Directions:
3 and 4 Count the objects. Color the boxes to show how many. 5 Count the objects in the picture. Color the boxes to show how many.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Model and Count 20 Homework & Practice 9.1.3

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Model and Count 20 Homework & Practice 9.1.4

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.1 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Model and Count 20 Homework & Practice 9.1.5

Lesson 9.2 Count and Write 20

Explore and Grow

Directions:
Use linking cubes to show how many ants are in the story Ants at the Picnic. Write how many ants are in the story.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 1
Answer:

Think and Grow

Directions:

  • Count the grasshoppers. Say the number. Trace and write the number.
  • Count the insects. Say the number. Write the number.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow...

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Count the insects. Say the number. Write the number.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Apply-and-Grow-Practice1.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Apply-and-Grow-Practice2.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Apply-and-Grow-Practice3.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
Count the animals in the picture. Say the number. Write the number.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Modeling Real Life-

Count and Write 20 Homework & Practice 9.2

Directions:
1 and 2 Count the insects. Say the number. Write the number.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Count and Write 20 Homework & Practice 9.2.1

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Count and Write 20 Homework & Practice 9.2.2

Directions:
3 and 4 Count the insects. Say the number. Write the number. 5 Count the insects in the picture. Say the number. Write the number.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Count and Write 20 Homework & Practice 9.2.3

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Count and Write 20 Homework & Practice 9.2.4

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.2 12
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Count and Write 20 Homework & Practice 9.2.5

Lesson 9.3 Count to Find How Many

Explore and Grow

Directions:
You have 14 crayons in your box. Your friend has 11 crayons in his box. Use linking cubes to show the crayons in each box.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many..

Think and Grow

Directions:
Circle the group that has the given number of objects.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Think and Grow

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Circle any group that has the given number of objects.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Apply and Grow-Practice1

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Apply and Grow-Practice2

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Apply and Grow-Practice3

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
You have 20 coins in your piggy bank. You drop and break your piggy bank. Did you find all of your coins? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Think and Grow- Modeling Real Life

Count to Find How Many Homework & Practice 9.3

Directions:
1 and 2 Circle the group that has the given number of objects.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Count to Find How Many Homework & Practice 9.3.1

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Count to Find How Many Homework & Practice 9.3.2

Directions:
3 and 4 Circle any group that has the given number of objects. 5 You have 20 toys in your piñata. You break your piñata. Did you find all of your toys? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 9
Answer:

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Count to Find How Many Homework & Practice 9.3.4

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.3 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.3 Count to Find How Many-Count to Find How Many Homework & Practice 9.3.5

Lesson 9.4 Count Forward from Any Number to 20

Explore and Grow

Directions:

  • Place 11 linking cubes on the ten frames. Trace the number.
  • Place another cube on the ten frames. Write the number to tell how many.
  • Place 1 more cube on the ten frames. Write the number to tell how many.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-Lesson 9.4 Count Forward from Any Number to 20

Think and Grow

Directions:
Count forward from the number in the blue circle to the number in the red circle. Write the numbers you count.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Think and Grow-9.4-Think and Grow

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 and 2 Count forward from the number in the blue circle to the number in the red circle. Write the numbers you count. 3 Count forward from 11and stop at 16. Write the numbers you count.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Apply and Grow-Practice1.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Apply and Grow-Practice2.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Apply and Grow-Practice3.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • Your teacher labels the class cubbies and stops at 7. Count forward to finish labeling the cubbies. Write the numbers you count.
  • Label the first cubby with a number from 1 to 16. Count forward from your number to finish labeling the cubbies. Write the numbers you count.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Think and Grow-Modeling Real Life

Count Forward from Any Number to 20 Homework & Practice 9.4

Directions:
1 and 2 Count forward from the number in the blue circle to the number in the red circle. Write the numbers you count.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Count Forward from Any Number to 20 Homework & Practice 9.4.1

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Count Forward from Any Number to 20 Homework & Practice 9.4.2

Directions:
3 Count forward from the number in the blue circle to the number in the red circle. Write the numbers you count. 4 Count forward from 14 and stop at 19. Write the numbers you count. 5 Your teacher is numbering tags and stops at 12. Count forward to finish numbering the tags. Write the numbers you count. 6 Write a number from 1 to 16 on the first tag. Count forward from your number to finish numbering the tags. Write the numbers you count.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Count Forward from Any Number to 20 Homework & Practice 9.4.3

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Count Forward from Any Number to 20 Homework & Practice 9.4.4

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Count Forward from Any Number to 20 Homework & Practice 9.4.5

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.4 12
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.4-Count Forward from Any Number to 20 Homework & Practice 9.4.6

Lesson 9.5 Order Numbers to 20

Explore and Grow

Directions:
Place 11 linking cubes on the ten frames. Place more cubes on the ten frames as you count forward to 20. Trace or write the missing numbers.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5 Order Numbers to 20

Think and Grow

Directions:
Count the dots in each set of ten frames. Say each number. Write each number. Then write the numbers in order.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5 Order Numbers to 20-Think and Grow

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 and 2 Count the dots in each set of ten frames. Say each number. Write each number. Then write the numbers in order.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5-Order Numbers to 20-Apply and Grow-Practice.1

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5-Order Numbers to 20-Apply and Grow-Practice.2

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
Line up the students for lunch by writing the numbers in order. Circle the student who is first. Underline the student who is last.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5-Order Numbers to 20-Think and Grow-Modeling Real Life

Order Numbers to 20 Homework & Practice 9.5

Directions:
1 Count the dots in each set of ten frames. Say each number. Write each number. Then write the numbers in order.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5-Order Numbers to 20-Order Numbers to 20 Homework & Practice 9.5.1

Directions:
2 Count the dots in each set of ten frames. Say each number. Write each number. Then write the numbers in order. 3 Line up the train cars by writing the numbers in order. Circle the train car that is first. Underline the train car that is last.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5-Order Numbers to 20-Order Numbers to 20 Homework & Practice 9.5.2

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.5 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.5-Order Numbers to 20-Order Numbers to 20 Homework & Practice 9.5.3

Lesson 9.6 Compare Numbers to 20

Explore and Grow

Directions:
Place linking cubes on the ten frames to show the numbers. Which number is greater than the other number? Which number is less than the other number?

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Compare Numbers to 20

Think and Grow

Directions:

  • Count the dots in each set of ten frames. Write each number.
  • Is the number of green dots equal to the number of yellow dots? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.
  • Compare the numbers of red dots and blue dots. Circle the number that is greater than the other number.
  • Compare the numbers of yellow dots and red dots. Draw a line through the number that is less than the other number.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Compare Numbers to 20-Think and Grow

Apply and Grow: Practice

Directions:
Count the objects in each group. Write each number. 1 Is the number of blue bouncy balls equal to the number of green bouncy balls? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 2 Circle the number that is greater than the other number. 3 Draw a line through the number that is less than the other number.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Compare Numbers to 20-Apply and Grow-Practice

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Compare Numbers to 20-Apply and Grow-Practice2.

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Compare Numbers to 20-Apply and Grow-Practice3.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • You have 14 balls. Your friend has a number of balls that is 1 more than 12. Draw the balls. Write the numbers. Circle the number that is greater than the other number.
  • You have 18 balls. Your friend has a number of balls that is greater than 15 and less than 17. Draw the balls. Write the numbers. Draw a line through the number that is less than the other number.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 6
Answer:
I am having more balls than my Friend has in both the cases.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 -Think and Grow-Modeling Real Life

Compare Numbers to 20 Homework & Practice 9.6

Directions:
1 Count the dots in each set of ten frames. Write each number. Is the number of blue dots equal to the number of red dots? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 -Compare Numbers to 20 Homework & Practice 9.6.1

Directions:
2 Count the bouncy balls in each group. Write each number. Circle the number that is greater than the other number. 3 Count the dots on each domino. Write each number. Draw a line through the number that is less than the other number. 4 You have 13 balls. Your friend has a number of balls that is 1 more than 19. Draw the balls. Write the numbers. Draw a line through the number that is less than the other number.

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 -Compare Numbers to 20 Homework & Practice 9.6.2

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 -Compare Numbers to 20 Homework & Practice 9.6.3

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 9.6 10
Answer:
I am having less Balls than my friend has.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 -Compare Numbers to 20 Homework & Practice 9.6.4.

Count and Compare Numbers to 20 Performance Task

Directions: 1 Use the clues to fond the number of fruit in each crate. Write each number.

  • The number of apples is more than 16 but less than 18.
  • The number of bananas is more than 15 but less than 17.
  • The number of oranges is more than 18 but less than 20.
  • The number of pears is 1 more than the number of oranges.
  • The number of pineapples is 1 less than the number of oranges.
  • Write the numbers in order.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 -Count and Compare Numbers to 20 Performance Task.1

Count and Compare Numbers to 20 Activity

Number Boss
Directions:
Each player flips a card and places it on the page. Compare the numbers. The player with the greater number takes both cards. If the numbers are equal, flip the cards again. The player with the greater number takes all the cards. Repeat until all cards have been used.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 2
Answer:

Count and Compare Numbers to 20 Chapter Practice

Directions:
1 Count the paste jars. Color the boxes to show how many. 2 Count the insects in the picture. Say the number. Write the number.

9.1 Model and Count 20

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Count and Compare Numbers to 20 Chapter Practice-9.1 Model and Count 20.1

9.2 Count and Write 20

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Count and Compare Numbers to 20 -Chapter Practice-9.2 Count and Write 20.2

Directions:
3 Circle any group that has the given number of objects. 4 You have 20 erasers in your box. You drop your box. Did you find all of your erasers? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 5 Count forward from the number in the blue circle to the number in the red circle. Write the numbers you count.

9.3 Count to Find How Many

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Count and Compare Numbers to 20 -Chapter Practice-9.3 Count to Find How Many.3

Question 4.
Big
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Count and Compare Numbers to 20 -Chapter Practice-9.3 Count to Find How Many.4

9.4 Count Forward from Any Number to 20

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Count and Compare Numbers to 20 -Chapter-9.4 Count Forward from Any Number to 20-Count to Find How Many.5

Directions:
6 Count forward from the number in the blue circle to the number in the red circle. Write the numbers you count. 7 Line up the students for recess by writing the numbers in order. Circle the student who is first. Underline the student who is last.

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Count and Compare Numbers to 20 -Chapter-9.4 Count Forward from Any Number to 20-Count to Find How Many.6

9.5 Order Numbers to 20

Question 7.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-Lesson 9.6 Count and Compare Numbers to 20 -9.5 Order Numbers to 20.7

Directions:
Count the objects in each group. Write each number. 8 Is the number of yellow dots equal to the number of blue dots? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 9 Circle the number that is greater than the other number. 10 Draw a line through the number that is less than the other number.

9.6 Compare Numbers to 20

Question 8.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.6 Compare Numbers to 20.8

Question 9.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.6 Compare Numbers to 20.9

Question 10.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 9 Count and Compare Numbers to 20 chp 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-9-Count-and-Compare-Numbers-to-20-9.6 Compare Numbers to 20.10

Leave a Comment

Scroll to Top