By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 64 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 64

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

-15 + 22 = ____

Answer: 7

Question 2.

32 × 10 = ___

Answer: 320

Question 3.

609 ÷ 3 = ___

Answer: 609 ÷ 3 = 203

Question 4.

8^{2} = ___

Answer: 8 × 8 = 64

Question 5.

\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{2}{8}\) = ___

Answer:

\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{2}{8}\)

Both the denominators of the fractions are same.

\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{2}{8}\) = \(\frac{3+2}{8}\) = \(\frac{5}{8}\)

Question 6.

2 (5 + 3) = ______

Answer:

2 (5 + 3) = 2 × 8 = 16

Question 7.

-5 × = 10

Answer:

Let the unknown value be x.

-5 × x = 10

x = -10/5

x = -2

Question 8.

Solve for q. \(\frac{1}{4}\)q = 10

q = ____

Answer:

Given,

\(\frac{1}{4}\)q = 10

q = 10 × 4

q = 40

Question 9.

How many grams are in 9 kilograms?

________________

Answer:

Convert from kilograms to grams.

1 kg = 1000 grams

9 kgs = 9 × 1000 = 9000 grams

Question 10.

Complete the chart for the shape.

Name the figure. | |

How many sides? | |

How many angles? | |

Does it have symmetry? | |

Is it a plane shape or a solid shape? |

Answer:

Name the figure. | Pentagon |

How many sides? | 5 |

How many angles? | 5 |

Does it have symmetry? | 5 lines of symmetry |

Is it a plane shape or a solid shape? | Plane |

Question 11.

Time Spent on Homework

Day | Minutes |

Monday | 52 |

Tuesday | 45 |

Wednesday | 30 |

Thursday | 45 |

Friday | 0 |

How much more time was spent on homework on Thursday than on Wednesday?

Answer:

On Wednesday they spent 30 minutes

On Thursday they spent 45 minutes

45 – 30 = 15 minutes

Question 12.

Landon scored 80% on his math test. If there were 40 problems on the test, how many did he answer correctly?

________________

Answer:

Given,

Landon scored 80% on his math test.

80% of 40

80/100 × 40 = 3200/100 = 32