By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 120 regularly, students can get better problemsolving skills.
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 120
Directions: Solve each problem.
Question 1.
Take 46 away from 84.
Answer:
It means we have to subtract 84 from 46.
84 – 46 = 38
Question 2.
Answer:
Multiplying 73 and 10, we get 730.
73 × 10 = 730
Question 3.
Calculate 197 ÷ 20.
Answer:
197/20 = 9.85
Question 4.
Write the largest possible number using the digits 6, 4, 8, 2, and 7
Answer: The largest possible number using the digits 6, 4, 8, 2, and 7 is 87642.
Question 5.
Circle the value that is not equivalent to the other two.
\(\frac{6}{10}\)
6%
0.6
Answer: \(\frac{6}{10}\) = 0.6
Question 6.
Write the next number in the sequence.
1,107; 1,057; 1,007; _______
Answer:
1107 – 50 = 1057
1057 – 50 = 1007
1007 – 50 = 957
Thus the next number in the sequence is 957.
Question 7.
Answer:
1\(\frac{3}{4}\) = \(\frac{7}{4}\)
Question 8.
Solve for y when \(\frac{48}{y}\) = 12.
y = ___________
Answer:
\(\frac{48}{y}\) = 12
\(\frac{48}{12}\) = y
y = 4
Question 9.
How many grams are in 4.7 kilograms?
Answer:
1 kg= 1000 grams
4.7 = 4.7 × 1000 = 4700 grams
Question 10.
Is a right angle greater than, less than, or equal to 75°?
Answer:
Right angle = 90°
90° is greater than 75°
Question 11.
Regular Price 
Discount 

Pants  $32  25% 
Shirts  $24  30% 
Shoes  $45  35% 
Socks  $4  10% 
If you purchase a pair of shoes at the discounted price, how much money will you save?
Answer:
45 × 35/100 = 15.75
You can save $15.75
Question 12.
The Simons recycle bottles and cans. They recycle four times as many cans as bottles. If they recycle 156 cans, how many bottles do they recycle?
Answer:
Given,
The Simons recycle bottles and cans.
They recycle four times as many cans as bottles.
Recycle 156 cans
156/4 = 39 bottles