By accessing our **180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 16 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 16

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Write the numeral.

________

Answer:

3 Tens = 3 × 10 = 30

9 ones = 9 × 1 = 9

30 + 9 = 39

3 Tens 9 Ones = 39

Question 2.

Answer: 16

The sum of two numbers 7 and 9 are 16.

Question 3.

Subtract.

Answer:

There are 4 flies. Among them, 2 are removed.

4 – 2 = 2

Question 4.

14 – 8 = 6

6 + = 14

Answer:

14 – 8 = 6

6 + x = 14

x = 14 – 6

x = 8

6 + 8 = 14

Question 5.

How many vertices?

_______ vertices

Answer:

There are 3 vertices in a triangle.

Question 6.

Write the day of the week that comes after Tuesday.

_________

Answer: The day of the week that comes after Tuesday is wednesday.

Question 7.

How many kids have rolling packs?

____________

Answer: Kids have 8 Rolling packs.

Question 8.

Edward can jump about 1 yard. About how many feet can Edward jump?

____________

Answer:

Given,

Edward can jump about 1 yard.

We have to convert from yard to feet.

1 yard = 3 feet

Thus Edward jump 3 feet.