# 180 Days of Math for Second Grade Day 144 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 144 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 144

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Circle groups of 3. _________ groups
4 groups Explanation:
To find the group of circles we use division.
As division is repeated multiplication.
Number of circles = 12
12 ÷ 3 = 4
4 x 3 = 12

Question 2.
167 + 32 = ___________ Explanation:
we get the sum as 199.
Question 3.
What is 97 minus 62? Explanation:
By subtracting 62 from 97,
we get the difference 35.
Question 4.
43 + 18 = + 43 Explanation:
Let the given number be x
43 + 18 = x + 43
61 = x + 43
x = 61 – 43
x = 18
Question 5.
Draw a line of symmetry.  Explanation:
Figures or shapes that have exact resemblance to its other part,
when divided into two or more equal parts are called symmetrical.
The given figure has line of symmetry.

Question 6.
Record the area. area = _________ triangles
8 triangles Explanation:
Each triangle has 1 area.
So, total 8 triangles.
Area = 8 triangles

Question 7.
Library Books Checked Out

 Week 1 Week 2 Week 3 Jody 4 5 5 Emily 4 4 4 Brenda 5 7 6 Alison 6 3 6

How many more library books did Jody check out in Week 2 than in Week 1?
1 book
Explanation:
Jody check out 4 books in week 1 and 5 books in week 2
the difference is 5 – 4 = 1
Number of more library books Jody check out in Week 2 than in Week 1 = 1 book

Question 8.
Sixty-seven kids like the beach. Ninety-nine kids like the aquarium. Forty-six kids like the zoo. How many more kids like to go to the beach than the zoo?