By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 79 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 79

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

**Ones**Â Place Value

5 + 5 = 10

Put the 0 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

**Tens**Â Place Value

1 + 3 + 2 = 6

Put the 6 in Tens place

Question 2.

Write \(\frac{6}{10}\) as a decimal.

______________

Answer:

6/10 as a decimal isÂ **0.6**

Explanation:

A decimal isÂ a fraction written in a special form.

Instead of writing 1/2, for example,

you can express the fraction as the decimal 0.5,

where the zero is in the ones place and the five is in the tenths place.

Question 3.

Answer:

Explanation:

We have the equation:

75 Ã· 10 = 7

Calculated to 0 decimal places.

quotient is 7 and the remainder is 5

Question 4.

What is the quotient of 80 and 10?

______________

Answer:

Explanation:

We have the equation:

80 Ã· 10 = 8

Calculated to 0 decimal places

quotient is 8 and the remainder is 0

Question 5.

What is the value of the tens place in 1,378?

______________

Answer:

the value of the tens place in 1,378 is 7

Explanation:

thousands place is 1

Hundreds place is 3

ones place is 8

Question 6.

7 Ã— = 21

Answer:

21 Ã· 7 = 3

Explanation:

7 x 3 = 21

to know the unknown value in multiplication

we have to find the division.

Question 7.

Each cube has 2-cm sides. What is the volume of the model?

______________

Answer:

2 cm^{3}

Explanation:

Volume can be measured in several units.

Some of the more common ones are:

cm^{3} or cubic centimeters

milliliters

liters

1 cm^{3}Â = the volume of a cube of 1-cm sides

2cm = 2 cm^{3}

Question 8.

You wake up at 6:28 A.M. and go to bed at 9:30 P.M. How long are you awake?

______________

Answer:

15:02 minutes

Explanation:

06:28 to 9:28 = 3 hours in theÂ morning

9 : 28 to 9:30 = 12 hours 2 minutes

12 + 3 = 15 hours 2 minutes

The formula for calculating elapsed time isÂ elapsed time = end time â€“ start time.

Subtract the minutes and hours separately.

Question 9.

If you turn around a given point, are you reflecting, translating, or rotating?

______________

Answer:

rotating

Explanation:

Rotation is a transformation that rotates a figure about a fixed point known as the centre of rotation.

In rotation, there is a central point that remains fixed, and everything else rotates around that point.

Question 10.

Three sisters are each making themselves one beaded necklace. They use 125 beads on each necklace. How many beads do they need?

______________

Answer:

125 xÂ 3 = 375

Explanation:

Three sisters are each making themselves one beaded necklace.

They use 125 beads on each necklace.

125 x 3 = 375

They need 375 beeds