By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 124 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 124

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Draw dots to fill the ten frame. How many more dots are needed to make ten?

Answer:

Explanation:

I drew dots in the ten frame

I drew 8 more dots to make 10.

Question 2.

7 + 6 =

Answer:

Explanation:

Start at 7

Count 6 more ones

I reach at 13

So, 7 + 6 = 13.

Question 3.

Answer:

Explanation:

Make 10 to subtract:

15 – 6

= 15 – 5 – 1

= 10 – 1

= 9

So, 15 – 6 = 9.

Question 4.

Write the missing number.

4 + = 8

Answer:

4 + = 8

Explanation:

Subtract 4 from 8

8 – 4 = 4

So, 4 + 4 = 8.

Question 5.

Draw a line of symmetry.

Answer:

Explanation:

The line of symmetry is imaginary line that passes through the center of the shape or object and divides it into identical halves

So, i drew a line in middle of the butterfly to divide it into equal halves.

Question 6.

What tool would you use to measure temperature: a clock or thermometer?

Answer:

A thermometer

Explanation:

A clock is used to measure time

A thermometer is used to measure temperature.

Question 7.

**Favorite Ice Cream**

How many fewer children like strawberry ice cream than chocolate ice cream?

Answer:

3 fewer children

Explanation:

6 children like chocolate ice cream

3 children like strawberry ice cream like strawberry ice cream than chocolate ice cream.

6 – 3 = 3

So, 3 fewer children

Question 8.

Sue gets up every morning at 7:00. School begins 1 hour later. What time does school begin?

Answer:

8:00

Explanation:

Sue gets up every morning at 7:00

School begins 1 hour later

1 hour after 7 is 8

So, school begin at 8:00 in the morning.