By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 75 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 75

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Add 43 to 35.

______________

Answer: 78

Explanation:

When we add two or more addends, we get the sum.

43 + 35 = 78

Question 2.

Answer: 200

Explanation:

Multiply the numbers 20 and 10,

we get the product 200.

Question 3.

How many groups of 5 are in 45?

_______________

Answer: 9

Explanation:

Question 4.

Round 35,678 to the nearest thousand.

______________

Answer:

36,000

Explanation:

Rounding to the nearest thousand means,

rounding the decimal to its nearest thousandth.

the digit next to the thousandth is more than 5,

then round up to the nearest thousand.

Question 5.

What is half of $6.90?

______________

Answer:

$3.45

Explanation:

Divide $6.90 by 2,

we get exact half of the number.

6.90 Ã· 2 = 3.45

Question 6.

Write the number that comes next in the sequence.

1,057; 1,007; 957,

_______________

Answer:

907

Explanation:

Sequence follows (n – 50) rule

n = given numbers in sequence

subtract 50 from the last number 957

957 – 50 = 907

Question 7.

18 – = 45 Ã· 3

Answer: 3

Explanation:

Let the given number be x

18 – xÂ = 45 Ã· 3

18 – xÂ = 15

x = 18 – 15 = 3

Question 8.

4 quarts = ______ cups

Answer:

16 cups

Explanation:

1 quart = 4 cups

4 quarts = 4 x 4 = 16 cups

Question 9.

True or false? A solid is a two-dimensional object.

______________

Answer:

False

Explanation:

A solid is a 3-dimensional shape.

It has length, width and height.

Question 10.

Write the coordinates of:

Answer:

(G, 1)

Explanation:

(G, 1)

first lets check the letters

letter = G

then check the number given

number = 1

now check the fourth intersection upwards from G

Question 11.

If you flip a coin 100 times, how many times are you likely to get tails?

______________

Answer:

50 times

Explanation:

When we flip a coin for 100 times,

Probability of getting tails is 50 times.

Question 12.

How many equal line segments are needed to make a line of 30 triangles?

__________________________

Answer:

60 line segments

Explanation:

A line segment is the line drawn between two fixed points.

In the picture for 3 triangle, we used 6 line segments.

So, for 30 triangles, we need

\(\frac{30×6}{3}\) = 60