By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 70 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 70

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer: 55

Explanation:

By subtracting smaller number 29 from the bigger number 84,

we get the difference 55.

Question 2.

Complete.

6 Ã— 8 = ____

6 Ã— 80 = ______

6 Ã— 800 = ______

Answer:

6 Ã— 8 = 48

6 Ã— 80 = 480

6 Ã— 800 = 4800

Explanation:

When we multiply the given numbers,

we get the product of that numbers.

Question 3.

160 Ã· 10 = ____

Answer: 16

Explanation:

Question 4.

10,000 + 5,000 + 900 + 80 + 1 =

______________

Answer:

15,981

Explanation:

Arrange all the numbers according to the place values,

we get the sum of the addends

10,000 + 5,000 + 900 + 80 + 1 = 15,981

Question 5.

Answer: 4

Explanation:

Let the unknown number be x

\(\frac{2}{3}\) = \(\frac{x}{6}\)

3x = 6 x 2

x = \(\frac{12}{3}\)

x = 4

Question 6.

3 â€¢ 5 + 1 â€¢ 4 = ___

Answer: 19

Explanation:

3 â€¢ 5 + 1 â€¢ 4 is a combined operation

Dot represents multiplication

(3 x 5) + (1 x 4)

= 15 + 4 = 19

Question 7.

7 Ã— = 53 – 4

Answer: 7

Explanation:

Let the unknown number be x

7x = 53 – 4

7x = 49

x = \(\frac{49}{7}\)

x = 7

Question 8.

How many hours are in 2 days?

_____________________

Answer:

48 hours

Explanation:

1 day = 24 hours

2 days = 24 x 2 = 48hrs

Question 9.

Name the triangle that has 3 unequal sides.

_____________________

Answer:

Scalene triangle.

Explanation:

A scalene triangle is a triangle in which all three sides and angles are unequal.

But, the sum of all the interior angles is always equal to 180 degrees.

Question 10.

The chart below shows how many cups of lemonade Marcia sold each hour she had her lemonade stand set up.

1st Hour | 2nd Hour | 3rd Hour | 4th Hour |

6 | 5 | 11 | 15 |

To make 10 cups of lemonade, Marcia has to squeeze 3 lemons. How many lemons did Marcia use in the first 4 hours?

_____________________

Answer:

12 lemons

Explanation:

Marcia has to squeeze 3 lemons to make 10 cups of lemonade.

In the fourth hour she has 15 lemonades.

Number of lemons she uses in the first 4 hours

= \(\frac{15}{4}\)

= 12 lemons and 3 are left.

Question 11.

If you spin the spinner 3 times, how many times are you likely to land on green?

Answer:

1 time

Explanation:

The spinner spins for 3 times,

Number of times are it land on green

= \(\frac{3}{3}\) = 1

Question 12.

Find the rule and complete the pyramid.

Answer:

Explanation:

Subtraction of the bottom two numbers to get upper number

4 – 5 = -1

5 – 2 = 3

2 – 1 = 1

1 – 6 = -5