By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 56 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 56

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Calculate the difference when 35 is subtracted from 87.

_____________________

Answer:

52

Explanation:

By subtracting the smaller number 35 from the bigger number 87,

wee get the difference 87 – 35 = 52

Question 2.

Answer:

126

Explanation:

Multiply the numbers 21 and 6 to get the product.

21 x 6 = 126

Question 3.

65 Ã· 5 = ___

Answer:

13

Explanation:

Question 4.

Write the ordinal number for thirty-seven.

_____________________

Answer:

37th

Explanation:

Ordinal numbers tells the position or place of a given number.

So, the number 37 is written as 37th.

Question 5.

Calculate the sum of $4.50 and $3.75.

_____________________

Answer:

$8.25

Explanation:

Add two or more addends to get the sum.

$4.50 + $3.75 = $8.25

Question 6.

63 Ã· 7 – 8 = ____

Answer: 1

Explanation:

The above equation is a combined operation.

First divide 63 Ã· 7 = 9

Then subtract 9 – 8 = 1

Question 7.

60 Ã· = 6

Answer:

10

Explanation:

Lett the unknown number be x

60 Ã· x

x = 60 Ã· 6

x = 10

Question 8.

How many liters are in 5,000 milliliters?

_____________________

Answer:

5 liters

Explanation:

1lt = 1000ml

5lt = 5 x 1000 = 5000ml

Question 9.

Is a hexagon a plane shape?

_____________________

Answer:

Yes, plane shape is hexagon.

Explanation:

Hexagon is a regular polygon with 6 edges and 6 corners.

In hexagon all sides are equal in length.

The sum of interior angles is Â 720Â°.

Question 10.

Write the coordinates of:

Answer:

(D, 3)

Explanation:

(D, 3)

first lets check the letters

letter = D

then check the number given

number = 3

now check the fourth intersection upwards from D

Question 11.

Brent can pick 2 different toppings for his ice cream. The toppings options are cherries, sprinkles, and chocolate syrup. What are all the possible combinations of toppings that he can make?

_____________________

Answer:

Cherries, Sprinkles

Explanation:

The probability of combination of the toppings depending upon the taste of Brent.

Cherries and Sprinkles;Â Sprinkles and Chocolate syrup; Cherries and Chocolate syrup.

Question 12.

How many seconds are there in a half hour?

_____________________

Answer:

1800 seconds

Explanation:

1 minute has 60 seconds

half hour is 30 minutes = 30 x 60 seconds

30 x 60 = 1800 seconds