By accessing our **180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 171 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for First Grade Answers Key Day 171

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Put these numbers in order from least to greatest.

88, 91, 89

______, _______, _______

Answer:

88, 89, 91

Explanation:

Arranging the numbers from least to greatest is known as ascending order.

Question 2.

Answer: 13

Explanation:

When we add 2 or more addends, we get the sum.

Question 3.

14 – 9 =

Answer: 5

Explanation:

Subtract 9 from 14, we get the difference as 5.

Question 4.

Answer:

13

Explanation:

Addition and subtraction or inverse to each other.

13 – 5 = 8

5 + 8 = 13

Question 5.

Color the shape with straight sides.

Answer:

Explanation:

From the above given shapes the figure with straight sides is rectangle.

Question 6.

Circle the month that has 28 or 29 days in it.

February

March

April

Answer:

Explanation:

According to Gregorian calendar February is the only month which has 28 or 29 days.

Question 7.

**Favorite Weekend Activity**

Two more children were asked their favorite activities.

One said reading and one said playing with toys.

Now how many children prefer playing with toys?

Answer:

6 children

Explanation:

Children play with toys = 5

one said playing with toys = 1

children prefer playing with toys = 5 + 1 = 6

Question 8.

There are 6 buckets, 5 shovels, and 2 balls. How many toys are there in all?

Answer:

13 toys

Explanation:

There are 6 buckets, 5 shovels, and 2 balls.

Number of toys in all = 6 + 5 + 2 = 13