If you have any trouble while computing the difference between larger numbers then this page is going to be of great help for you. Make the most out of this quick resource i.e. Worksheet on Word Problems on Minuend and Subtrahend and score better grades in your exams. Learn what is meant by Minuend and Subtrahend and how to find the difference between them in the example problems provided. Answering the Questions in Minuend Subtrahend Word Problems Worksheet will help you become familiar with the concept in a simple manner.

Do Refer:

- Subtraction Placing the Numbers
- Missing Number in Subtraction
- Subtraction Word Problems â€“ 1-Digit Numbers

## Minuend and Sutrahend Worksheet with Answers

Find the difference between the following numbers

**Example 1:
**953684 â€“ 782962

**Solution:**

Place the biggest number on the top and the smallest number on the bottom. Start subtracting from right to left.

In units column, 4-2=2.

In tens column, 8-6=2.

In hundreds column, 6< 9, borrow 10 from the previous column it becomes 16. So 16-9=7.

In thousands column, 2-2=0

In ten thousand column 5< 8, borrow 10 from the previous column it becomes 15-8=7.

In hundred thousand column, 8-7=1.Â

**Example 2:**

768595 â€“ 459383

**Solution:**

In the units column,5-3=2

In tens column, 9-8=1

In hundreds column, 5-3=2**
**In thousands column 8<9, borrow 10 from the previous column and it becomes 18, So 18-9=9.

In ten thousand column, 6 becomes 5. So 5-5=0.

In the hundred thousand column, subtract 4 from 7 i.e. 7-4=3.

**Example 3:**

Sita has 50690 chocolates in her store. She ordered some chocolates. Totally she has 65868 chocolates after receiving the order. Find how many chocolates did she order?

**Solution:Â **

No of chocolates Sita have in the store= 50690

Total no of chocolates Sita have after receiving the order =65868

No of chocolates Sita orderedÂ =65868-50690

Hence, Sita has 15178 chocolates in the store.

**Example 4:
**Srinu has stored 13450 bags of rice in the godown. He sold 4560 bags. Find how many bags did he have now in the godown?

**Solution:**

No of rice bags in the godown= 13450

No of rice bags he sold=4560

No of rice bags Srinu have=13450-4560**
**Therefore, Srinu has 8890 rice bags.

**Example 5:
**Hari purchased gold for Rs 298780. He gave Rs 300000 to the shopkeeper. Find how much money he will get in return?

**Solution:**

Hari purchased gold = Rs 298780

Hari gave the money to the shopkeeper=Rs 300000

Hari got money in return is

Hence, Hari got money in return is Rs1220.

**Example 6:
**Siri has money of Rs 558959. She gave her friend Rs 65893. Find how much money Siri has?

**Solution:**

Siri has money= Rs 558959

Siri gave her friend= Rs 65893

Siri has money after giving her friend= Rs 65893- Rs 558959=493066.

Hence, Siri has the money of Rs 493066.

**Example 7:
**Suresh bought a car for Rs 589560. After a year he sold it for 481250. Find the amount of money he lossed?

**Solution:**

Suresh bought a car= Rs 589560

Suresh sold a car for the money=481250

The amount of money he lossed=589560-481250=1,08,310.

Hence, the amount of money he lossed= 1,08,310.

**Example 8:**

Akhil bought silver for rs 65954. He sold it for 78923. Find the profit he gained by selling the silver?

**Solution:**

Akhil bought silver = Rs 65954

Akhil sell it for the money= Rs 78923

The profit he gained by selling silver= 78923- 65954

=12,969

Hence, Akhil gained profit by selling silver for Rs 12,969.

**Example 9:
**Sujitha has the money of Rs 10800. She bought a school bag, books, dresses for 7280. Find out how much money she has?

**Solution:**

Sujitha has the money = Rs 10800

Money spent by sujitha= Rs 7280

Sujitha has the money= 10800-7280=3,520

Hence, Sujitha has money ofÂ Rs 3520.

**Example 10:**

In a company, the total no of employees in the software department and hardware department is 10780. Hardware department employees are 4575. Find out the no of employees working in the software department?

**Solution:**

Total no of employees in software and hardware departments are= 10780

no. of employees in hardware department= 4575

no. of employees working in the software department = 10780- 4575=6205

Hence, no. of employees working in the software department = 6205.

**Example 11:**

A survey of 7543 members is conducted on both men and women. The total number of men who participated in the survey is 4200. Find out the women who participated in the survey?

**Solution:**

Total members participated in the survey= 7543

The total number of men who participated in the survey= 4200

The total number of women who participated in the survey =7543-4200=3343.

Hence, the total number of women who participated in the survey is3343.

**Example 12:
**Two sisters Sita and Geetha saved the money of Rs 40978 in the account. Sita took Rs 25798 from the saved amount. Find out the money in the account?

**Solution:**

Sita and Geetha saved the money in the account= Rs 40978

Sita took from the saved amount= Rs 25798

money in the account= Rs 40978- Rs 25798

= 15,180

Therefore, the money in the account is 15,180.