Students of all grades can practice the questions on dividing numbers having two digits numbers. You can practice the different questions available here on Division Problems and get different ideas. Worksheet on 2 Digit Divisors includes questions such as finding the quotient and remainder, word problems on Division by Two-Digit Numbers. For your comfort, we have compiled the solutions to 2 digit division problems explained step by step in the 2 Digit Divisors Word Problems Worksheet.

Refer Similar Articles:

### Divide the Numbers and Find the Quotient and Remainder

**Problem 1.**

Divide the Numbers and find the Quotient and Remainder 91Ã·13

**Solution:**

The dividend 91 is greater than the divisor 13.

As the first digit of the dividend 9 is less than the divisor 13, Place zero as the quotient and bring down the next digit from the dividend.

Take the first two digits 91 and continue the division process.

We know that 91 is exactly divisible by 13 i.e.(13 Ã— 7=91).

Therefore, On dividing 91 by 13 we get 7 as the quotient and 0 as the remainder.

**Problem 2.**

Divide Numbers and get the Quotient and Remainder 78 Ã·15

**Solution:**

The dividend 78 is greater than the divisor 15.

As the first digit of the dividend 7 is less than the divisor 15, Place zero as the quotient and bring down the next digit from the dividend.

Take the first two digits 78 and continue the division process.

We know that 78 is not exactly divisible by 15 i.e.15 Ã— 5=75. we will go for it.

Subtract 75 from 78. i.e. 78-75=3.

Therefore, On dividing 78 by 15 we get 5 as the quotient and 3 as the remainder.

**ProblemÂ 3**.

Divide 585 by 15?

**Solution:**

The Dividend 585 is greater than the divisor 15.

As the first digit of the dividend 5 is less than the divisor 15, Place zero as the quotient and bring down the next digit from the dividend.

Take the first two digits 58 and continue the division process.

We know that 58 is not exactly divisible by 15. But we know that 15 Ã— 3=45.

Write 3 as the quotient and subtract 45 from 58 i.e. 58-45=13.

Bring down the digit 5 from the dividend. So the number becomes 135 and continue the division process.

We know that 135 is exactly divisible by 15 i.e. 15 Ã—9=135.

Therefore, On dividing 585 by 15 we get 39 as the quotient and 0 as the remainder.

**Problem 4.**

Divide 268 by 13 and find the quotient and remainder?

**Solution:**

Since the first digit of the dividend is not divisible by 13. Place zero as the quotient Consider the first two digits 26 and continue the division process.

We know that 26 is exactly divisible by 13.

Write 2 as quotient and subtract 26 from 26 i.e. 26-26=0.

Bring down the digit 8. Place 0 as quotient.

Subtract 0 from 8.

The remainder is 8 and the quotient is 20.

**Problem 5. **

Divide 3650 by 15?

**Solution:**

As the first digit of the dividend is not divisible by the dividend 15. Consider the first two digits 36.

36 is not exactly divisible by 15. We know that 15 Ã— 2=30. We will go for it.

Write 2 as quotient and subtract 30 from 36 i.e. 36-30=6.

Bring down the digit 5 and place it after 6. It becomes 65.

65 is not exactly divisible by 15. We know that 15Ã— 4=60.

write 4 as the quotient and subtract 60 from 65. i.e. 65-60=5.

Bring down the digit 0 and place it after 5. It becomes 50.

We know that 15 Ã—3=45. So go for it.

Place 3 as the quotient and subtract 45 from 50. i.e. 50-45=5.

The remainder is 5 and the quotient is 243.

### Word Problems on Division by Two-Digit Divisors

**Example 1.**

The cost of 12 silver pens is Rs 6036. Find the cost of each pen?

**Solution:**

The cost of 12 pens=6036.

The cost of each pen=6036 Ã·12

Hence, the cost of each pen is Rs 503.

**Example 2.**

The cost of 55Â toy cars is 9,955. Find the cost of each toy car?

**Solution:**

The cost of 55 toy cars =9,955.

The cost of one toy car=9,955 Ã· 55

Hence, the cost of each toy car is Rs 181.

**Example 3.**

In a hall there were 540 people. 18 people can accommodate in each row. Find how many rows required?

**Solution:**

Total no. of people=540

No.of people in each row=18

No. of rows required=540 Ã· 18

Therefore, For accommodation of 540 people 30 rows required.

**Example 4.**

If a man deposits money Rs 9000 in 12 months. Find how much money he deposited every month if he deposited the every month same?

**Solution:**

Money deposited in 12 months=9000

Money deposited every month=9000 Ã· 12

**Example 5.**

If 180 chocolates were distributed among 20 children. Find how many chocolates each child will get?

**Solution:**

No. of chocolates = 180

No. of children = 20

No of children each child will get =180 Ã· 20

Hence each child will get 9 chocolates.