Worksheets are the best source for the students to practice the problems on Worksheet on Adding Money. The addition of money is the same as adding the whole numbers and decimals numbers. The addition of money can be done by using regrouping and non-regrouping method or conversion and without conversion method. Worksheet on Adding Money includes questions and answers with step-by-step explanations.

The addition of Money worksheets helps your child to count and recognize different amounts from all the countries around the world. Let us see how to add money for each country listed in the below section. With the help of the Worksheet on Adding Money, the students can score good marks in the exams. The worksheet on adding money is very easy to use and helps you understand the concept better.

Do Read:

- Conversion of Money
- Use of Decimal to Represent Money
- Writing Money in Words and Figure
- Division of Money

## Questions on Adding Money with Answers

**Question 1.**

Add the money Rs. 40.05, Rs. 17.01

**Solution:**

Adding money is possible with horizontal sum or vertical sum.

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

Rs. 40.05

Rs. 17.01

Rs. 57.06

Thus the sum of the amount Rs. 40.05 and Rs. 17.01 is Rs. 57.06

**Question 2.**

Perform column addition money up to $10 for the following

i. $7.24 + $1.52

ii. $4.32 + $5.27

iii. $5.75 + $1.18

**Solution:**

i. $7.24 + $1.52

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

ii. $4.32 + $5.27

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

iii. $5.75 + $1.18

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

**Question 3.**

Find the sum of $31.80 and $30.15 with money notation.

**Solution:**

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

**Question 4.**

4. Convert in paise and then add the amount (without regrouping):

i. Rs. 74.60 + Rs. 10.43

ii. Rs. 36.25 + Rs. 12.33

iii. Rs. 43.25 + Rs. 27.31

**Solution:**

i. Rs. 74.60 + Rs. 10.43

Convert from Rupees to paise.

1 Rupee = 100 paise

74 Rupees = 74 Ã— 100 = 7400 paise

7400 paise + 600 paise = 8000 paise

10 Rupees = 10 Ã— 100 = 1000 paise

1000 + 430 = 1430 paise

ii. Rs. 36.25 + Rs. 12.33

Convert from Rupees to paise.

1 Rupee = 100 paise

36 Rupees = 36 Ã— 100 = 3600 paise

3600 + 250 = 3850 paise

12 Rupees = 12 Ã— 100 = 1200 paise

1200 + 330 = 1530 paise

iii. Rs. 43.25 + Rs. 27.31

Convert from Rupees to paise.

1 Rupee = 100 paise

43 Rupees = 43 Ã— 100 = 4300 paise

4300 + 250 = 4550 paise

27 Rupees = 27 Ã— 100 = 2700 paise

2700 + 310 = 3010 paise

**Question 5.**

Convert in paise and then add (with regrouping):

i. Rs. 21.48 + Rs. 57.29

ii. Rs. 10.17 + Rs. 35.64

iii. Rs. 81.24 + Rs. 34.83

**Solution:**

i. Rs. 21.48 + Rs. 57.29

Convert from Rupees to paise.

1 Rupee = 100 paise

21 Rupees = 21 Ã— 100 = 2100 paise

2100 + 480 = 2580 paise

57 Rupees = 57 Ã— 100 = 5700 paise

5700 + 290 = 5990 paise

ii. Rs. 10.17 + Rs. 35.64

Convert from Rupees to paise.

1 Rupee = 100 paise

10 Rupees = 10 Ã— 100 = 1000 paise

1000 + 170 = 1170 paise

1 Rupee = 100 paise

35 Rupees = 35 Ã— 100 = 3500 paise

3500 + 640 = 4140 paise

iii. Rs. 81.24 + Rs. 34.83

Convert from Rupees to paise.

1 Rupee = 100 paise

81 Rupees = 81 Ã— 100 = 8100 paise

8100 + 240 = 8340 paise

1 Rupee = 100 paise

34 Rupees = 34 Ã— 100 = 3400 paise

3400 + 830 = 4230 paise

**Question 6.**

Add the following money (without regrouping):

i. Rs. 144.25 + Rs. 21.10

ii. Rs. 30.50 + Rs. 10.25

**Solution:**

i. Rs. 144.25 + Rs. 21.10

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

ii. Rs. 30.50 + Rs. 10.25

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

**Question 7.**

Add the following (with regrouping):

i. Rs.77.19 + Rs.32.26

ii. Rs.23.16 + Rs.83.34

**Solution:**

i. Rs.77.19 + Rs.32.26

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

ii. Rs.23.16 + Rs.83.34

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

**Question 8.**

Add the amount Rs. 57.76 and Rs. 18.72 arranging in columns of rupees and paisa

**Solution:**

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

**Question 9.**

Add the amount Rupees sixty-two and seventy-one and eighty-one and forty-five paise without conversion by regrouping method.

**Solution:**

We arrange rupees and paise in columns and add them as whole numbers.

Rupees sixty-two and seventy-one and eighty-one and forty-five paise

Rs. 62.71 + Rs. 81.45

**Question 10.**

Add 21cents and 13 cents

**Solution:**

Add 21c and 13c

21 + 13 = 34c

Thus the sum is 34 cents