McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill My Math Grade 5 Answer Key PDF Chapter 4 Check My Progress will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key

Check My Progress Page No. 269-270

Draw a line to match each vocabulary term with the correct definition.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key 1
Answer:
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key

Concept Check

Estimate. Show how you estimated.

Question 6.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key 2

Answer: 9 (25/43)
Explanation: Given the values are 43 is division and 412 is the dividend.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(i)
So, dividing 412 by 43, we get the 9(25/43).

Question 7.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key 3

Answer: 7 (70/81)
Explanation: As given in the question, the divisor and dividend is 81 and 637.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(ii)
By dividing 637/81, we get the value is 7(70/81).

Question 8.
595 ÷ 28

Answer: 21(1/4)
Explanation: Given the values are 28 and 595.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(iii)
The final value is 21(7/28) = 21(1/4).

Question 9.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key 4

Answer: 14 (3/22)
Explanation: Given the divisor is 22 and the dividend is 311.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(iv)
By dividing, 311 by 22. We get the value is 14(3/22).

Divide. Check for reasonableness.

Question 10.
528 ÷ 16 = ____________

Answer: 33
Explanation: Given the values 16 and 528.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(v)
So, by dividing 528 by 16, to get the value is 33.

Question 11.
821 ÷ 22 = _____________

Answer: 37(7/22)
Explanation: Given the values are 22 and 821.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(vii)
After dividing, the value is 37(7/22).

Question 12.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key 5

Answer: 45(2/7)
Explanation: Given the value is 634/14.
Now, see how to divide.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(viii)
By dividing 634/14, we get the value  45(4/14) = 45(2/7).

Question 13.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key 6

Answer: 53.
Explanation: Given the value is 954 and 18.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(ix)
By dividing 954 by 18, we get the value is 53.

Problem Solving

Question 14.
Algebra Find the variable in the equation
975 ÷ 39 = k.
k = ____________

Answer: K = 25
Explanation:  Given the value is 975 ÷39.
Now, we will find the value of k.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Image(x)
So, the value of k is 25.

Question 15.
A movie theater has 576 seats arranged in 36 equal rows. How many seats are in each row?

Answer: 16 seats are there in each row.
Explanation: Given that,
A movie theater has 576 seats.
All 576 seats are arranged in 36 equal rows.
Now, we will find the number of seats is there in each row.
So, we can divide 576/36.
576/36 = 16
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Fig(i)
So, each row has 16 seats.

Question 16.
The Mitchell family is making payments on the refrigerator to the right. If they pay $41 every month, how many months will it take to pay for the refrigerator?
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key 7

Answer: 24 months will be taken to pay for the refrigerator.
Explanation: Given that,
The price of the refrigerator is $984.
They pay $41 every month.
Now, we will find out how many months it will take to pay.
So, divide 984/41 = 24.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Fig(ii)
Therefore, 24 months to pay for the refrigerator.

Test Practice

Question 17.
Heather bought a package of construction paper that holds 525 pieces in 15 different colors. If there are the same number of pieces per color, how many pieces of each color are there?
(A) 540
(B) 50
(C) 35
(D) 25

Answer: D.
Explanation: Given that,
Heather bought a package of construction paper.
The packet consists of 525 pieces.
The 15 different color papers are there.
Now, we will find how many same-color paper pieces are there.
so, divide the 525 by 15. We get the value.
525/15 = 35.
McGraw Hill My Math Grade 5 Chapter 4 Check My Progress Answer Key_Fig(iii)
So, 35 same-color paper pieces will be there in that packet.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top