All the solutions provided in **McGraw Hill Math Grade 4 Answer Key PDF Chapter 6 Lesson 10 Quotients with Zeros** will give you a clear idea of the concepts.

## McGraw-Hill My Math Grade 4 Answer Key Chapter 6 Lesson 10 Quotients with Zeros

**Math in My World**

Example 1

The Ramos family is going on a vacation to the behind-the-scenes tour of a wildlife reserve in a park. How much will it cost for each family member to go on the tour?

Find $327 ÷ 3.

1. Divide the hundreds.

3 ÷ 3 = 1

Multiply. Subtract. Compare. Bring down.

2. Divide the tens.

2 < 3

There are not enough tens to divide.

Write 0 in the tens place.

Multiply. Subtract. Compare. Bring down.

Answer:

The cost for each family member to go on the tour

Explanation:

3. Divide the ones.

27 ÷ 3 = 9

Multiply. Subtract. Compare.

327 ÷ 3 = ____

So, it will cost each family member $____

Answer:

The answer is 327 ÷ 3 = 109.

So, it will cost each family member $109.

Example 2.

The Kincaid family is going on vacation. They have to drive 415 miles to get to and from Dolphin Cove. How far is it to Dolphin Cove?

1. Divide the hundreds.

4 ÷ 2 = 2

Answer:

2. Divide the tens.

1 < 2. There are not enough tens to divide.

Write 0 in the tens place.

Multiply. Subtract Compare. Bring down.

3. Divide the ones.

There are 7 groups of 2 in 15.

Multiply. Subtract. Compare.

4. Find the remainder.

A remainder of 1 tells you that the quotient is just over 207.

So, the distance to Dolphin Cove is a little more than miles.

Check Use multiplication to check a division problem.

Answer:

**Talk Math**

Explain how to find the quotient of 624 ÷ 3.

Answer:

We need to show how 624 divided by 3.

Here 624 is the dividend and 3 is the divisor.

Let x be the quotient.

Now let’s divide 624 by 3.

Hence 208 is called the quotient.

Explanation:

**Guided Practice**

**Divide. Use multiplication to check.**

Question 1.

Answer:

The answer is 106.

Explanation:

Question 2.

Answer:

The answer is 308 and the remainder is 1.

Explanation:

**Independent Practice**

**Divide. Use multiplication to check.**

Question 3.

Answer:

The division of the given number is 107.

Explanation:

Question 4.

Answer:

The division of the given number is 109.

Explanation:

Question 5.

Answer:

The division of the given number is 109.

Explanation:

Question 6.

$613 ÷ 3 = ____

Answer:

The division of the given number is 204.

Explanation:

Question 7.

837 ÷ 4 = ____

Answer:

The division of the given number is 209.

Explanation:

Question 8.

1,819 ÷ 2 = ____

Answer:

The division of the given number is 909.

Explanation:

**Algebra Find the unknown.**

Question 9.

416 ÷ = 208

= ____

Answer:

The unknown value is 2.

Explanation:

Let us find the unknown value.

Let the unknown value be x.

416 ÷ x = 208

416 ÷ 208 = 2

Hence the answer is 2.

Question 10.

622 ÷ 3 = 207 R

= ____

Answer:

The remainder R is 1.

Explanation:

Let us find the value of the unknown.

622 ÷ 3 = 207 R

Question 11.

$2,429 ÷ 3 = $ R2

= ____

Answer:

The answer is 809.

Explanation:

**Problem Solving**

**Use the following information for Exercises 12 and 13.**

Geocaching is an outdoor treasure hunting game in which participants use a Global Positioning System (GPS) to hide and seek “treasures” all over the world. The “treasures” are usually toys or trinkets.

Question 12.

Chad is saving his money to buy a GPS receiver so that he can go geocaching. He has 2 months to save $215. How much money does he need to save each month?

Answer:

$107.50

Explanation:

He has 2 months to save $215.

Here we need to divide $215 by 2 to find how much money he needs to save each month.

$215 ÷ 2

$107.50

Question 13.

**Mathematical PRACTICE 2 Reason** Some of the treasures have been hidden on mountains. If the treasure is 325 feet away, how many yards away is it? (Hint: 3 feet = 1 yard)

Answer:

162.5 yards.

Explanation:

Given,

3 feet = 1 yard

325 feet is how many yards away is it.

325 ÷ 2

= 162.5 yards.

Question 14.

There are 408 students at a school. There are 4 lunch periods. If there is the same number of students in each lunch period, how many students are in each period?

Answer:

There are 102 students in each period.

Explanation:

Given,

There are 408 students at a school

No of lunch periods = 4

We need to divide 408 by 4 to get the answer.

408 ÷ 4 = 104

**HOT problems**

Question 15.

**Mathematica PRACTICE 1 Keep Trying** Identify a 3-digit dividend that will result in a 3-digit quotient that has a zero in the tens place when the divisor is 6.

Answer:

We get 101 which is a three-digit number.

Explanation:

The number 606 would be a number that works for the given question.

There is a 0 in the tens place and when divided by 6 we get 101 which is a three-digit number.

Question 16.

**? Building on the Essential Question** Why do I sometimes have to use 0 in a quotient?

Answer:

By using zero we can continue dividing to get a more accurate quotient. We can also add zero as much as we need.

### McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 6 Lesson 10 My Homework Answer Key

**Practice**

**Divide.**

Question 1.

Answer:

The division of the given number is 107.

Explanation:

Question 2.

Answer:

The division of the given number is 206.5.

Explanation:

Question 3.

Answer:

The division of the given number is 206.5.

Explanation:

**Divide.**

Question 4.

Answer:

The division of the given number is 304.

Explanation:

Question 5.

Answer:

The division of the given number is 304.

Explanation:

Question 6.

Answer:

The division of the given number is 304.

Explanation:

Question 7.

Answer:

The division of the given number is 304.

Explanation:

Question 8.

Answer:

The division of the given number is 803.

Explanation:

Question 9.

Answer:

The division of the given number is 201.625.

Explanation:

**Problem Solving**

Question 10.

The water park had a total of 1,212 visitors on Friday, Saturday, and Sunday. If the same number of people visited each day, how many visitors were there on Sunday?

Answer:

404 visitors

Explanation:

No of visitors = 1212

No of days = 3

To find: how many visitors were there on Sunday?

1212 ÷ 3 = 404 visitors.

Therefore there are 404 visitors on sunday.

Question 11.

**Mathematical PRACTICE 5 Use Math Tools** The camping club spent $420 on four new tents. If each tent cost the same amount, how much did each tent cost?

Answer:

Each tent cost $105.

Explanation:

The camping club spent $420.

No of tents = 4

$420 ÷ 4 =$105

Does each tent cost $105.

Question 12.

Mallory has 535 E-mail messages in her Inbox. She sorts them evenly among folders labeled Family, Friends, Work, School, and Recipes. How many messages does Mallory put in each folder?

Answer:

107 messages.

Explanation:

Mallory has 535 E-mail messages in her Inbox.

No of folders = 5

To find: How many messages does Mallory put in each folder?

535 ÷ 5 = 107 messages.

The messages do Mallory put in each folder is 107 messages.

**Test Practice**

Question 13.

Mr. Lopez has collected 1,425 stamps. He sorts them into 7 piles. Which answer shows how many stamps are in each pile and how many are left over?

A. 204 R3

B. 229 R2

C. 220 R4

D. 203 R4

Answer:

203 R4

Explanation:

No of stamps collected = 1425 stamps

He sorts them into 7 piles

1425 ÷ 7 = 203.57 stamps

There are 203 stamps are in each pile.