McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 4 Answer Key PDF Chapter 2 Lesson 7 Subtract Across Zeros will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 4 Answer Key Chapter 2 Lesson 7 Subtract Across Zeros

Math in My World

Example 1
Each fourth grade class has a goal to collect 5,100 pennies for charity. How many more pennies do the fourth graders in Mr. Blake’s class need to reach their goal?
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 1
Find 5,100 – 3,520

1. Subtract ones.
0 ones – 0 ones = 0 ones
2. Subtract tens.
Regroup 1 hundred as 10 tens.
10 tens – 2 tens = 8 tens
3. Subtract hundreds.
Regroup one thousand as 10 hundreds.
10 hundreds – 5 hundreds = 5 hundreds
4. Subtract thousands.
4 thousands – 3 thousands = 1 thousand
So, Mr. Blake’s class needs 1580 more pennies.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 2

Example 2
There were 30,090 fans at the stadium on Saturday. The next Saturday, there were 22,977 fans. How many more fans were at the stadium on the first Saturday than the second Saturday?
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 3
Find 30,090 – 22,977.
1. Subtract ones.
Regroup 1 ten as 10 ones.
10 ones – 7 ones = 3 ones
2. Subtract tens.
8 tens – 7 tens = 1 ten
3. Subtract hundreds.
Regroup 1 ten thousand as 10 thousands. Regroup 1 thousand as 10 hundreds.
10 hundreds – 9 hundreds = 1 hundred
4. Subtract thousands.
9 thousands – 2 thousands = 7 thousands
5. Subtract ten thousands.
2 ten thousands – 2 ten thousands = 0 ten thousands
So, 30,090 – 22,977 = 7,113
There were 7,113 more fans than the first Saturday.

Talk Math
Explain how to subtract 42,956 from 55,000.
Answer: 12,044

Explanation:
Given, 55,000 – 42,956
1. Subtract ones.
Regroup 1 ten as 10 ones.
10 ones – 6 ones = 4 ones
2. Subtract tens.
10 tens – 6 tens = 4 ten
3. Subtract hundreds.
Regroup 1 ten thousand as 10 thousands. Regroup 1 thousand as 10 hundreds.
10 hundreds – 10 hundreds = 0 hundred
4. Subtract thousands.
4 thousands – 2 thousands = 2 thousands
5. Subtract ten thousands.
2 ten thousands – 1 ten thousands = 1 ten thousands
So, 55,000 – 42,956  = 12,044

Guided Practice

Subtract. Use addition or estimation to check.

Question 1.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 4
Answer:  849

Explanation:

Given, 2,003 – 1,154 = 849
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 849  + 1,154 = 2,003

Question 2.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 5
Answer: $4,498

Explanation:

Given, $8,000 – $3,502 = $4,498
To check , we can add the subtrahend to the result
That is $4,498  + $3,502 = $8,000

Independent Practice

Subtract. Use addition or estimation to check.

Question 3.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 6
Answer: 1,094

Explanation:
Given, 2,040 – 946 = 1,094
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 1,094  + 946 = 2,040

Question 4.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 7
Answer:  4,953

Explanation:
Given, 7,008 – 2,055 = 4,953
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 4,953  + 2,055 = 7,008

Question 5.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 8
Answer: 8,888

Explanation:
Given, 12,050 – 3,162 = 8,888
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 8,888  + 3,162 = 12,050

Question 6.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 9
Answer: 4,955

Explanation:
Given, 10,400 – 5,445 = 4,955
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 4,955  + 5,445 = 10,400

Question 7.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 10
Answer:  40,978

Explanation:
Given, 46,801 – 5,823 = 40,978
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 40,978  + 5,823 = 46,801

Question 8.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 11
Answer: 38,199

Explanation:
Given, 60,032 – 21,833 = 38,199
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 38,199  + 21,833 =60,032

Question 9.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 12
Answer: $38,951

Explanation:
Given, $52,006 – $13,055 = $38,951
To check , we can add the subtrahend to the result
That is $38,951  + $13,055 = $52,006

Question 10.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 13
Answer: 5,71,995

Explanation:
Given, 600,000 – 28,005 = 5,71,995
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 5,71,995  + 28,005 = 600,000

Question 11.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 14
Answer: 3,72,082

Explanation:
Given, 508200 – 136118 = 3,72,082
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 3,72,082  + 136118 = 508200

Subtract. Use addition or estimation to check. Use the place-value chart to set up the problem.

Question 12.
900,000 – 31,650 = _____
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 15
Answer: 8,68,350

Explanation:

Problem Solving

For Exercises 13 and 14, use the table which shows the distance between New York City and five other cities around the world.

McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 16

Question 13.
How many more miles is it to travel to Jakarta than to London?
Answer: 6,582 more miles is it to travel to Jakarta than to London

Explanation:
Given, Jakarta 10,053 miles and London 3,471 miles
10,053 – 3,471 = 6,582
So, 6,582 more miles is it to travel to Jakarta than to London

Question 14.
How many more miles is it to travel to Munich than to Paris?
Answer:  407 more miles is it to travel to Munich than to Paris

Explanation:
Given, Munich  4,042 miles and Paris 3,635 miles
4,042 – 3,635 = 407
So, 407 more miles is it to travel to Munich than to Paris

Question 15.
Mathematical Practice 5 Use Math Tools Trent earned 4,005 points in a video game. His brother earned 2,375 points in the same game. How many more points did Trent earn than his brother?
Answer: 1,630 more points did Trent earn than his brother

Explanation:
Given, Trent earned 4,005 points in a video game.
His brother earned 2,375 points in the same game.
4,005 – 2,375 = 1,630
So, 1,630 more points did Trent earn than his brother

HOT Problems

Question 16.
Mathematical PRACTICE 1 Plan Your Solution Identify a number that results in a 4-digit number when 156,350 is subtracted from it.
Answer: 152,347 is a number that results in a 4-digit number 4,003.

Explanation:
Given number is 156,350
For Example,
Let the another number be 152,347
Then, 156,350 – 152,347 = 4,003
So, 152,347 is a number that results in a 4-digit number 4,003.

Question 17.
? Building on the Essential Question How does understanding place value help you to subtract across zeros?
Answer: The value of where the digit is in the number, based on the location of the digit in order to add and subtract numbers.

McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 My Homework Answer Key

Practice

Subtract. Use addition or estimation to check.

Question 1.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 17
Answer: 2,269

Explanation:
Given, 4,000 – 1,731 = 2,269
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 2,269  +1,731 = 4,000

Question 2.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 18
Answer: 1,408

Explanation:
Given, 3,300 – 1,892 = 1,408
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 1,408 +1,892 = 3,300

Question 3.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 19
Answer: 1,687

Explanation:
Given, 8,000 – 6,313 = 1,687
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 1,687 +6,313 = 8,000

Question 4.
McGraw Hill My Math Grade 4 Chapter 2 Lesson 7 Answer Key Subtract Across Zeros 20
Answer: 3,108

Explanation:
Given, 14,000 – 10,892 = 3,108
To check , we can add the subtrahend to the result
That is 3,108 +10,892  = 14,000

Problem Solving

Question 5.
If 700 tickets were sold for a concert and only 587 people attended, how many people bought a ticket but did not attend?
Answer: 113 people bought a ticket but did not attend.

Explanation:
Given, 700 tickets were sold for a concert and only 587 people attended,
Then 700 – 587 = 113
So, 113 people bought a ticket but did not attend.

Question 6.
The Amazon River, in South America, is 4,000 miles long. The Snake River, in the northwestern United States, is 1,038 miles long. How much longer is the Amazon River than the Snake River?
Answer: The Amazon River 2,962 miles is than the Snake River.

Explanation:
Given, The Amazon River, in South America, is 4,000 miles long.
The Snake River, in the northwestern United States, is 1,038 miles long.
4,000 – 1,038 = 2,962
So, The Amazon River 2,962 miles is than the Snake River.

Question 7.
Mathematical PRACTICE 5 Use Math Tools There are 6,000 products at the store. In one hour, 425 products are sold. How many products are left?
Answer:  There are 5,575 products are left.

Explanation:
Given, There are 6,000 products at the store.
In one hour, 425 products are sold.
6,000 – 425 = 5,575
So, There are 5,575 products are left.

Question 8.
A field of corn has 2,000 insects. Only 497 are eating the corn. How many insects are not eating the corn?
Answer: 1,503 insects are not eating the corn

Explanation:
Given, A field of corn has 2,000 insects.
Only 497 are eating the corn.
2,000 – 497 = 1,503
So, 1,503 insects are not eating the corn

Test Practice

Question 9.
Logan has a gift card for $200. He spends $45 on Monday and $61 on Tuesday. How much money is left on his gift card?
A. $94
B. $106
C. $104
D. $139
Answer:  A

Explanation:
Given,
He spends $45 on Monday and $61 on Tuesday.
Then, $61 + $45 = $106
Logan has a gift card for $200.
$200 – $106 = $94.
So, $94 is left on his gift card.

Leave a Comment

Scroll to Top