McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill My Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 7 Check My Progress will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key

Check My Progress Page No. (395 – 396)

Vocabulary Check

Label each with the correct word(s).
decompose
dividend
divisor
inverse operations
known fact
quotient
McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key 1

Answer:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-7-Check-My-Progress-Answer-Key-1

Question 5.
A _____________ is a fact you have memorized.
Answer:
A known fact is a fact you have memorized.

Question 6.
You can ___________ 6 into two equal addends; 3 + 3.
Answer:
You can decompose 6 into two equal addends; 3 + 3.

Concept Check

Draw an array for each. Then write two multiplication sentences.

Question 7.
3 rows of 6
Answer:
The array of 3 rows of 6 is
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-7-Check-My-Progress-Answer-Key-1
The two multiplication sentence is
3 x 6 = 18.
6 x 3 = 18.

Question 8.
4 rows of 6
Answer:
The array of 4 rows of 6 is
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-7-Check-My-Progress-Answer-Key-1
The multiplication sentence is
4 x 6 = 24.
6 x 4 = 24.

Question 9.
Draw jumps on the number line to find 27 ÷ 3.
27 ÷ 3 = ______________
McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key 2
Answer:
27 divided by 3 = 9.
27 ÷ 3 = 9.
Subtraction repeated times is
27 – 3 = 24
24 – 3 = 21
21 – 3 = 18.
18 – 15 = 12.
12 – 3 = 9.
9 – 3 = 6.
6 – 3 = 3.
3 – 3 = 0.

McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-7-Check-My-Progress-Answer-Key-2

Algebra Use a related multiplication fact to find the unknown.

Question 10.
21 ÷ 3 = McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key 3
McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key 3 × 3 = 21
The unknown is ______________.
Answer:
21 divided by 3 = 7
21 ÷ 3 = 7.
Multiplication of 7 with 3 then you get 21.
7 x 3 = 21.
The unknown is 7

Question 11.
32 ÷ 4 = McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key 3
4 × McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key 3 = 32
The unknown is ______________.
Answer:
32 divided by 4 equal to 8.
32 ÷ 4 = 8.
Multiplication of 4 with 8 then you get 32.
4 x 8 = 32.
The unknown is 32.

Double a known fact to find each product. Draw an array.

Question 12.
6 × 5 = _____________
Answer:
Multiplication of 6 with 5 then you get 30.
6 x 5 = 30.
The array of 6 x 5 is
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-7-Check-My-Progress-Answer-Key-2

Question 13.
6 × 7 = _______________
Answer:
Multiplication of 6 with 7 then you get 42.
6 x 7 = 42.
The array of 6 x 7 is
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-7-Check-My-Progress-Answer-Key-2(2)

Problem Solving

Question 14.
There are 4 quarts in one gallon of milk. How many quarts of milk are in the gallons shown below?
McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 7 Check My Progress Answer Key 4
Answer:
Given that,
The total milk in one gallon is 4 quarts.
Therefore the total quarts of milk are in the gallons is 4 x 3 = 12.
There are 12 quarts in all gallon.

Test Practice

Question 15.
Aisha picked 27 apples. She placed an equal number of apples in 3 bags. How many apples did she place in each bag?
(A) 8 apples
(B) 9 apples
(C) 24 apples
(D) 30 apples
Answer:
Given that,
The total number of apples that Aisha picked is 27.
She placed an equal number of apples in 3 bags.
The number of apples in each bag is 27 ÷ 3 = 9.
Therefore there are 9 apples in each bag.
Option B is the correct answer.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top