McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill My Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 6 Review will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key

Vocabulary Check

Use the clues and word bank below to complete the crossword puzzle.

bar diagram factor multiple
partition product
McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key 1

Across
1. The answer to a multiplication problem.
2. A drawing that helps to organize your information.
3. The product of a given number and any other whole number.
4. A number that is multiplied by another number.

Answer:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1 (1)

Down
1. To separate a number of objects into equal groups.

Concept Check

Write an addition sentence and a multiplication sentence. Then draw an array.

Question 5.
2 rows of 3 is ____.
____ + ____ = ____
____ × ____ = ____
Answer:
2 rows of 3 is 6.
The addition sentence is 3 + 3 = 6.
The multiplication sentence is 2 x 3 = 6.
The array of 2 rows of 3 is
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(1)

Question 6.
5 rows of 2 is ____
___ + ____ + ____ + ____ + ____ = ____
____ × ____ = ____
Answer:
5 rows of 2 is 10.
The addition sentence is 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 10.|
The subtraction sentence is 5 x 2 = 10.
The array of 5 rows of 2 is
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(2)

Multiply.

Question 7.
7 × 10 = ____
Answer:
Multiply 7 with 10 then you get 70.
7 x 10 = 70
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(2)

Question 8.
6 × 5 = ____
Answer:
Multiply 6 with 5 then you get 50.
6 x 5 = 30
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(4)

Question 9.
1 × 5 = ___
Answer:
Multiply 1 with 5 then you get 5.
1 x 5 = 5.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(5)

Question 10.
2 × 10 = ___
Answer:
Multiply 2 with 10 then you get 20.
2 x 10 = 20
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(6)

Question 11.
9 × 10 = ___
Answer:
Multiply 9 with 10 then you get 90.
9 x 10 = 90.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(7)

Question 12.
4 × 5 = ____
Answer:
Multiply 4 with 5 then you get 20.
4 x 5 = 20
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-1(8)

Algebra Use a related multiplication fact to find each unknown.

Question 13.
30 ÷ 10 = McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key 2
___ × 10 = 30
The unknown is ____.
Answer:
30 ÷ 10 = 3
3 x 10 = 30.
The unknown is 3.

Question 14.
60 ÷ McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key 2 = 6
___ × 6 = 60
The unknown is ____.
Answer:
60 ÷ 10 = 6
10 x 6 = 60
The unknown is 10.

Question 15.
40 ÷ 5 = McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key 2
___ × 5 = 40
The unknown is ____.
Answer:
40 ÷ 5 = 8
8 x 5 = 40
The unknown is 8.

Find each product or quotient.

Question 16.
5 ÷ 1 = ____
Answer:
5 ÷ 1 = 5
The quotient is 5.
5 x 1 = 5
The product is also 5.

Question 17.
50 ÷ 10 = ____
Answer:
50 ÷ 10 = 5.
The quotient is 5.
5 x 10 = 50.
The product is 50.

Question 18.
9 × 5 = ____
Answer:
9 x 5 = 40.
The product is 40.
40 ÷ 5 = 9.
The quotient is 9.

Question 19.
30 × 2 = ___
Answer:
30 x 2 = 60.
The product is 60.
60 ÷ 2 = 30.
The quotient is 30.

Question 20.
2 × 80 = ____
Answer:
2 x 80 = 160.
The product is 160.
160 ÷ 80 = 2.
The quotient is 2.

Question 21.
5 × 70 = ____
Answer:
5 x 70 = 350.
The product is 350.
350 ÷ 70 = 5
The quotient is 5.

Problem Solving

Algebra Write a number sentence with a symbol for the unknown for Exercises 22 and 23. Then solve.

Question 22.
Lucia’s classroom has tables that are a total of 25 feet long. If there are 5 tables, how long is each table?
Answer:
Given that,
Lucia’s classroom has tables that are a total of 25 feet long.
There are total 5 tables in a classroom.
The length of the each table is 25 ÷ 5 = 5.
The addition sentence is 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 25.
Therefore the length of the each table is 5 feet long.

Question 23.
Julian bought 8 books this year. He gets a free book every time he buys 1. How many books altogether did he get this year?
Answer:
Given that,
Julian bought 8 books this year.
He get a free book when he buys the book every time.
If he buys the books 8 times then he get the 8 books free.
The total books are 8 + 8 = 16.
The addition sentence is the 8 + 8 = 16.
Therefore the total books altogether is 16.

Question 24.
Robert wrote this division sentence.
20 ÷ 2 = 10
Write a number sentence that he could use to check his work.
Answer:
Given that the division sentence is
20 ÷ 2 = 10
The addition sentence is 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 20.

Question 25.
The table below shows the cost of movie tickets.
McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key 3
What is the cost for 5 movie tickets?
Answer:
Given that.
The cost of 1 movie ticket is $8.
The cost of 2 movie tickets is 2 x $8 = $16.
The cost of 3 movie tickets is 3 x $8 = $24.
The cost of 4 movie tickets is 4 x $8 = $32.
The cost of 5 movie tickets is 5 x $8 = $40.

Test Practice

Question 26.
When Xavier buys his lunch, he saves the nickel he gets as change. How much money will Xavier have if he buys his lunch 6 times?
A. 5⊄
B. 6⊄
C. 25⊄
D. 30⊄
Answer:
Given that,
Xavier buys his lunch, he saves the nickel he gets as change.
If Xavier get a lunch for 10 cents he get the return of 5 cents.
Then the cost of 1 lunch is 5 cents.
For the cost of 6 times lunch is 5 x 6 = 30 cents.
Option D is the correct answer.

Reflect

Use what you learned about multiplication and division patterns to complete the graphic organizer.

McGraw Hill My Math Grade 3 Chapter 6 Review Answer Key 4

Reflect on the ESSENTIAL QUESTION? Write your answer below.

Answer:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-3-Chapter-6-Review-Answer-Key-4

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top