McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards

All the solutions provided in McGraw Hill My Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 11 Lesson 2 Feet and Yards will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 2 Answer Key Chapter 11 Lesson 2 Feet and Yards

Explore and Explain

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 1
Teacher Directions: Discuss each object in the picture. Circle the objects that could be measured with an inch ruler. Draw on X on the objects that are too big to be measured with an inch ruler.
Answer:
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 10 Lesson 4 img 16

See and Show

You can measure in feet or yards. A foot is equal to 12 inches. A yard is equal to 36 inches. Length can be measured in any direction.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 2

Find the object. Estimate the length. Measure each object in feet or yards.

Question 1.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 3
Estimate: about ____________ feet
Measure: about ____________ feet
Answer:
Estimate: about 3 feet
Measure: about 4 feet
Explanation:
The length of the table is 4 feet long

Question 2.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 4
Estimate: about ____________ yards
Measure: about ____________ yards
Answer:
Estimate: about 2 Yards
Measure: about 2 Yards
Explanation:
1 yard = 3 feet
the length of the table is 2 yards long that is 6 feet

Talk Math How can you measure a large object with a ruler?
Answer:
We have to place the ruler side by side and we have to measure its length.

On My Own

Find the object. Estimate the length. Measure each object in feet or yards.

Question 3.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 5
Estimate: about ____________ feet
Measure: about ____________ feet
Answer:
Estimate: about 4 feet
Measure: about 5 feet
Explanation:
The length of the table is 5 feet long.

Question 4.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 6
Estimate: about ____________ feet
Measure: about ____________ feet
Answer:
Estimate: about 1 feet
Measure: about 2 feet
Explanation:
The length of the calendar is  2 feet long.

Question 5.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 7
Estimate: about ____________ feet
Measure: about ____________ feet
Answer:
Estimate: about 2 feet
Measure: about 3 feet
Explanation:
The length of the book shelf is 3 feet long

Question 6.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 8
Estimate: about ____________ feet
Measure: about ____________ feet
Answer:
Estimate: about 2 feet
Measure: about 2 feet
Explanation:
The length of the wardrobe is 2 feet long.

Question 7.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 9
Estimate: about ____________ yards
Measure: about ____________ yards
Answer:
Estimate: about 1 yards
Measure: about 1 yards
Explanation:
The length of the book is 1 yards long

Problem Solving

Question 8.
The length of Sydney’s tennis racket is 2 rulers long. How many feet long is Sydney’s tennis racket?
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 10
____________ feet
Answer:
Explanation:
The length of Sydney’s tennis racket is 2 rulers long.
A ruler is 12 inch long that is 1 feet
so, 2 feet long is Sydney’s tennis racket.

Question 9.
Gabriella is 2 inches taller than a yard. How many inches tall is Gabriella?
___________ inches
Answer:
38 inches.
Explanation:
1 yard = 3 feet
1 feet = 12 inches
3 x 12 = 36 inches
36 + 2 = 38 inches
Gabriella is 38 inches long

Question 10.
The pool at the park is 18 feet wide. How many yardsticks would it take to measure the width of the pool?
____________ yardsticks
Answer:
6 yardsticks
Explanation:
1 yard stick is 3 feet long
The pool at the park is 18 feet wide.
18 divided by 3 is 6
6 yardsticks is  the width of the pool

HOT Problem Josh used 10 yardsticks to measure the length of his basement. How many rulers would he have used? Explain.
Answer:
1 yard stick = 36 inches
10 x 36 = 360 inches
A ruler has 12 inches
360 divided by 12 = 30
so, he must used 30 rulers

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 My Homework Answer Key

Practice

Find the object. Estimate the length. Measure each object In feet or yards.

Question 1.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 11
Estimate: about ______________ feet
Measure: about ______________ feet
Answer:
Estimate: about 1 feet
Measure: about 1 feet
Explanation:
The length of the book is 1 foot long

Question 2.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 12
Estimate: about ______________ yards
Measure: about ______________ yards
Answer:
Estimate: about 3 yards
Measure: about 2 yards
Explanation:
The length of the play area is 2 yards long

Question 3.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 13
Estimate: about _____________ yards
Measure: about ______________ yards
Answer:
Estimate: about 3 yards
Measure: about 3 yards
Explanation:
The length of the vehicle is 3 yards long

Question 4.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 14
Estimate: about ______________ foot
Measure: about ______________ foot
Answer:
Estimate: about 1 feet
Measure: about 1 feet
Explanation:
The length of the ball is 1 foot long.

Question 5.
Object
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 15
Estimate: about ______________ feet
Measure: about ______________ feet
Answer:
Estimate: about 2 feet
Measure: about 2 feet
Explanation:
The length of the box is 2 feet long

Question 6.
The sidewalk from Ameila’s house to her * driveway is 96 inches Song. How many feet long is the sidewalk?
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 11 Lesson 2 Answer Key Feet and Yards 16
____________ feet
Answer:
8 feet
Explanation:
The sidewalk from Ameila’s house to her driveway is 96 inches Song.
12 inches = 1 feet
96 divided 12 = 8
8 feet long is the sidewalk

Vocabulary Check

Circle the correct answer.

Question 7.
foot
3 yards
12 inches
36 inches
1 yard
Answer:
12 inches
Explanation:
1 foot = 12 inches
You can measure in feet or yards. A foot is equal to 12 inches.

Math at Home Ask your child to measure his or her room using a yardstick or a ruler.
Answer:

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top