McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill My Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 1 Check My Progress will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key

Check My Progress Page No. 35-36

Vocabulary Check

Draw lines to match.

McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 1
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 9
Explanation:
‘=’ the symbol represents the equals to
‘+’ the symbol represents the addition
2 + 3 = 5 is the addition sentence

Circle the correct answer.

Question 5.
When you ____ numbers together, you find the sum.
zero add
Answer:
add
Explanation:
When you add numbers together, you find the sum.

Question 6.
You can find the whole by adding the _____.
parts sum
Answer:
Parts
Explanation:
You can find the whole by adding the parts

Question 7.
Add two parts to find the ____.
whole equals
Answer:
whole
Explanation:
Add two parts to find the whole

Concept Check

Add. Write the number.

Question 8.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 2
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 10
Explanation:
The sum of 2 and 4 is 6
2 + 4 = 6

Question 9.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 3
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 11
Explanation:
The sum of 3 and 5 is 8
3 + 5 = 8

Write an addition number sentence.

Question 10.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 4
Answer:
5 + 2 = 7
Explanation:
5 green apples and 2 oranges
the sum of 5 and 2 is 7

Question 11.
There are 4 red apples and 2 green apples in a bag. How many apples are there in all?
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 5
____________ McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 7 _________  McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 7 _____________ apples
Answer:
4 + 2 = 6
Explanation:
There are 4 red apples and 2 green apples in a bag.
The sum of 4 and 2 is 6
4 + 2 = 6

Test Practice

Question 12.
Find the addition number sentence that matches.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 6
(A) 5 + 2 = 7
(B) 5 + 1 = 6
(C) 4 + 2 = 6
(D) 4 + 3 = 7
Answer:
C
Explanation:
The sum of 4 and 2 is 6
4 pears and 2 apples.
6 fruits in all.

Check My Progress Page No. 67-68

Vocabulary Check

Circle the correct answer.

add addition number sentence

Question 1.
A ____ is an answer to an addition problem.
Answer:
Number
Explanation:
A number is an answer to an addition problem.

Concept Check

Add. Write the numbers.

Question 2.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 8
_____ + ____ = ____
Answer:
1 + 6 = 7
Explanation:
the sum of 1 and 6 is 7
1 + 6 = 7

Question 3.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 9
_____ + ____ = ____
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 12
Explanation:
The sum of 4 and 2 is 6
4 + 2 = 6

Question 4.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 10
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 13
Explanation:
The sum of 5 and 3 is 8
5 + 3 = 8

Question 5.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 11
_____ + ____ = ____
Answer:
2 + 3 = 5
Explanation:
The sum of 2 and 3 is 5

Add.

Question 6.
2 + 3 = _____
Answer:
5
Explanation:
The sum of 2 and 3 is 5
2 + 3 = 5

Question 7.
2 + 2 = ____
Answer:
4
Explanation:
The sum of 2 and 2 is 4
2 + 2 = 4

Question 8.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 12
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 Lesson 13 img 16
Explanation:
The sum of 5 and 3 is 8
5 + 3 = 8

Question 9.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 13
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 Lesson 13 img 7
Explanation:
The sum of 6 and 2 is 8
6 + 2 = 8

Question 10.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 14
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 14
Explanation:
The sum of 1 and 5 is 6
1 + 5 = 6

Question 11.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 15
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 15
Explanation:
The sum of 3 and 4 is 7
3 + 4 = 7

Question 12.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 16
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 16
Explanation:
the sum of 1 and 7 is 8
1 + 7 = 8

Question 13.
McGraw Hill My Math Grade 1 Chapter 1 Check My Progress Answer Key 17
Answer:
McGraw-Hill My Math Grade 1 Answer Key Chapter 1 img 17
Explanation:
The sum of 1 and 3 is 4
1 + 3 = 4

Write an addition number sentence to solve.

Question 14.
There are 6 birds flying together. There is 1 other bird sitting on a tree branch. How many birds are there in all?
____ + ___ = ____ birds
Answer:
6 + 1 = 7 birds.
Explanation:
There are 6 birds flying together.
There is 1 other bird sitting on a tree branch.
6 + 1 = 7
7 birds are there in all.

Test Practice

Question 15.
There are 2 beavers swimming in a river. 2 more beavers join them. How many beavers are there in all?
(A) 3 beavers
(B) 4 beavers
(C) 5 beavers
(D) 6 beavers
Answer:
B
Explanation:
There are 2 beavers swimming in a river.
2 more beavers join them.
2 + 2 = 4

Leave a Comment

Scroll to Top