Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key

We included HMH Into Math Grade 6 Answer Key PDF Module 2 Review to make students experts in learning maths.

HMH Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key

Vocabulary

rational number
common denominator
least common multiple
greatest common factor

Choose the correct term from the Vocabulary box.

Question 1.
the least number, other than zero, that is a multiple of two or more given numbers
____________________
Answer:
least common multiple.

Explanation:
The least number, other than zero, that is a multiple of two or more given numbers is the least common multiple.

Question 2.
A _______ can be written in the form \(\frac{a}{b}\) where a and b are integers and b ≠ 0.
Answer:
rational number.

Explanation:
A rational number can be written in the form \(\frac{a}{b}\) where a and b are integers and b ≠ 0.

Question 3.
To compare and order fractions, the fractions can be written with a ____________________
Answer:
common denominator.

Explanation:
To compare and order fractions, the fractions can be written with a common denominator.

Question 4.
The ____ is the greatest number by which two or more given numbers can be evenly divided.
Answer:
greatest common factor

Explanation:
The greatest common factor is the greatest number by which two or more given numbers can be evenly divided.

Concepts and Skills

Question 5.
A thermometer in Grand Forks, North Dakota, reads -4.5 °F in January. The temperature on the same day in February has the same absolute value as the temperature in January but is not the same temperature. What is the temperature in February? ____ °F
Answer:
The temperature in February is 4.5 °F.

Explanation:
|-4.5| = 4.5 absolute value problem.
The temperature on the same day in February has the same absolute value as the temperature in January but is not the same temperature.
So, the temperature in February is 4.5 °F.

Question 6.

Use Tools What is the least common denominator for the fractions \(\frac{3}{4}\), –\(\frac{2}{5}\), and \(\frac{3}{2}\)? State what strategy and tool you will use to answer the question, explain your choice, and then find the answer.
Answer:
The least common denominator for the fractions \(\frac{3}{4}\), –\(\frac{2}{5}\), and \(\frac{3}{2}\) is 20.

Question 7.
Use the number line to match the statements to the point on the number line.
Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key 1
Answer:
Point U. The absolute value is \(\frac{5}{8}\).

Explanation:
By observing the given number line the point U is the correct match for the absolute value that is \(\frac{5}{8}\).

Question 8.
Which inequality is correct?
A. -0.25 > \(\frac{1}{3}\)
B. \(\frac{4}{5}\) > 0.7
C. 1.2 < 1\(\frac{1}{5}\)
D. -2\(\frac{3}{4}\) > -2.6
Answer:
\(\frac{4}{5}\) > 0.7.

Explanation:
The option B is correct
\(\frac{4}{5}\) > 0.7 is correct.
0.8 > 0.7

For Problems 9-11, use the number line to complete each inequality.

Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key 2

Question 9.
-1\(\frac{8}{10}\) Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key 3 |-1.8|
Answer:
-1\(\frac{8}{10}\) = –\(\frac{18}{10}\) = -1.8
-1.8 = -1.8

Explanation:
In the given question
-1\(\frac{8}{10}\) = –\(\frac{18}{10}\) = -1.8
Hence the inequality is -1.8 = -1.8.

Question 10.
|0.4| Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key 3 |-\(\frac{4}{5}\)|
Answer:
|0.4| < |-\(\frac{4}{5}\)|

Explanation:
Given,
|-\(\frac{4}{5}\)| = |-0.8| = 0.8
|0.4| < |0.8|

Question 11.
–\(\frac{6}{5}\) Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key 3 -1.3
Answer:
–\(\frac{6}{5}[/latex = -1.2
-1.2 < -1.3

Explanation:
The given question is –[latex]\frac{6}{5}\) = -1.2
-1.2 is less than -1.3
-1.2 < -1.3

Question 12.
The city of Kuttanad, India, has an elevation of -2.14 meters. The area near the mouth of the Dniester River in Moldova has an elevation that is the opposite of the elevation in Kuttanad. What is the elevation near the mouth of the Dniester River?
____ meters
Answer:

Question 13.
Which expression shows the sum of 54 and 36 as the product of the GCF and a sum of two numbers with no common factor?
A. 6(6 + 9)
B. 18(2 + 3)
C. 18(18 + 36)
D. 108(2 + 3)
Answer:
18(2 + 3)

Explanation:
Let us solve the given question
18(2 + 3) = 18(5) = 90
2, 3 have no common factor.
So the answer is option B 18(2 + 3).

Question 14.
Finches are small songbirds. The table lists the lengths of four finches, each of a different species. Order the finches from shortest to longest.
Into Math Grade 6 Module 2 Review Answer Key 4
Answer:
indigo bunting   4.9
crimson finch     5\(\frac{1}{10}\) = \(\frac{45}{8}\) = 5.1
house finch        5\(\frac{5}{8}\) = \(\frac{45}{8}\) = 5.625
purple finch       5.9
4.9 < 5.1 < 5.6 < 5.9

Explanation:
The finches from shortest to longest are
indigo bunting   4.9
crimson finch     5\(\frac{1}{10}\) = \(\frac{45}{8}\) = 5.1
house finch        5\(\frac{5}{8}\) = \(\frac{45}{8}\) = 5.625
purple finch       5.9

Leave a Comment

Scroll to Top