We included **HMH Into Math Grade 5 Answer Key PDF** **Module 17 Divide Decimals **to make students experts in learning maths.

## HMH Into Math Grade 5 Module 17 Answer Key Divide Decimals

**Sales Assistant**

If you want a career ¡n sales, a job as a sales assistant is a great place to start. The role of the sales assistant varies from job to job. It could involve preparing items to be sold, talking to customers, or restocking shelves. Many people use a job as a sales assistant as a starting point to later become sales managers, regional managers, and sales directors.

People who work in sales need skills such as relationship-building and being able to communicate well, both by speaking and by writing. They have to be able to explain how the products being sold are good choices and how they fill a need.

Did you know that some sales people get commissions, or extra money, for meeting a goal of selling a certain number of their product?

**STEM Task:**

Think of an improvement for an existing product. Before the invention of the paper clip, people used pins to hold papers together. The paper clip is more efficient and safer than a pin. Is there something you would like to improve? For example, is there something you could change on a backpack or a bike helmet to make it better? Draw a picture of your product and explain the improved features to try to “sell” it to a classmate.

**Learning Mindset Challenge-Seeking Sets Achievable Stretch Goals**

Setting goals for yourself is important, and it is the first step to achieving them. When you set a goal, remember that the amount of time or the effort it takes to achieve goals is not the same for everyone. If there is something you would like to do, do not be discouraged if it is difficult at first. For example, you might want to join a choir but feel you do not sing well right now. But if you practice, you can learn to sing better. Just remember that you do not have to achieve your goal all at once. Set smaller milestone goals along the way to a bigger goal.

**Reflect
**Question 1.

Did you have a goal to fulfill a need with your product? Describe the need it fulfills.

Answer:

Yes, I have a goal to fulfill a need with my product because it has to be neat and easy to carry on and its fulfilled by using a rubber design tag placed on hold.

Explanation:

I have a goal to fulfill a need with my product because it has to be neat and easy to carry on and its fulfilled by using a rubber design tag placed on hold the papers.

Question 2.

Were you able to convince your classmate that your product is a good idea? If not, what else could you change to improve the product?

Answer:

yes, my classmate liked my product is a good idea because it was easy to carry on and a eye catching thought.

Explanation:

My classmate liked my product is a good idea because it was easy to carry on and a eye catching thought.

**WHAT CAN I BUY?
**Lorna has $5 to spend at the grocery store. She wants to buy 2 items and has a coupon for $1 off any purchase of $5 or more.

What are the two most expensive items that Lorna can buy using her coupon?

Answer:

The two most expensive items that Lorna can buy using her coupon:

(Cost of bag of rice and Cost of Hummus) or (Cost of bag of rice + Cost of butter).

Explanation:

Lorna has $5 to spend at the grocery store. She wants to buy 2 items and has a coupon for $1 off any purchase of $5 or more.

Cost of bag of rice = $2.45.

Cost of broccoli = $1.75.

Cost of butter = $2.80.

Cost of Hummus = $3.39.

Cost of Milk = $3.59.

The two most expensive items that Lorna can buy using her coupon:

(Cost of Hummus + Cost of Milk) – discount offer coupon

= ($3.39 + $3.59) – $1

= $6.98 – $1

= $5.98.

Cost of bag of rice + Cost of broccoli

= $2.45 + $1.75

= $4.20.

(Cost of bag of rice + Cost of butter) – discount offer coupon

= ($2.45 + $2.80) – $1

= $5.25 – $1

= $ 4.25.

(Cost of bag of rice + Cost of Hummus) – discount offer coupon

= ($2.45 + $3.39) – $1

= $ 5.84 – $1

=$4.81.

(Cost of bag of rice + Cost of Milk) – discount offer coupon

= ($2.45 + $3.59) – $1

= $6.04 – $1

= $5.04.

**Turn and Talk
**Explain how to solve the problem. How much of her $5 does Lorna spend?

Answer:

The two most expensive items that Lorna can buy using her coupon:

Cost of bag of rice and Cost of Hummus = $4.81.

or

Cost of bag of rice + Cost of butter = $4.25.

Explanation:

(Cost of bag of rice + Cost of butter) – discount offer coupon

= ($2.45 + $2.80) – $1

= $5.25 – $1

= $ 4.25.

(Cost of bag of rice + Cost of Hummus) – discount offer coupon

= ($2.45 + $3.39) – $1

= $ 5.84 – $1

=$4.81

Suppose Lorna uses her money and the coupon to purchase 3 items. If she can buy 2 or more of one item, is it possible for her to spend a greater amount? Explain.

Answer:

If she wants to buy three items then she needs to pay more than $5 because cost of three items is going to more than $5 not less.

Explanation:

Lorna uses her money and the coupon to purchase 3 items. If she can buy 2 or more of one item. Cost of three items is going to more than $5 not less.

**Are You Ready?
**Complete these problems to review prior concepts and skills you will need for this module.

**Division Facts
**

**Find the quotient.**

Question 1.

18 ÷ 2 = ___________.

Answer:

18 ÷ 2 = 9.

Explanation:

18 ÷ 2 = 9.

Question 2.

Answer:

21 ÷ 3 = 7.

Explanation:

3 × ?? = 21.

=> ?? = 21 ÷ 3

=> ?? = 7.

Question 3.

32 ÷ 2 = ___________.

Answer:

32 ÷ 2 = 16.

Explanation:

32 ÷ 2 = 16.

Question 4.

Answer:

30 ÷ 6 = 5.

Explanation:

6 × ?? = 30.

=> ?? = 30 ÷ 6

=> ?? = 5.

Question 5.

56 ÷ 7 = ___________.

Answer:

56 ÷ 7 = 8.

Explanation:

56 ÷ 7 = 8.

Question 6.

Answer:

27 ÷ 9 = 3.

Explanation:

9 × ?? = 27.

=> ?? = 27 ÷ 9

=> ?? = 3.

**Equivalent Decimals
**

**Write the equivalent decimal in hundredths.**

Question 7.

5.6

Answer:

Equivalent decimal in hundredths: 0.56.

Explanation:

Equivalent decimal in hundredths:**
**56 ÷ 100 = 0.56

Question 8.

3.9

Answer:

Equivalent decimal in hundredths: 0.39.

Explanation:

Equivalent decimal in hundredths:

39 ÷ 100 = 0.39.

Question 9.

12.2

Answer:

Equivalent decimal in hundredths: 1.22.

Explanation:

Equivalent decimal in hundredths:

122 ÷ 100 = 1.22.

**Write the equivalent decimal in tenths.
**Question 10.

8.40

Answer:

Equivalent decimal in tenths: 8.4.

Explanation:

84 ÷ 10 = 8.4.

Question 11.

6.20

Answer:

Equivalent decimal in tenths: 62.0

Explanation:

Equivalent decimal in tenths:

620 ÷ 10 = 62.0

Question 12.

0.80

Answer:

Equivalent decimal in tenths: 0.8.

Explanation:

Equivalent decimal in tenths:

8 ÷ 10 = 0.8.

**Division
**

**Find the quotient.**

Question 13.

Answer:

552 ÷ 23 = 24.

Explanation:

23 × ?? = 552.

=> ?? = 552 ÷ 23

=> ?? = 24.

Question 14.

Answer:

3990 ÷ 38 = 105.

Explanation:

38 × ?? = 3990.

=> ?? = 3990 ÷ 38

=> ?? = 105.

Question 15.

Answer:

1478 ÷ 42 = 35.1905.

Explanation:

42 × ?? = 1478

=> ?? = 1478 ÷ 42

=> ?? = 35.1905.

Question 16.

Answer:

7884 ÷ 32 = 246.375.

Explanation:

32 × ?? = 7884

=> ?? = 7884 ÷ 32

=> ?? = 246.375.

Question 17.

Answer:

1408 ÷ 64 = 22.

Explanation:

64 × ?? = 1408

=> ?? = 1408 ÷ 64

=> ?? = 22.

Question 18.

Answer:

2211 ÷ 16 = 138.1875.

Explanation:

16 × ?? = 2211.

=> ?? = 2211 ÷ 16

=> ?? = 138.1875.