We included **HMH Into Math Grade 5 Answer Key PDF** **Module 15 Review **to make students experts in learning maths.

## HMH Into Math Grade 5 Module 15 Review Answer Key

**Vocabulary
**Question 1.

Think about the steps to multiply 0.64 and 7. Draw lines to complete the sentence with the correct term.

Answer:

Explanation:

7 × 0.64 = 7 × (0.6 + 0.04)

= (7 × 0.6) + (7 × 0.04)

= 4.2 + 0.28

= 4.48.

**Concepts and Skills
**Question 2.

Nicole multiplies 7,846.512 and 102. Between which two digits in the product should the decimal point be placed?

(A) 4 and 6

(B) 2 and 4

(C) 5 and 1

(D) 1 and 2

Answer:

Two digits in the product should the decimal point be placed 4 and 2.

(B) 2 and 4

Explanation:

7846.512 × 102 = 800344.224

Question 3.

Select all the numbers that result in a product greater than 3 when multiplied by 6.

(A) 0.25

(B) 0.38

(C) 0.49

(D) 0.51

(E) 0.64

(F) 0.75

Answer:

All the numbers that result in a product greater than 3 when multiplied by 6 are:

(D) 0.51

(E) 0.64

(F) 0.75

Explanation:

(A) 0.25 × 6 = 1.50.

(B) 0.38 × 6 = 2.28.

(C) 0.49 × 6 = 2.94.

(D) 0.51 × 6 = 3.06.

(E) 0.64 × 6 = 3.84.

(F) 0.75 × 6 = 4.50.

Question 4.

**Use Tools** Tobias helps his aunt repaint her shed. He works for 3 hours and earns $6.35 each hour. Tobias buys a bottle of water for $2.25 on his way home. How much money should he have left? Tell what strategy or tool you will use to answer the question, explain your choice, and then find the answer.

Answer:

Amount of money left with him = $16.80.

Strategy used in simple multiplication and subtraction to solve the problem.

Explanation:

Number of hours he works = 3.

Amount of money he earns each hour = $6.35.

Cost of a bottle of water Tobias buys on his way home = $2.25.

Amount of money left with him = (Number of hours he works × Amount of money he earns each hour) – Cost of a bottle of water Tobias buys on his way home

= (3 × $6.35) – $2.25

= $19.05 – $2.25

= $16.80.

Question 5.

Lucinda buys 4 heads of cauliflower that weigh 1.88 pounds each. She buys 1 bag of potatoes that weighs 4.5 pounds. What is the weight of Lucinda’s vegetable purchases? Use a bar model to solve.

How much do the vegetables weigh? ____________

Answer:

Weight of Lucinda’s vegetable purchases = 12.02 pounds.

Explanation:

Number of heads of cauliflower Lucinda buys = 4.

Weight of each heads of cauliflower Lucinda buys = 1.88 pounds.

Number of potatoes she buys = 1.

Weight of each potatoes Lucinda buys = 4.5 pounds.

Weight of Lucinda’s vegetable purchases = (Number of heads of cauliflower Lucinda buys × Weight of each heads of cauliflower Lucinda buys) + (Number of potatoes she buys × Weight of each potatoes Lucinda buys)

= (4 × 1.88) + (1 × 4.5)

= 7.52 + 4.5

= 12.02 pounds.

**Multiply.
**Question 6.

3 × 0.28

Answer:

3 × 0.28 = 0.84.

Explanation:

Multiplication of 3 and 0.28:

3 × 0.28 = 0.84.

Question 7.

8 × 0.76

Answer:

8 × 0.76 = 6.08.

Explanation:

Multiplication of 8 and 0.76:

8 × 0.76 = 6.08.

Question 8.

2 × (8.67 × 9)

Answer:

2 × (8.67 × 9) = 156.06.

Explanation:

Multiplication of 2,9 and 8.67:

2 × (8.67 × 9) = 2 × 78.03

= 156.06.

Question 9.

Janice buys 12 avocados. Each avocado costs $0.79. How much does Janice pay?

Answer:

Amount of money she pays = $9.48.

Explanation:

Number of avocados Janice buys = 12.

Cost of each avocado = $0.79.

Amount of money she pays = Number of avocados Janice buys × Cost of each avocado

= 12 × $0.79

= $9.48.

Question 10.

Every minute, 1.8 gallons of water flow from a faucet. How many gallons of water flow from the faucet in 16 minutes?

Answer:

Amount of gallons of water flow from the faucet in 16 minutes = 28.8.

Explanation:

Amount of gallons of water flow from a faucet every minute = 1.8.

Number of minutes = 16.

Amount of gallons of water flow from the faucet in 16 minutes = Amount of gallons of water flow from a faucet every minute × Number of minutes

= 1.8 × 16

= 28.8.

Question 11.

Benny and Kapri must earn 0.78 or more of the possible 400 points to pass their bicycle safety class. Benny says they need to earn more than 300 points to pass. Kapri says they can earn fewer than 300 points and still pass. Who is correct? Explain your reasoning.

Answer:

Benny is correct because required points are 400 , so they need to earn 300 more not less than 300 points.

Explanation:

Amount they should earn = 0.78.

Number of points they require to pass bicycle safety class = 400.

Benny says they need to earn more than 300 points to pass.

Kapri says they can earn fewer than 300 points and still pass.