We included **HMH Into Math Grade 5 Answer Key PDF** **Module 14 Review **to make students experts in learning maths.

## HMH Into Math Grade 5 Module 14 Review Answer Key

**Concepts and Skills**

The lengths of the front and back of a helicopter are shown. Use the diagram for 1-3.

Question 1.

What is the length of the helicopter?

Answer:

7.0 m,

Explanation:

Given the lengths of the front 2.97 m and back 4.03 m

of a helicopter so the total length is

1

2.97 m

+4.03 m

7.0 m

Question 2.

**Use Tools** What is a reasonable estimate for the difference between the lengths of the front and back of the helicopter? Teil what strategy or tool you will use to answer the question, explain your choice, and then find the answer.

Answer:

Reasonable estimate is 1 m,

Explanation:

The difference between the lengths of the front and

back of the helicopter is

4.03 m

2.97 m

1.06 m ,

The reasonable estimate for the difference between

the lengths of the front and back of the helicopter, Teli

uses rounding method so it is 1.0 m.

Question 3.

What is the difference in the lengths of the front and back of the helicopter?

Answer:

The difference in the lengths of the front and

back of the helicopter 1.06 m,

Explanation:

The difference between the lengths of the front and

back of the helicopter is

4.03 m

2.97 m

1.06 m .

Question 4.

Select all the expressions that have the same value as 3.75 – 2.63.

(A) 4 – 2.38

(B) 4 – 2.88

(C) 3 – 1.88

(D) (3 – 2) – (0.75 – 0.63)

(E) (3 – 2) + (0.75 – 0.63)

Answer:

(B) 4 – 2.88,

(C) 3 – 1.88,

(E) (3 – 2) + (0.75 – 0.63),

Explanation:

Given to select all the expressions that have

the same value as 3.75 – 2.63, So it is

3.75

-2.63

1.12

Checking with bit (A) 4 – 2.38 = 1.62 which will not match,

checking with bit (B) 4 – 2.88 = 1.12 matches,

checking with bit (C) 3 – 1.88 = 1.12 matches,

checking with bit (D) (3 – 2) – (0.75 – 0.63) = 1 – 0.12 = 0.88

which will not match,

checking with bit (E) (3 – 2) + (0.75 – 0.63) = 1 + 0.12 = 1.12 matches,

Therefore bits (B) 4 – 2.88, (C) 3 – 1.88, (E) (3 – 2) + (0.75 – 0.63).

Question 5.

Use the chart to subtract 5.64 from 11.35.

What is the difference?

Answer:

Explanation:

Used the chart to subtract 5.64 from 11.35 the

difference is 5.71.

Question 6.

Use the chart to add 28.4 and 9.38.

What is the sum?

Answer:

Explanation:

Used the chart to add 28.4 and 9.38, the sum is

28.4

+9.38

19.02

Question 7.

Which represents the sum 1.3 + 0.46?

(A) 1.76

(B) 1.94

(C) 5.36

(D) 5.9

Answer:

(A) 1.76,

Explanation:

The sum of 1.3 + 0.46 is

1.30

+0.46

1.76 which matches with bit (A).

Question 8.

How would you explain to someone how to subtract 3.85 from 9.2? What is the difference?

Answer:

The difference is 5.35,

Explanation:

Subtracting 3.85 from 9.2 first

we subtract decimal values hundredths and tenths as

9.20

-3.85

5.35.

Question 9.

Select all the expressions that have a value of 28.02.

(A) 13.75 + 14.27

(B) 13.75 + 14.25 + 0.02

(C) 13.78 + 14.30

(D) 13.78 + 14.30 + 0.03

(E) 27 + 1 + 0.02

Answer:

(A) 13.75 + 14.27,

(B) 13.75 + 14.25 + 0.02 and

(E) 27 + 1 + 0.02,

Explanation:

The expressions that have a value of 28.02,

Checking with bit (A) 13.75 + 14.27 = 28.02 matches,

Checking with bit (B) 13.75 + 14.25 + 0.02 = 28.02 matches,

Checking with bit (C) 13.78 + 14.30 = 28.08

which is not matching,

Checking with bit (D) 13.78 + 14.30 + 0.03 = 28.11

which is not matching,

Checking with bit (E) 27 + 1 + 0.02 = 28.02 matches,

theerfore bits (A) 13.75 + 14.27,

(B) 13.75 + 14.25 + 0.02 and

(E) 27 + 1 + 0.02 matches.

Question 10.

Joe’s rabbit weighs 1.35 pounds. Dale’s rabbit weighs 0.68 pound. How much more does Joe’s rabbit weigh?

Answer:

0.67 pounds more does Joe’s rabbit weigh,

Explanation:

Given to find Joe’s rabbit weighs 1.35 pounds.

Dale’s rabbit weighs 0.68 pound.

Much more does Joe’s rabbit weigh is

1.35 pounds

-0.68 pounds

0.67 pounds more.

Question 11.

Carlos buys 0.19 pound of basmati rice and 0.78 pound of brown rice. He says that he bought 1.97 pounds of rice. Is his statement reasonable? Explain.

Answer:

No Carlos statement is not reasonable,

as it is 0.97 pound not 1.97 pounds of rice,

Explanation:

Given Carlos buys 0.19 pound of basmati rice and

0.78 pound of brown rice. He says that he bought

1.97 pounds of rice.

0.19 pound

+0.78 pound

0.97 pound

So Carlos statement is not reasonable

as he says it is 1.97 pounds of rice not 0.97 pound which is incorrect.