Into Math Grade 4 Module 8 Answer Key Multiply by 2-Digit Numbers

We included HMH Into Math Grade 4 Answer Key PDF Module 8 Multiply by 2-Digit Numbers to make students experts in learning maths.

HMH Into Math Grade 4 Module 8 Answer Key Multiply by 2-Digit Numbers

Do I have enough rope?

  • There is a school track meet today and your job is to make sure fans stay off of the track. To do this, you will have to tie pieces of rope together to make a rope that is long enough to go around the track.
    HMH Into Math Grade 4 Module 8 Answer Key Multiply by 2-Digit Numbers 1
  • Which will be enough rope to go around the track?

A. 44 pieces of rope that are each 10 meters long
B. 8 pieces of rope that are each 60 meters long
C. 6 pieces of rope that are each 70 meters long
D. 5 pieces of rope that are each 80 meters long

Answer:

B. 8 pieces of rope that are each 60 meters long

Because, 44 x 10 < 8 x 60  i.e., 440 meters < 480 meters

Turn and Talk

  • Do you need more or less than 440 meters of rope?
  • How can you solve the problem?

Answer:

We need more than 440 meters. And, we can solve by the multiplication of the numbers, we should select the number of meters greater than 440

Are You Ready?

Complete these problems to review prior concepts and skills you will need for this module.

Multiplication Facts Through 10

Use the different strategies to find the product.

1. Draw an array to find 4 × 6.
I drew ___ rows of __ tiles.
There are ___ tiles.
4 × 6 = ___

Answer:

I drew 4 rows of 6 tiles.
There are 24 tiles.
4 × 6 = 24.

2. Use a number line to find 3 × 4.
I drew __ jumps of ___ spaces each.
HMH Into Math Grade 4 Module 8 Answer Key Multiply by 2-Digit Numbers 2
The last jump ends at ___.
3 × 4 = ___

Answer:

I drew 3 jumps of 4 spaces each.

The last jump ends at 12
3 × 4 = 12

 

Multiplication Facts

Find the product.

Question 3.
4 × 7
________
Answer:

4 x 7 = 28

Question 4.
7 × 6
________
Answer:

7 x 6 = 42

Question 5.
9 × 5
________
Answer:

9 x 5 = 45

Multiples of 10, 100, and 1,000

Find the product.

Question 6.
3 × 1 = ___
3 × 10 = ___
3 × 100 = ___
3 × 1,000 = ___
Answer:

3 × 1 =3
3 × 10 = 30
3 × 100 = 300
3 × 1,000 = 3,000

Question 7.
9 × 5 = ___
9 × 50 = ___
9 × 500 = ___
9 × 5,000 = ___
Answer:

9 × 5 = 45
9 × 50 = 450
9 × 500 = 4500
9 × 5,000 = 45,000

Question 8.
6 × 3 = ___
6 × 30 = ___
6 × 300 = ___
6 × 3,000 = ___
Answer:

6 × 3 = 18
6 × 30 = 180
6 × 300 = 1800
6 × 3,000 = 18,000

Leave a Comment

Scroll to Top