We included **HMH Into Math Grade 3 Answer Key PDF** **Module 7 Review **to make students experts in learning maths.

## HMH Into Math Grade 3 Module 7 Review Answer Key

**Vocabulary**

**Choose the correct term from the Vocabulary box.**

division

inverse operations

multiplication

related facts

Question 1.

Opposite operations like multiplication and division are ____

Answer:

Opposite operations like multiplication and division are inverse operations.

Question 2.

___ are a set of related equations.

Answer:

Related facts are a set of related equations.

Question 3.

____ is the process of sharing a number of objects to find how many groups can be made or how many objects will be in a group.

Answer:

Division is the process of sharing a number of objects to find how many groups can be made or how many objects will be in a group.

**Concepts and Skills**

Question 4.

**Use Tools** Write a multiplication equation that could be used to solve 42 ÷ 6. Tell the strategy or tool you will use to solve the problem, explain your choice, and then find the answer. ___________________

Answer:

42 ÷ 6 = 7.

Explanation:

Given the equation is 42 ÷ 6, so here we will divide 42 by 6 which is 7.

Question 5.

Tomas is finding 24 ÷ 3. Which number times 3 equals 24?

A. 3

B. 4

C. 6

D. 8

Answer:

D.

Explanation:

Given that Tomas is finding 24 ÷ 3, so the number times 3 equals 24 is 8.

Question 6.

Complete the related facts.

3 × ___ = 21 21 ÷ __ = 3

___ × 3 = 21 21 ÷ 3 = ___

Answer:

3 × 7 = 21 21 ÷ 7 = 3.

7 × 3 = 21 21 ÷ 3 = 7.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the equation will be 3 × X = 21 where X will be 21 ÷ 3 = 7. So the missing value will be 7.

Question 7.

Match each equation to its related fact.

Answer:

Question 8.

Nate runs 20 miles each week. He runs 4 miles each day. How many days does Nate run each week?

A. 4 days

B. 5 days

C. 16 days

D. 24 days

Answer:

B.

Explanation:

Given that Nate runs 20 miles each week and he runs 4 miles each day. So the number of days does Nate run each week is 20 ÷ 4 which is 5 days.

Question 9.

Connie has 35 stamps. She puts the stamps into 5 equal rows. How many stamps are in each row?

Select all the equations that model the problem.

A. 5 × = 35

B. 35 + 5 =

C. 35 – 5 =

D. 5 × 35 =

E. 35 ÷ = 5

F. 35 ÷ 5 =

Answer:

35 ÷ 5 = 7 stamps.

Explanation:

Given that Connie has 35 stamps and she puts the stamps into 5 equal rows. So the number of stamps are in each row is 35 ÷ 5 which is 7 stamps.

Question 10.

Geoff makes 6 stacks of twigs. He puts 8 twigs in each stack. How many twigs does Geoff have?

___________________

Answer:

The number of twigs does Geoff have is 48 stacks.

Explanation:

Given that Geoff makes 6 stacks of twigs and he puts 8 twigs in each stack. So the number of twigs does Geoff have is 6 × 8 which is 48 stack.

Question 11.

What is the value of the unknown number in the equation 64 ÷ = 8? ___________________

Answer:

The unknown number in the equation be 8.

Explanation:

Let the unknown number in the equation be X, so the equation will be 64 ÷ X = 8 where X is 64 ÷ 8 = 8.