We included **HMH Into Math Grade 3 Answer Key PDF** **Module 12 Time Measurement and Intervals **to make students experts in learning maths.

## HMH Into Math Grade 3 Module 12 Answer Key Time Measurement and Intervals

**Which clock will read 12 o’clock first?**

In a clock store, there are six clocks. If all the clocks are working, which will read 12 o’clock first?

Which clock will read 12 o’clock first?

Answer: C

Explanation:

A clock: time is 11:45. So it will take 15 min to read 12 o’clock

B clock: time is 12:05. So it will take 12 hours to read 12 o’clock

C clock: time is 11:50. So it will take 10 min to read 12 o’clock

D clock: time is 11:20. So it will take 40 min to read 12 o’clock

E clock: time is 11:35. So it will take 25 min to read 12 o’clock

F clock: time is 10:55. So it will take 65 min to read 12 o’clock

**Turn and Talk**

How did you find which time is closest to 12 o’clock?

Answer: C

Explanation:

A clock: time is 11:45. So it will take 15 min to read 12 o’clock

B clock: time is 12:05. So it will take 12 hours to read 12 o’clock

C clock: time is 11:50. So it will take 10 min to read 12 o’clock

D clock: time is 11:20. So it will take 40 min to read 12 o’clock

E clock: time is 11:35. So it will take 25 min to read 12 o’clock

F clock: time is 10:55. So it will take 65 min to read 12 o’clock

**Are You Ready?**

Complete these problems to review prior concepts and skills you will need for this module.

**Time to the Hour and Half Hour**

Write the time in the digital clock for the time shown on the analog clock.

Question 1.

Answer:

Explanation:

Short hand represents hours and long hand represents minutes.

Short hand points towards 7 and long hand points towards to 12.

So time is 7: 00

Question 2.

Answer:

Explanation:

Short hand represents hours and long hand represents minutes.

Short hand points towards 3 and long hand points towards to 12.

So time is 3: 00

Question 3.

Answer:

Explanation:

Short hand represents hours and long hand represents minutes.

Short hand points towards 6 and long hand points towards to 12.

So time is 6: 00

Question 4.

Answer:

Explanation:

Short hand represents hours and long hand represents minutes.

Short hand points towards 10and long hand points towards to 6.

So time is 10: 30

Question 5.

Answer:

Explanation:

Short hand represents hours and long hand represents minutes.

Short hand points towards 2 and long hand points towards to 6.

So time is 2: 30

Question 6.

Answer:

Explanation:

Short hand represents hours and long hand represents minutes.

Short hand points towards 5 and long hand points towards to 6.

So time is 5: 30

**Count by Fives and Tens**

Count by fives or tens. Write the numbers.

Question 7.

5, 10, ______, 20, ______, ______, 35, ______, 45, 50, 55, ______

Answer:

5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60

Explanation:

Counted 5 and written the number.

10 + 5 = 15

15 + 5 = 20

20+5=25

25 + 5 = 30

35 + 5 = 40

55 + 5 = 60

Question 8.

10, ______, 30, ______, 50, 60, 70, ______, ______

Answer:

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90

Explanation:

Counted 5and written the number.

10 + 10 = 20

30 + 10 = 40

70 + 10 = 80

80 + 10 = 90