Into Math Grade 3 Module 1 Review Answer Key

We included HMH Into Math Grade 3 Answer Key PDF Module 1 Review to make students experts in learning maths.

HMH Into Math Grade 3 Module 1 Review Answer Key

Vocabulary

Commutative
Property of
Multiplication
equal groups
factors
multiply
product

Choose the correct term from the Vocabulary box.

Question 1.
The answer to a multiplication problem is the ______
Answer:
The answer to a multiplication problem is the product.

Question 2.
When each group has the same number of objects, these are ______
Answer:
When each group has the same number of objects, these are equal groups.

Question 3.
The ______ states that you can multiply factors in any order, and the product stays the same.
Answer:
The commutative property of multiplication states that you can multiply factors in any order, and the product stays the same.

Question 4.
The ____________ are the numbers being multiplied.
Answer:
The factors are the numbers being multiplied.

Concepts and Skills

Question 5.
Use Tools What is the unknown number in the equation?
6 × 7 = 7 × __
Tell the strategy or tool you will use to solve the problem,
explain your choice, and then find the answer.
A. 6
B. 7
C. 13
D. 42
Answer:
A. 6

Explanation:
The commutative property of multiplication states that you can multiply factors in any order, and the product stays the same.
So, 6 x 7 will be equal to 7 x 6.

Question 6.
There are 3 trays on a counter. Each tray has 8 plates. Write an addition equation and a multiplication equation to find the number of plates on 3 trays.
Answer:
24 plates on 3 trays

Explanation:
There are 3 trays on a counter
Each tray has 8 plates
The addition equation that solves the problem is 8 + 8 + 8 = 24
The multiplication equation that solves the problem is 3 x 8 = 24
So, there are 24 plates on 3 trays.

Question 7.
Trey makes 4 groups of books. Each group has 9 books. How many books does Trey have? Select all the equations that model the problem.
A. 9 × 4 = 36
B. 4 × 9 = 36
C. 9 + 9 + 9 + 9 = 36
D. 4 + 9 = 13
E. 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 = 32
Answer:
A, B, C and E

Explanation:
Trey makes 4 groups of books
Each group has 9 books
The addition equation that solves the problem is
4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 = 32 or
9 + 9 + 9 + 9 = 24
The multiplication equation that solves the problem is
4 x 9 = 36
The related equation is
4 x 9 = 36
So, The options A, B, C and E are correct options that model the problem.

Question 8.
Miroki uses 5 pieces of string to measure the length of a shelf. Each string is 9 centimeters long. What multiplication equation can you write to model the problem? What is the length of the shelf?
Answer:
45 centimeters

Explanation:
Miroki uses 5 pieces of string to measure the length of a shelf
Each string is 9 centimeters long
Use multiplication equation to find
5 x 9 = 45 centimeters
So, the length of the shelf is 45 centimeters.

Question 9.
Elsie tells Reza she arranged bricks for a 9 × 4 walkway. How might Reza describe the arrangement of bricks in Elsie’s rectangular walkway?
Answer:
Elsie tells Reza she arranged bricks for a 9 × 4 walkway
Reza can describe the rectangular walkway as
Elsie made a walkway of bricks with 9 rows of bricks with 4 bricks in each row.

Question 10.
Misha writes 5 storybooks. Each storybook has 7 pages. How many pages are in Misha’s storybooks?

  • Draw a bar model to show the problem.
  • Write an equation and solve the problem.

Answer:
35 pages are in Misha’s storybooks

Explanation:
Misha writes 5 storybooks
Each storybook has 7 pages
The bar model that shows the problem is
Into Math Grade 3 Module 1 Lesson 5 Answer Key img 6
The multiplication equation that solves the problem is
5 x 7 = 35
So, 35 pages are in Misha’s storybooks.

Leave a Comment

Scroll to Top