We included **HMH Into Math Grade 2 Answer Key PDF** **Module 13 Review **to make students experts in learning maths.

## HMH Into Math Grade 2 Module 13 Review Answer Key

**Concepts and Skills**

**Rewrite the addition or subtraction. Solve.**

Question 1.

Edie jogs for 17 minutes on Saturday. She jogs for 22 minutes on Sunday. For how many minutes

does Edie jog?

17 + 22 = __

___ minutes

Answer:

17 + 22 = 39

39 minutes

Explanation:

Edie jogs for 17 minutes on Saturday.

She jogs for 22 minutes on Sunday.

Number of minutes Edie jog 17 + 22 = 39

Question 2.

Mo finds 50 fallen leaves. Then 23 of the leaves blow away. How many leaves does Mo have now?

50 – 23 = ___

___ leaves

Answer:

50 – 23 = 27

27 leaves

Explanation:

Mo finds 50 fallen leaves.

Then 23 of the leaves blow away.

Total leaves does Mo have now 50 – 23 = 27

Question 3.

Levi counts 23 clouds. Later, he counts 28 more clouds. How many clouds does Levi count?

23 + 28 = __

___ clouds

Answer:

23 + 28 = 51

51 clouds

Explanation:

Levi counts 23 clouds.

Later, he counts 28 more clouds.

Number of clouds Levi count 23 + 28 = 51

Question 4.

There are 46 dogs at a park. There are 39 big dogs. The rest are little. How many little dogs are there? Fill in the bubble next to the correct answer.

(A) 3 little dogs

(B) 7 little dogs

(C) 13 little dogs

Answer:

Option(B)

Explanation:

There are 46 dogs at a park.

There are 39 big dogs.

The rest are little.

Number of little dogs = 46 – 39 = 7

**Solve.**

Question 5.

There are ‘45 loaves of wheat bread, 22 loaves of rye bread, and 26 loaves of white bread. How many loaves of bread are there?

There are __ loaves of bread.

Answer:

There are 93 loaves of bread.

Explanation:

There are ‘45 loaves of wheat bread,

22 loaves of rye bread, and 26 loaves of white bread.

Total loaves of bread = 45 +22+26 = 93

Question 6.

Ms. Chu uses 14 bananas, 29 strawberries, 21 oranges, and 15 apples to make a fruit salad. How many pieces of fruit does she use?

Ms. Chu uses ___ pieces of fruit.

Answer:

Ms. Chu uses 79 pieces of fruit.

Explanation:

Ms. Chu uses 14 bananas,

29 strawberries,

21 oranges, and

15 apples to make a fruit salad.

Total pieces of fruits she use = 14 + 29 + 21 + 15 = 79

Question 7.

Explain how you can group the addends to add 15 + 24 + 25 + 14. Use the words to complete the sentences.

I can group 15 and 25 to make a ___

using the ___ digits.

I can group 24 and 14, because the ones digits are ___.

Answer: 78

Explanation:

group the addends to add 15 + 24 + 25 + 14.

I can group 15 and 25 to make a DOUBLES

15+ 15+ 10= 30 +10 = 40

I can group 24 and 14, because the ones digits are 4

24 + 14 = 38

40 + 38 = 78