Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects

We included HMH Into Math Grade 1 Answer Key PDF Module 10 Lesson 2 Represent Numbers as Tens and Ones with Objects to make students experts in learning maths.

HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects

I Can use objects to show a two-digit number as tens and ones.

Spark Your Learning

How can you show the number of HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 1 as tens and ones?
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 2
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 3
________ tens _________ ones = _________
There are ________ HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 1.
Give each pair a set of 43 connecting cubes. Children then place the cubes into groups of tens and ones. Have children draw a visual model inside the place-value chart. Children should use their drawings to help them write the number of tens, the number of ones, and the total number of cubes.
Answer:

Explanation:
I used cubes to represent the number 43 as tens and ones
4 tens 3 ones = 43
There are 43 HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 1.

Build Understanding

Question 1.
There are 83 buttons in a jar.
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 4
How can you use objects to show the number of buttons as tens and ones?
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 5
83 = _________ tens __________ ones
Answer:

Explanation:
There are 83 buttons in a jar
I used cubes to represent the number 83 as tens and ones
83 = 8 tens 3 ones.

Question 2.
Kelly uses tens and ones to show a number. What is the number?
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 6
_______ tens ________ ones
The number is __________.
Answer:
5 tens 4 ones
The number is 54.

Explanation:
There are 5 ten cubes and 4 ones cubes
So, 5 tens is 50 and 4 ones is 4
The number is 54.

Turn and Talk How are the numbers 46, 56, and 66 the same. How are they different?
Answer:

Question 3.
How can you show 32 as tens and ones?
A. What does the 3 in 32 mean?
_________ tens
Answer:
3 tens

B. What does the 2 in 32 mean?
_________ ones
Answer:
2 ones

C. Count by tens. Then count by ones. Write the numbers as you count.
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 7
So, ________ tens _________ ones = _________.
Answer:

Explanation:
I counted by 10’s 3 times 10, 20 and 30
I counted by 1’s 2 times 31 , 32
So, 3 tens 2 ones = 32.

Check Understanding

Question 1.
Tia uses these tens and ones to show a number of books. How many books are there?
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 8
________ tens _______ ones = _______
________ books
Answer:
6 tens 8 ones = 68
68 books

Explanation:
There are 6 ten cubes and 8 ones cubes
So, 6 tens is 60 and 8 ones is 8
The number is 68.

Write the numbers.

Question 2.
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 9
________ tens _______ ones = _______
Answer:
5 tens 3 ones = 53
The number is 53

Explanation:
There are 5 ten cubes and 3 ones cubes
So, 5 tens is 50 and 3 ones is 3
The number is 53.

Question 3.
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 10
________ tens _______ ones = _______
Answer:
8 tens 0 ones = 80
The number is 80.

Explanation:
There are 8 ten cubes and 0 ones
So, 8 tens is 80 and 0 ones
The number is 80.

On Your Own

Question 4.
Mandy counts stars at night. She uses these tens and ones to show the number of stars. How many stars does she count?
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 11
________ tens _______ ones = _______
_______ stars
Answer:
2 tens 5 ones = 25
25 stars

Explanation:
Mandy counts stars at night. She uses these tens and ones to show the number of stars
There are 2 ten cubes and 5 ones cubes
So, 2 tens is 20 and 5 ones is 5
The number is 25
Mandy counts 25 stars.

Question 5.
Reason I am a two-digit number with 3 ones. I have 4 more tens than ones. What number am I?
________ tens _______ ones = _______
Answer:
7 tens 4 ones = 74

Explanation:
I am a two-digit number with 3 ones
3 ones
I have 4 more tens than ones
3 + 4 = 7
7 tens
So, the number is 7 tens 3 ones = 73.

Write the number.

Question 6.
HMH Into Math Grade 1 Module 10 Lesson 2 Answer Key Represent Numbers as Tens and Ones with Objects 12
________ tens _______ ones = _______
Answer:
5 tens 6 ones = 56
The number is 56

Explanation:
There are 5 ten cubes and 6 ones cubes
So, 5 tens is 50 and 6 ones is 6
The number is 56.

I’m in a Learning Mindset!

How does using objects help me understand how many tens and ones are in a number?
Answer:

Leave a Comment

Scroll to Top