go-math-grade-4-chapter-9-relate-fractions-and-decimals-review-test-answer-key

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review/Test

Are you looking for the best option to do self-study & score the highest marks in the exam? Then, Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review/Test is the one you need. You can ace up your preparation & perform practice tests by using the Go Math 4th Grade Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review/Test. Each and every question explained in a step-wise manner so that 4th-grade students can easily grasp the concepts and practice in an effective way.

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review/Test

Is Go Math 4th Grade Solution Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review/Test enough to practice & score high? What do you think? From our subject experts’ point of view, it is very helpful in securing max. marks. So, Download Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review/Test pdf and increase your math skills. This Go Math Grade 4 Answer Key aids the students to score the highest marks as well as gain more subject knowledge.

Review/Test – Page No. 373

Choose the best term from the box.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review Test img 1

Question 1.
One of ten equal parts is one __________.
_______

Answer: tenth
One of ten equal parts is one-tenth.

Question 2.
A __________ is a symbol used to separate dollars from cents in money amounts and to separate the ones and the tenths places in decimals.
_______

Answer: decimal point
A decimal point is a symbol used to separate dollars from cents in money amounts and to separate the ones and the tenths places in decimals.

Question 3.
A ________________ is a number with one or more digits to the right of the decimal point.
_______

Answer: decimal
A decimal  is a number with one or more digits to the right of the decimal point.

Write the fraction and the decimal shown by the model.

Question 4.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review Test img 2
\(\frac{□}{□}\)

Answer: \(\frac{7}{10}\)

Explanation:
We can see from the above figure that there are 10 blocks and among them, 7 are shaded. So, the fraction of the shaded part is \(\frac{7}{10}\)

Question 4.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review Test img 3
\(\frac{□}{□}\)

Answer: \(\frac{52}{100}\)

Explanation:
We can see from the above figure that there are 100 boxes, in which 52 are shaded. So, the fraction of the shaded part is \(\frac{52}{100}\)

Write the number as hundredths in fraction form and decimal form.

Question 6.
\(\frac{9}{10}\)
Type below:
________

Answer: 0.9

Explanation:
The hundredth of the fraction \(\frac{9}{10}\) is \(\frac{90}{100}\). And the decimal form of the given fraction is 0.9

Question 7.
\(\frac{3}{10}\)
Type below:
________

Answer: 0.3

Explanation:
The hundredth of the fraction \(\frac{3}{10}\) is \(\frac{30}{100}\). And the decimal form of the given fraction is 0.3.

Question 8.
0.2
Type below:
________

Answer: \(\frac{2}{10}\)

Explanation:
The hundredth of the fraction \(\frac{2}{10}\) is \(\frac{20}{100}\). And the decimal form of the given fraction is 0.2

Find the sum.

Question 9.
\(\frac{5}{10}+\frac{30}{100}\) = \(\frac{□}{□}\)

Answer: \(\frac{80}{100}\)

Explanation:
Given the fractions 5/10 and 30/100
The denominators of both the fractions are different. Make the denominators common.
\(\frac{5}{10}\) × \(\frac{10}{10}\) = \(\frac{50}{100}\)
\(\frac{50}{100}\) + \(\frac{30}{100}\) = \(\frac{80}{100}\)

Question 10.
\(\frac{6}{10}+\frac{4}{100}\) = \(\frac{□}{□}\)

Answer: \(\frac{64}{100}\)

Explanation:
Given the fractions 6/10 and 4/100
The denominators of both the fractions are different. Make the denominators common.
\(\frac{6}{10}\) × \(\frac{10}{10}\) = \(\frac{60}{100}\)
\(\frac{60}{100}\) + \(\frac{4}{100}\) = \(\frac{64}{100}\)
\(\frac{6}{10}+\frac{4}{100}\) = \(\frac{64}{100}\)

Question 11.
0.24 + 0.1 = _____

Answer: 0.34

Explanation:
0.1 = 0.10
0.24 + 0.10 = 0.34

Compare. Write <, >, or =.

Question 12.
3.45 _____ 3.54

Answer: <

Explanation:
The decimal 3.45 is less than 3.54

Question 13.
1.7 _____ 1.70

Answer: =

Explanation:
The decimal 1.7 and 1.70 are same. Thus 1.7 = 1.70

Question 14.
8.1 _____ 8.01

Answer: >

Explanation:
8.1 is greater than 8.01

Question 15.
$4.25 _____ $3.75

Answer: >

Explanation:
$4.25 is greater than $3.75

Review/Test – Page No. 374

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 16.
Which fraction or mixed number and decimal is shown by the model?
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review Test img 4
Options:
a. \(\frac{24}{100}\), 0.24
b. 1 \(\frac{24}{100}\), 1.24
c. 1 \(\frac{76}{100}\), 1.76
d. 1 \(\frac{24}{10}\), 1.24

Answer: 1 \(\frac{24}{100}\), 1.24

Explanation:
There are 100 blocks in each box. In that 124 blocks are shaded. So, the mixed fraction of the shaded part is 1 \(\frac{24}{100}\), 1.24
Thus the correct answer is option b.

Question 17.
Bethany collected 0.7 inch of rain in her rain gauge. How many hundredths of an inch did she collect?
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review Test img 5
Options:
a. \(\frac{7}{100}\)
b. \(\frac{7}{10}\)
c. \(\frac{70}{100}\)
d. \(\frac{7}{1}\)

Answer: \(\frac{7}{10}\)

Explanation:
The fraction of the decimal 0.7 is \(\frac{7}{10}\)
Thus the correct answer is option b.

Question 18.
Pam paid for her lunch with the amount of money shown below.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review Test img 6
How much money did she spend?
Options:
a. 2 \(\frac{62}{100}\) dollars
b. 2 \(\frac{77}{100}\) dollars
c. 2 \(\frac{87}{100}\) dollars
d. 3 \(\frac{2}{100}\) dollars

Answer: 2 \(\frac{62}{100}\) dollars

Review/Test – Page No. 375

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 19.
Carson shaded a model to represent the part of his book he read this weekend. Which decimal represents the part of the book he read?
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 9 Relate Fractions and Decimals Review Test img 7
Options:
a. 4.0
b. 0.44
c. 0.4
d. 0.04

Answer: 0.4

Explanation:
There are 10 blocks and among them, 4 are shaded. Thus the decimal form of the shaded part is 0.4.
Thus the correct answer is option c.

Question 20.
Christelle is making a doll house. The doll house is \(\frac{6}{10}\) meter high without the roof. The roof is \(\frac{15}{100}\) meter high. What will the height of the doll house be, with the roof?
Options:
a. \(\frac{21}{100}\) meter
b. \(\frac{75}{100}\) meter
c. 1 \(\frac{6}{100}\) meter
d. \(\frac{60}{100}\) meter

Answer: \(\frac{75}{100}\) meter

Explanation:
Given,
Christelle is making a doll house. The doll house is \(\frac{6}{10}\) meter high without the roof.
The roof is \(\frac{15}{100}\) meter high.
\(\frac{6}{10}\) and \(\frac{15}{100}\) the denominators are different. So make the denominators equal first.
\(\frac{6}{10}\) × \(\frac{10}{10}\) = \(\frac{60}{100}\)
\(\frac{60}{100}\) + \(\frac{15}{100}\) = \(\frac{75}{100}\) meter
Thus the correct answer is option b.

Question 21.
Amie has three quarters and one nickel. If she and three girls share the money equally, what will each person get?
Options:
a. $0.10
b. $0.15
c. $0.20
d. $0.25

Answer: $0.25

Explanation:
1 quarter = $0.25
3 quarters = 3 × $0.25 = $0.75
1 nickel = $0.05
$0.75 + $0.05 = $0.80
If she and three girls share the money equally = $0.80/3 = $0.25
Thus the correct answer is option d.

Review/Test – Page No. 376

Question 22.
There is \(\frac{30}{100}\) of a liter of orange juice in one container and \(\frac{5}{10}\) of a liter of pineapple juice in another container. If Mrs. Morales combines the two juices, how much orange-pineapple juice will she have? Explain how you found your answer.
Type below:
________

Answer:
The total quantity was found by adding the quantities of individual kinds of juice. The addition was performed by expressing each fraction using the common denominator of 10, then reducing the final result.
\(\frac{30}{100}\) + \(\frac{5}{10}\)
= \(\frac{30}{100}\) + \(\frac{50}{100}\)
= \(\frac{80}{100}\)
= \(\frac{4}{5}\)

Question 23.
Write the amount of orange-pineapple juice as a decimal.
_____

Answer:
\(\frac{4}{5}\)
= 0.8
Thus the amount of orange-pineapple juice as a decimal is 0.8

Question 24.
Luke lives 0.4 kilometer from a skating rink. Mark lives 0.25 kilometer from the skating rink.
A. Who lives closer to the skating rink? Explain.
Type below:
________

Answer:
Let’s take a look at their decimal places.
For 0.4, the four is in the tenths place, therefore it’s 4/10
For 0.25, the number ends in the hundredths place, therefore it’s 25/100
To compare them, I can make the 4/10 out of 100 and we’ll see which has the larger denominator.
To do this, we multiply 4/10 by 10/10 to get 40/100.
40/100 is greater than 25/100, so Luke lives closer to the skating rink.

Question 24.
B. How can you write each distance as a fraction? Explain.
Type below:
________

Answer:
For 0.4, the four is in the tenths place, therefore it’s 4/10
For 0.25, the number ends in the hundredths place, therefore it’s 25/100

Question 24.
C. Luke is walking to the skating rink to pick up a practice schedule. Then he is walking to Mark’s house. Will he walk more than a kilometer or less than a kilometer? Explain.
Type below:
________

Answer: Less than a kilometer

Explanation:
4/10 < 5/10 or 1/2 and 25/100 < 50/100 or 1/2.
Therefore 4/10 + 25/100 < 1/2 + 1/2.
Since 1/2 + 1/2 = 1, you know that 4/10 + 25/100 < 1.

Conclusion:

If you want to do a review test, then go through the Go Math Grade 4 Answer Key Chapter 9 Relate Fractions and Decimals pdf because you may know the concept of fractions and decimals precisely. In case you have any doubts about the questions and answers covered in the Go Math Grade 4 Answer Key, don’t hesitate to share with us. We the team of CCSSMathAnswer.com will work on it to clarify your dilemmas at the earliest possible. All the Best!!!

Leave a Comment

Scroll to Top