Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Answer Key

Engage NY Eureka Math 6th Grade Module 4 Lesson 15 Answer Key

Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Example Answer Key

Example 1
Write an expression using words.
a. a – b
Answer:
Possible answers: a minus b; the difference of a and b; a decreased by b; b subtracted from a

b. xy
Answer:
Possible answers: the product of x and y; x multiplied by y; x times y

c. 4f + p
Answer:
Possible answers: p added to the product of 4 and f; 4 times f plus p; the sum of 4 multiplied by f and p

d. d – b3
Answer:
Possible answers: d minus b cubed; the difference of d and the quantity b to the third power

e. 5(u – 10) + h
Answer:
Possible answers: Add h to the product of 5 and the difference of u and 10; 5 times the quantity of u minus 10 added to h.

f. \(\frac{3}{d+f}\)
Answer:
Possible answers: Find the quotient of 3 and the sum of d and f; 3 divided by the quantity d plus f.

Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Exercise Answer Key

Circle all the vocabulary words that could be used to describe the given expression.

Exercise 1.
6h – 10
ADDITION            SUBTRACTION           MULTIPLICATION           DIVISION
Answer:
Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Exercise Answer Key 3

Exercise 2.
\(\frac{5 d}{6}\)
SUM           DIFFERENCE           PRODUCT           QUOTIENT
Answer:
Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Exercise Answer Key 4

Exercise 3.
5(2 + d) – 8
ADD           SUBTRACT           MULTIPLY           DIVIDE
Answer:
Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Exercise Answer Key 5

Exercise 4.
abc
MORE THAN           LESS THAN           TIMES           EACH
Answer:
Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Exercise Answer Key 6

Write an expression using vocabulary to represent each given expression.

Exercise 5.
8 – 2g
Answer:
Possible answers: 8 minus the product of 2 and g; 2 times g subtracted from 8; 8 decreased by g doubled

Exercise 6.
15(a + c)
Answer:
Possible answers: 15 times the quantity of a increased by c; the product of 15 and the sum of a and c; 15 multiplied by the total of a and c

Exercise 7.
\(\frac{m+n}{5}\)
Answer:
Possible answers: the sum of m and n divided by 5; the quotient of the total of m and n, and 5; m plus n split into 5 equal groups

Exercise 8.
b3 – 18
Answer:
Possible answers: b cubed minus 18; b to the third power decreased by 18

Exercise 9.
f – \(\frac{d}{2}\)
Answer:
Possible answers: f minus the quotient of d and 2; d split into 2 groups and then subtracted from f; d divided by 2 less than f

Exercise 10.
\(\frac{u}{x}\)
Answer:
Possible answers: u divided by X; the quotient of u and X; u divided into x parts

Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Problem Set Answer Key

Question 1.
List five different vocabulary words that could be used to describe each given expression.
a. a – d + c
Answer:
Possible answers: sum, add, total, more than, increase, decrease, difference, subtract, less than

b. 20 – 3c
Answer:
Possible answers: difference, subtract, fewer than, triple, times, product

c. \(\frac{b}{d+2}\)
Answer:
Possible answers: quotient, divide, split, per, sum, add, increase, more than

Question 2.
Write an expression using math vocabulary for each expression below.
a. 5h – 18
Answer:
Possible answers: the product of 5 and b minus 18, 18 less than 5 times b

b. \(\frac{n}{2}\)
Answer:
Possible answers: the quotient of n and 2, n split into 2 equal groups

c. a + (d – 6)
Answer:
Possible answers: a plus the quantity d minus 6, a increased by the difference of d and 6

d. 10 + 2b
Answer:
Possible answers: 10 plus twice b, the total of 10 and the product of 2 and b

Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Write two word expressions for each problem using different math vocabulary for each expression.
a. 5d – 10
Answer:
Possible answers: the product of 5 and d minus 10, 10 less than 5 times d

b. \(\frac{a}{b+2}\)
Answer:
Possible answers: the quotient of a and the quantity of b plus 2, a divided by the sum of b and 2

Question 2.
List five different math vocabulary words that could be used to describe each given expression.
a. 3(d – 2) + 10
Answer:
Possible answers: difference, subtract, product, times, quantity, add, sum

b. \(\frac{a b}{c}\)
Answer:
Possible answers: quotient, divide, split, product, multiply, times, per, each

Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Opening Exercise Answer Key

Question 1.
Complete the graphic organizer with mathematical words that indicate each operation. Some words may indicate more than one operation.
Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Opening Exercise Answer Key 1
Answer:
Eureka Math Grade 6 Module 4 Lesson 15 Opening Exercise Answer Key 2

Leave a Comment

Scroll to Top