Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 2 Lesson 9 Answer Key
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 9 Problem Set Answer Key
Solve.
Question 1.
An office space in New York City measures 48 feet by 56 feet. If it sells for $565 per square foot, what is the total cost of the office space?
Answer:
The total cost of the office space = $565.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
An office space in New York City measures 48 feet by 56 feet.
if it sells for $565 per square foot.
48 x 56 =
$ 565
Question 2.
Gemma and Leah are both jewelry makers. Gemma made 106 beaded necklaces. Leah made 39 more necklaces than Gemma.
a. Each necklace they make has exactly 104 beads on it. How many beads did both girls use altogether while making their necklaces?
Answer:
The beads did both girls use altogether while making their necklaces = 26104.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Each necklace they make has exactly 104 beads on it.
106 + 39 = 145.
145 + 106 = 251.
251 x 104 = 26104.
b. At a recent craft fair, Gemma sold each of her necklaces for $14. Leah sold each of her necklaces for $10 more. Who made more money at the craft fair? How much more?
Answer:
The money at the craft fair = $24.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
At a recent craft fair, Gemma sold each of her necklaces for $14.
Leah sold each of her necklaces for $10 more.
Leah made more money at the craft fair.
Question 3.
Peng bought 26 treadmills for her new fitness center at $1,334 each. Then, she bought 19 stationary bikes for $749 each. How much did she spend on her new equipment? Write an expression, and then solve.
Answer:
The money she spends on her new equipment = 34684.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
peng bought 26 treadmills for her new fitness center at $1,334 each.
Then, she bought 19 stationary bikes for $749 each.
26 x $ 1334.
34684.
Question 4.
A Hudson Valley farmer has 26 employees. He pays each employee $410 per week. After paying his workers for one week, the farmer has $162 left in his bank account. How much money did he have at first?
Answer:
The money did he have at first = 10660.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
A Hudson Valley farmer has 26 employees.
He pays each employee $410 per week.
After paying his workers for one week, the farmer has $162 left in his bank account.
26 x 410 = 10660.
Question 5.
Frances is sewing a border around 2 rectangular tablecloths that each measure 9 feet long by 6 feet wide. If it takes her 3 minutes to sew on 1 inch of border, how many minutes will it take her to complete her sewing project? Write an expression, and then solve.
Answer:
The time it takes her to complete the sewing project = 162.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Frances is sewing a border around 2 rectangular tablecloths that each measure 9 feet long by 6 feet wide.
If it takes her 3 minutes to sew on 1 inch of border.
9 x 6 = 54.
54 + 54 + 54 = 162.
Question 6.
Each grade level at Hooperville Schools has 298 students.
a. If there are 13grade levels, how many students attend Hooperville Schools?
Answer:
The students attend Hooperville Schools = 3874.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
If there are 13grade levels, each grade level at Hooperville Schools has 298 students.
13 x 298 = 3874.
b. A nearby district, Willington, is much larger. They have 12 times as many students. How many students attend schools in Willington?
Answer:
The students attend Schools in Willington = 46488.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
A nearby district, Willington, is much larger.
They have 12 times as many students.
3874 x 12 = 46488.
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 9 Exit Ticket Answer Key
Juwad picked 30 bags of apples on Monday and sold them at his fruit stand for $3.45 each. The following week he picked and sold 26 bags.
a. How much money did Juwad earn in the first week?
Answer:
The money Juwad earns in the first week = $103.5.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Juwad picked 30 bags of apples on Monday and sold them at his fruit stand for $3.45 each.
30 x $3.45 = 103.5.
b. How much money did he earn in the second week?
Answer:
The money did he earn in the second week = $89.7.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Juwad sold 26 bags of apples.
26 x $3.45.
89.7
c. How much did Juwad earn selling bags of apples these two weeks?
Answer:
The money did he earn in these two weeks = $193.2.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
103.5 + 89.7.
193.2.
d. Extension: Each bag Juwad picked holds 15 apples. How many apples did he pick in two weeks? Write an expression to represent this problem.
Answer:
The money did he earn in these two weeks = 51.75 .
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Each bag Juwad picked holds 15 apples.
15 x $3.45.
51.75.
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 9 Homework Answer Key
Solve.
Question 1.
Jeffery bought 203 sheets of stickers. Each sheet has a dozen stickers. He gave away 907 stickers to his family and friends on Valentineâ€™s Day. How many stickers does Jeffery have remaining?
Answer:
The stickers do Jeffery has = 1529.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Jeffery bought 203 sheets of stickers.
Each sheet has a dozen stickers.
He gave away 907 stickers to his family and friends on Valentine’s Day.
203 x 12 = 2436.
2436 – 907 = 1529.
Question 2.
During the 2011 season, a quarterback passed for 302 yards per game. He played in all 16 regular season games that year.
a. For how many total yards did the quarterback pass?
Answer:
The total yards did the quarterback pass = 4832.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
During the 2011 season, a quarterback passed for 302 yards per game.
He played in all 16 regularseason games that year.
302 x 16 = 4832.
b. If he matches this passing total for each of the next 13 seasons, how many yards will he pass for in his career?
Answer:
The many yards will he pass for in his career = 3926.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
If he matches this passing total for each of the next 13 seasons.
302 x 13 = 3926.
Question 3.
Bao saved $179 a month. He saved $145 less than Ada each month. How much would Ada save in three and a half years?
Answer:
The Ada save in three and a half years = $324.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Bao saved $179 a month.
He saved $145 less than Ada each month.
$179 + $145 = $324.
Question 4.
Mrs. Williams is knitting a blanket for her newborn granddaughter. The blanket is 2.25 meters long and 1.8 meters wide. What is the area of the blanket? Write the answer in centimeters.
Answer:
The area of the blanket = 405 cms.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Mrs. Williams is knitting a blanket for her newborn granddaughter.
The blanket is 2.25 meters long and 1.8 meters wide.
the area of the blanket = 2.25 x 1.8 meters.
2.25 x 1.8 = 4.05 meters.
1 meter = 100 cms.
4.05 x 100 = 405 cms
Question 5.
Use the chart to solve.
Soccer Field Dimensions
FIFA Regulation (in yards) 
New York State High Schools (in yards) 

Minimum Length  110  100 
Maximum Length  120  120 
Minimum Width  70  55 
Maximum Width  80  80 
a. Write an expression to find the difference in the maximum area and minimum area of a NYS high school soccer field. Then, evaluate your expression.
Answer:
The minimum area of NYS high school soccer field =
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
The maximum length = 110.
minimum length = 100.
110 – 100 = 10.
b. Would a field with a width of 75 yards and an area of 7,500 square yards be within FIFA regulation? Why or why not?
Answer:
No, there does not have a field with a width of 75 yards and an area of 7,500 square yards.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
Would a field with a width of 75 yards and an area of 7500 square yards.
70 x 55 = 3850.
80 x 80 = 6400.
120 x 120 = 14,400.
no there is no field with a width of 75 yards and an area of 7500 square yards.
c. It costs $26 to fertilize, water, mow, and maintain each square yard of a full size FIFA field (with maximum dimensions) before each game. How much will it cost to prepare the field for next weekâ€™s match?
Answer:
The cost prepares the field for next week’s match = $3120.
Explanation:
In the abovegiven question,
given that,
It costs $26 to fertilize, water, mow, and maintain each square yard of a full size.
120 x $26.
3120.