Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 17 Answer Key

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 17 Problem Set Answer Key

Question 1.
Estimate the quotient for the following problems. Round the divisor first.
a. 609 Ã· 21
â‰ˆ 600 Ã· 20
= 30

b. 913 Ã· 29
â‰ˆ __900______ Ã· ____30____
= ____30_____

Answer:
913/29 = 31.48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
900/30
30.

c. 826 Ã· 37
â‰ˆ ___800_____ Ã· ____40____
= ___20______

Answer:
826/37 = 22.324.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
800/40
20.

d. 141 Ã· 73
â‰ˆ ___140_____ Ã· ____70____
= ____2_____

Answer:
140/70 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
140/70
2.

e. 241 Ã· 58
â‰ˆ ___240_____ Ã· ____60____
= ___4______

Answer:
240/60 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
240/60
4.

f. 482 Ã· 62
â‰ˆ ___480_____ Ã· ___60_____
= ____8_____

Answer:
480/60 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/60
8.

g. 656 Ã· 81
â‰ˆ __660______ Ã· ___80_____
= ___8______

Answer:
660/80 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
660/80
8.

h. 799 Ã· 99
â‰ˆ __800_______ Ã· _100________
= _____8____

Answer:
800/100 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
800/100
8.

i. 635 Ã· 95
â‰ˆ ___635_____ Ã· ____95_____
= ___7______

Answer:
635/95 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
635/95.
7.

j. 311 Ã· 76
â‰ˆ ___310_____ Ã· ___80_____
= ____4_____

Answer:
310/80 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
310/80
4.

k. 648 Ã· 83
â‰ˆ ___650______ Ã· _____80____
= ___8______

Answer:
650/80 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
650/80
8.

l. 143 Ã· 35
â‰ˆ ___140______ Ã· _____35____
= _____4____

Answer:
143/35 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
143/35
4.

m. 525 Ã· 25
â‰ˆ ___525______ Ã· ___25______
= ____21_____

Answer:
525/25 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
525/25
21.

n. 552 Ã· 85
â‰ˆ ___550______ Ã· ____85_____
= _____6____

Answer:
550/85 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
550/85
6.

o. 667 Ã· 11
â‰ˆ ___670______ Ã· ____10_____
= ___67______

Answer:
670/10 = 67.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
670/10
67.

Question 2.
A video game store has a budget of $825, and would like to purchase new video games. If each video game costs$41, estimate the total number of video games the store can purchase with its budget. Explain your thinking.

Answer:
The total number of video games the store can purchase with its budget = $20. Explanation: In the above-given question, given that, A video game store has a budget of$825 and would like to purchase new video games.
If each video game costs $41, estimate the total number of video games the store can purchase with its budget. 825/41 = 20. The total number of video games the store can purchase with its budget =$20.

Question 3.
Jackson estimated 637 Ã· 78 as 640 Ã· 80. He reasoned that 64 tens divided by 8 tens should be 8 tens. Is Jacksonâ€™s reasoning correct? If so, explain why. If not, explain a correct solution.

Answer:
Yes, Jackson’s reasoning correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Jackson estimated 637/78.
640/80.
8.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 17 Exit Ticket Answer Key

Estimate the quotient for the following problems.
a. 608 Ã· 23
â‰ˆ ___610______ Ã· ____20_____
= ___30______

Answer:
610/20 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
610/20
30.

b. 913 Ã· 31
â‰ˆ ___910______ Ã· ___30______
= ____30_____

Answer:
910/30 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
910/30
30.

c. 151 Ã· 39
â‰ˆ ___150______ Ã· ____40_____
= ____4_____

Answer:
150/40 = 3.75.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
150/40
40.

d. 481 Ã· 68
â‰ˆ ___480______ Ã· ____70_____
= _____7____

Answer:
480/70 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/70
7.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 17 Homework Answer Key

Question 1.
Estimate the quotient for the following problems. The first one is done for you.
a. 821 Ã· 41
â‰ˆ 800 Ã· 40
= 20

b. 617 Ã· 23
â‰ˆ ___620_____ Ã· ___20_____
= __31_______

Answer:
617/20 = 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
610/20
31.

c. 821 Ã· 39
â‰ˆ ___820_____ Ã· ___40_____
= __20_______

Answer:
820/40 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
820/40
20.

d. 482 Ã· 52
â‰ˆ ___480_____ Ã· ____50____
= ___10______

Answer:
480/50 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/50
10.

e. 531 Ã· 48
â‰ˆ __530______ Ã· ___50_____
= ____11_____

Answer:
531/50 = 11.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
531/50
11.

f. 141 Ã· 73
â‰ˆ ___140_____ Ã· ___70_____
= ____2_____

Answer:
140/70 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
140/70
2.

g. 476 Ã· 81
â‰ˆ ___480_____ Ã· ___80_____
= ___6______

Answer:
480/80 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/80
6.

h. 645 Ã· 69
â‰ˆ __645______ Ã· ___70_____
= ____9_____

Answer:
645/70 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
645/70
9.

i. 599 Ã· 99
â‰ˆ ___600_____ Ã· ___100_____
= ____6_____

Answer:
600/10 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
600/10
6.

j. 301 Ã· 26
â‰ˆ ___300_____ Ã· ___30_____
= ___3______

Answer:
300/30 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
300/30
3.

k. 729 Ã· 81
â‰ˆ ___730_____ Ã· ___80_____
= ___9______

Answer:
730/80 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
730/80
9.

l. 636 Ã· 25
â‰ˆ ___640_____ Ã· ___25_____
= ___25______

Answer:
640/25 = 25.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
640/25
25.

m. 835 Ã· 89
â‰ˆ __830______ Ã· ___90_____
= ___9______

Answer:
835/90 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
835/90
9.

n. 345 Ã· 72
â‰ˆ __345______ Ã· ___70_____
= ____5_____

Answer:
345/70 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
345/70
5.

o. 559 Ã· 11
â‰ˆ ___560_____ Ã· ____10____
= ____56_____

Answer:
560/10 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
560/10
56.

Question 2.
Mrs. Johnson spent $611 buying lunch for 78 students. If all the lunches cost the same, about how much did she spend on each lunch? Answer: The money she spends on each lunch =$8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Johnson spent \$611 buying lunch for 78 students.
If all the lunches cost the same.
611/78 = 8.

Question 3.
An oil well produces 172 gallons of oil every day. A standard oil barrel holds 42 gallons of oil. About how many barrels of oil will the well produce in one day? Explain your thinking.

Answer:
The barrels of oil will the good produce in one day = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
An oil well produces 172 gallons of oil every day.
A standard oil barrel holds 42 gallons of oil.
172/42 = 5.

Scroll to Top
Scroll to Top