Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key

Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 3 Lesson 6 Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key

Represent the following problem by drawing disks in the place value chart.

Question 1.
To solve 20 × 40, think
(2 tens × 4) × 10 = __800___
20 × (4 × 10) = ___800_____
20 × 40 = _____800__
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 1
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-1
20 X 40 = 800,
(2 tens × 4) × 10 = 8 hundreds,
20 × (4 × 10) = 800,
20 × 40 = 800,

Explanation:
Drawn place value disks to represent the value of the following expression as shown above as 20 X 40 = 800,
(2 tens × 4) × 10 =8 hundreds, 20 × (4 × 10) = 800 and
20 × 40 = 800.

Question 2.
Draw an area model to represent 20 × 40.
2 tens × 4 tens = _____ __8 hundreds__________
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-2
Explanation:
Drawn an area model to represent 20 × 40, as shown above 2 tens X 4 tens = 8 hundreds.

Question 3.
Draw an area model to represent 30 × 40.
3 tens × 4 tens = _____ twelve hundreds_____________
30 × 40 = __12,00____
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-3
Explanation:
Drawn an area model to represent 30 × 40, as shown above 3 tens X 4 tens = 12 hundreds.

Question 4.
Draw an area model to represent 20 × 50.
2 tens × 5 tens = _____ ___1 thousand__________
20 × 50 = __1,000_____
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-4
Explanation:
Drawn an area model to represent 20 × 50, as shown above 2 tens X 5 tens = 1 thousand.

Rewrite each equation in unit form and solve.

Question 5.
20 × 20 = __400______
2 tens × 2 tens = ___4__ hundreds
Answer:
20 X 20 = 400,
2 tens × 2 tens = 4 hundreds,

Explanation:
Given equation is 20 X 20, Rewrote in unit form as
2 tens X 2 tens = 4 hundreds, So 20 X 20 = 40.

Question 6.
60 × 20 = ___1,200____
6 tens × 2 __tens___ = __12__ hundreds
Answer:
60 X 20 = 1,200,
6 tens × 2 tens = 12 hundreds,

Explanation:
Given equation is 60 X 20 = 1,200,  Rewrote in unit form as 6 tens X 2 tens = 12 hundreds, So 60 X 20 = 1,200.

Question 7.
70 × 20 = __1,400_____
__7___ tens × __2___ tens = 1,400__
Answer:
70 X 20 = 1,400,
7 tens X 2 tens = 1,400,

Explanation:
Given equation is 70 X 20 = 1,400, Rewrote in unit form as 7 tens X 2 tens = 14 hundreds, So 70 X 20 = 1,400.

Question 8.
70 × 30 = ___2,100____
__7__ __tens_____ × __3__ _tens______ = __21__ hundreds
Answer:
70 X 30 = 2,100,
7 tens X 3 tens = 21 hundreds,

Explanation:
Given equation is 70 X 30 = 2,100, Rewrote in unit form as 7 tens X 3 tens = 21 hundreds, So 70 X 30 = 2,100.

Question 9.
If there are 40 seats per row, how many seats are in 90 rows?
Answer:
There are 3,600 seats in 90 rows,

Explanation:
Given there are 40 seats per row, So number of seats in 90 rows are
40 seats X 90 = 3,600 seats, therefore there are 3,600 seats in 90 rows.

Question 10.
One ticket to the symphony costs $50. How much money is collected if 80 tickets are sold?
Answer:
$4,000 amount money is collected if 80 tickets are sold,

Explanation:
Given one ticket to the symphony costs $50.
So money collected if 80 tickets are sold are $50 X 80 = $4,000.
Therefore, $4,000 amount money is collected if 80 tickets are sold.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key

Represent the following problem by drawing disks in the place value chart.
Question 1.
To solve 20 × 30, think
(2 tens × 3) × 10 = ____600____
20 × (3 × 10) = ____600____
20 × 30 = ___600____
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 2
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-5
20 X 30 = 600,
(2 tens × 3) × 10 =6 hundreds,
20 × (3 × 10) = 600,
20 × 30 = 600,

Explanation:
Drawn place value disks to represent the value of the following expression as shown above as 20 X 30 = 600,
(2 tens × 3) × 10 =3 hundreds, 20 × (3 × 10) = 600 and
20 × 30 = 600.

Question 2.
Draw an area model to represent 20 × 30.
2 tens × 3 tens = _____ _6 hundreds___________
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-6
Explanation:
Drawn an area model to represent 20 × 30, as shown above 2 tens X 3 tens = 6 hundreds.

Question 3.
Every night, Eloise reads 40 pages. How many total pages does she read at night during the 30 days of November?
Answer:
1,200 pages she read at night during the 30 days of November,

Explanation:
Given every night, Eloise reads 40 pages, Total number of pages she read at night during the 30 days of November are 40 pages X 30 = 1,200 pages, So Eloise 1,200 pages she read at night during the 30 days of November.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key

Represent the following problem by drawing disks in the place value chart.

Question 1.
To solve 30 × 60, think
(3 tens × 6) × 10 = ___1,800_____
30 × (6 × 10) = __1,800______
30 × 60 = __1,800_____
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 3
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-7
30 X 60 = 1,800,
(3 tens × 6) × 10 =18 hundreds,
30 × (6 × 10) = 1,800,
30 × 60 = 1,800,

Explanation:
Drawn place value disks to represent the value of the following expression as shown above as 30 X 60 = 1,800,
(3 tens × 6) × 10 =18 hundreds, 30 × (6 × 10) = 1,800 and
30 × 60 = 1,800.

Question 2.
Draw an area model to represent 30 × 60.
3 tens × 6 tens = _____18 hundreds_____________
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-8Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-8
Explanation:
Drawn an area model to represent 30 × 60, as shown above 3 tens X 6 tens = 18 hundreds.

Question 3.
Draw an area model to represent 20 × 20.
2 tens × 2 tens = _____ 4 hundreds_____________
20 × 20 = __400____
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-9
Explanation:
Drawn an area model to represent 20 × 20, as shown above 2 tens X 2 tens = 4 hundreds.

Question 4.
Draw an area model to represent 40 × 60.
4 tens × 6 tens = __24___ _hundreds____________
40 × 60 = ___240____
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 6 Answer Key-10
Explanation:
Drawn an area model to represent 40 × 60, as shown above 4 tens X 6 tens = 24 hundreds.

Rewrite each equation in unit form and solve.

Question 5.
50 × 20 = ___1,000_____
5 tens × 2 tens = _10____ hundreds
Answer:
50 X 20 = 1,000,
5 tens X 2 tens = 10 hundreds,

Explanation:
Given equation is 50 X 20 = 1,000, Rewrote in unit form as
5 tens X 2 tens = 10 hundreds, So 50 X 20 = 1,000.

Question 6.
30 × 50 = _1,500____
3 tens × 5 _tens___ = _15___ hundreds
Answer:
30 X 50 = 1,500,
3 tes X 5 tens = 15 hundreds,

Explanation:
Given equation is 30 X 50 = 1,500, Rewrote in unit form as
3 tens X 5 tens = 15 hundreds, So 30 X 50 = 1,500.

Question 7.
60 × 20 = __1,200______
__6___ tens × __2___ tens = 12 __hundreds_______
Answer:
60 X 20 = 1,200,
6 tens X 2 tens = 12 hundreds,

Explanation:
Given equation is 60 X 20 = 1,200, Rewrote in unit form as
6 tens X 2 tens = 12 hundreds, So 60 X 20 = 1,200.

Question 8.
40 × 70 = __2,800______
_4___ ___tens____ × _7___ __tens_____ = __28___ hundreds
Answer:
40 X 70 = 2,800,
4 tens X 7 tens = 28 hundreds,

Explanation:
Given equation is 40 X 70 = 2,800, Rewrote in unit form as
4 tens X 7 tens = 28 hundreds, So 40 X 70 = 2,800.

Question 9.
There are 60 seconds in a minute and 60 minutes in an hour. How many seconds are in one hour?
Answer:
There are 3,600 seconds in one hour,

Explanation:
There are 60 seconds in a minute and 60 minutes in an hour.
Number of seconds are there in one hour is 60 seconds X 60 =
3,600 seconds,therefore, there are 3,600 seconds in one hour.

Question 10.
To print a comic book, 50 pieces of paper are needed. How many pieces of paper are needed to print 40 comic books?
Answer:
Number of pieces of paper needed to print 40 comic books are 2,000 pieces

Explanation:
Given to print a comic book, 50 pieces of paper are needed.
So number of pieces of paper are needed to print 40 comic books are 50 pieces X 40 = 2,000 pieces.

Leave a Comment

Scroll to Top