## Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 3 Lesson 12 Answer Key

### Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key

Use the RDW process to solve the following problems.

Question 1.

The table shows the cost of party favors. Each party guest receives a bag with 1 balloon, 1 lollipop, and 1 bracelet. What is the total cost for 9 guests?

Item |
Cost |

1 balloon | 26Â¢ |

1 lollipop | 14Â¢ |

1 bracelet | 33Â¢ |

Answer:

The total cost for 9 guests is 657Â¢,

Explanation:

Given each party guest receives a bag with 1 balloon,

1 lollipop, and 1 bracelet, So each guest costs

26Â¢ + 14Â¢ + 33 Â¢ = 73Â¢, Now the total cost for 9 guests is

9 X 73Â¢ = 657Â¢ as shown in the picture above.

Question 2.

The Turner family uses 548 liters of water per day. The Hill family uses 3 times as much water per day. How much water does the Hill family use per week?

Answer:

The Hill family uses 11,508 liters of water per week,

Explanation:

Given the Turner family uses 548 liters of water per day.

The Hill family uses 3 times as much water per day,

So per day Hill family uses 3 X 548 liters = 1,644 liters,

So number of liters of water does the Hill family use per week is 7 X 1,644 liters = 11,508 liters as shown in the picture above.

Question 3.

Jayden has 347 marbles. Elvis has 4 times as many as Jayden. Presley has 799 fewer than Elvis. How many marbles does Presley have?

Answer:

Number of marbles Presley have are 589,

Explanation:

Given Jayden has 347 marbles. Elvis has 4 times as many as Jayden.

So Elvis have 4 X 347 marbles = 1,388 marbles,

Now Presley has 799 fewer than Elvis means number of marbles Presley have are 1,388 – 799 = 589 marbles as shown in the picture above.

Question 4.

a. Write an equation that would allow someone to find the value of R.

Answer:

R + $239 = $1,167 X 3,

R = ($1,167 X 3) – $239,

Explanation:

Wrote an equation that would allow someone to find the value of R as R + $239 = $1,167 X 3,

R = ($1,167 X 3) – $239.

b. Write your own word problem to correspond to the tape diagram, and then solve

Answer:

Joy brought 3 books each of cost $1,167,

all the 3 books cost $239 more than her existing books,

What is the cost of existing books?

Joy’s existing books cost $3,262,

Explanation:

Wrote my own word problem to correspond to the tape diagram, and then solved as below,

Joy brought 3 books each of cost $1,167, all the 3 books cost $239 more than her existing books,

What is the cost of existing books?

Solution :

Â Â Â Â 2,2

$1,167

XÂ Â Â 3

$3,501

Now $3,501 – $239 = $3,262,

So Joy’s existing books cost $3,262.

### Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key

Use the RDW process to solve the following problem.

Jennifer has 256 beads. Stella has 3 times as many beads as Jennifer. Tiah has 104 more beads than Stella. How many beads does Tiah have?

Answer:

Tiah have 872 beads,

Explanation:

Given Jennifer has 256 beads. Stella has 3 times as many beads as Jennifer.

So stella have 3 X 256 beads = 768 beads,

Now Tiah has 104 more beads than Stella,

So number of beads does Tiah have are 768 beads + 104 beads = 872 beads as shown above.

### Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key

Use the RDW process to solve the following problems.

Question 1.

The table shows the number of stickers of various types in Chrissyâ€™s new sticker book. Chrissyâ€™s six friends each own the same sticker book.

How many stickers do Chrissy and her six friends have altogether?

Type of Sticker |
Number of Stickers |

flowers | 32 |

smiley faces | 21 |

hearts | 39 |

Answer:

644 stickers does Chrissy and her six friends have altogether,

Explanation:

Given the number of stickers of various types in Chrissyâ€™s new sticker book.

Chrissyâ€™s new sticker book has flowers + smiley faces + hearts =

32 + 21 + 39 = 92 stickers,

given six friends each own the same sticker book.

So number ofÂ stickers does Chrissy and her six friends have altogether are 92 stickers X 7 =

1

92

x 7

644 stickers as shown above.

Question 2.

The small copier makes 437 copies each day. The large copier makes 4 times as many copies each day. How many copies does the large copier make each week?

Answer:

12,236 copies does the the large copier make each week,

Explanation:

Given the small copier makes 437 copies each day.

The large copier makes 4 times as many copies each day.

So each day the large copier makes are

4 X 437 copies =

Â 1,2

437

X 4

1,748 copies, Now number of copies does the large copier make each week are 1,748 copies X 7 =

5,3,5

1,748

XÂ Â 7

12,236 copies as shown above.

Question 3.

Jared sold 194 Boy Scout chocolate bars. Matthew sold three times as many as Jared. Gary sold 297 fewer than Matthew. How many bars did Gary sell?

Answer:

Gary sells 285 Boy Scout chocolate bars,

Explanation:

Given Jared sold 194 Boy Scout chocolate bars.

Matthew sold three times as many as Jared.

So Matthew sold 194 X 3 =

Â Â 2,1

194

X 3

582, Now Gary sold 297 fewer than Matthew.

So number of bars did Gary sell are 582 – 297 = 285,

therefore Gary sells 285 Boy Scout chocolate bars as shown above.

Question 4.

a. Write an equation that would allow someone to find the value of M.

Answer:

M = (723 meters X 3) + Â 973 meters,

Explanation:

Wrote an equation that would allow someone to find the value of M as M = (723 meters X 3) + Â 973 meters.

b. Write your own word problem to correspond to the tape diagram, and then solve.

Answer:

Peter has 2 rope pieces of one piece of length 973 meters and other 3 times 723 meters of length altogether howm much length of rope in meters do Peter have?

Answer:

Peter have altogether rope of length 3,142 meters,

Explanation:

Wrote my own word problem to correspond to the tape diagram, and then solved as below,

Peter has 2 rope pieces of one piece of length 973 meters and other 3 times 723 meters of length altogether howm much length of rope in meters do Peter have?

Solution :

One piece of length is 723 meters X 3 =

723

X 3

2,169 meters,

Now adding this to other piece of length 973 meters ,

2,169 + 973 = 3,142 meters,

therefore Peter have altogether rope of length 3,142 meters.