Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 1 Lesson 6 Answer Key
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 6 Problem Set Answer Key
Question 1.
Label the place value chart. Use place value disks to find the sum or difference. Write the answer in standard form on the line.
a. 10,000 more than six hundred five thousand, four hundred seventytwo is ___________________.
Answer:
b. 100 thousand less than 400,000 + 80,000 + 1,000 + 30 + 6 is ____________________.
Answer:
c. 230,070 is _______________________________________ than 130,070.
Answer:
Question 2.
Lucy plays an online math game. She scored 100,000 more points on Level 2 than on Level 3. If she scored 349,867 points on Level 2, what was her score on Level 3? Use pictures, words, or numbers to explain your thinking.
Answer:
Points scored by Lucy on level 2 = 349,867
The points scored by Lucy on level 2 are 100,000 more than level 3.
The points scored by Lucy on Level 3 = 349,867 – 100,000 = 249,867.
Lucy’s score on level 3 is 249,867.
Question 3.
Fill in the blank for each equation.
a. 10,000 + 40,060 = ____________
Answer:
10,000 + 40,060 =Â 50,060
b. 21,195 â€“ 10,000 = ____________
Answer:
21,195 â€“ 10,000 = 11,195
c. 999,000 + 1,000 = ______________
Answer:
999,000 + 1,000 = 1,000,000
d. 129,231 â€“ 100,000 = ____________
Answer:
129,231 â€“ 100,000 =Â 29,231
e. 122,000 = 22,000 + ____________
Answer:
122,000 = 22,000 + 100,000
f. 38,018 = 39,018 â€“ ______________
Answer:
38,018 = 39,018 â€“Â 1,000
Question 4.
Fill in the empty boxes to complete the patterns.
a.
150,010 
170,010 
190,010 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
150,010 
160,010  170,010  180,010 
190,010 
200,010 
Their is a increase of 10,000 each time.
b.

898,756  798,756 
498,756 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
998,756 
898,756  798,756  698,756  598,756 
498,756 
Their is a decrease of 100,000 or 1 hundred thousand for each count.
c.
744,369  743,369  741,369 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
744,369  743,369  742,369  741,369  740,369  739,369 
Their is a decrease of 1,000 each count.
d.
118,910  88,910  78,910 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
128,910  118,910  108,910  98,910  88,910  78,910 
Their is a decrease of 10,000 for each count.
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key
Question 1.
Fill in the empty boxes to complete the pattern.
468,235  471,235  472,235 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
468,235  469,235  470,235  471,235  472,235  473,235 
Their is a increase of 1,000 for each count.
Question 2.
Fill in the blank for each equation.
a. 1,000 + 56,879 = ____________
Answer:
1,000 + 56,879 = 57,879
b. 324,560 â€“ 100,000 = ____________
Answer:
324,560 â€“ 100,000 = 224,560
c. 456,080 â€“ 10,000 = ______________
Answer:
456,080 â€“ 10,000 = 446,080
d. 10,000 + 786,233 = ____________
Answer:
10,000 + 786,233 = 796,233
Question 3.
The population of Rochester, NY, in the 2000 Census was 219,782. The 2010 Census found that the population decreased by about 10,000. About how many people lived in Rochester in 2010? Explain in pictures, numbers, or words how you found your answer.
Answer:
The population of Rochester, NY, in different years.
In 2000 Census population was = 219,782
In 2010 the population decreased by about 10,000.
The people lived in Rochester in 2010 = 219,782 – 10,000 = 209,782.
209,782 people lived in Rochester in 2010.
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 6 Homework Answer Key
Question 1.
Label the place value chart. Use place value disks to find the sum or difference. Write the answer in standard form on the line.
a. 100,000 less than five hundred sixty thousand, three hundred thirteen is ______________.
Answer:
b. Ten thousand more than 300,000 + 90,000 + 5,000 + 40 is ____________________.
Answer:
c. 447,077 is _______________________________________ than 347,077.
Answer:
Question 2.
Fill in the blank for each equation:
a. 100,000 + 76,960 = ____________
b. 13,097 â€“ 1,000 = ____________
c. 849,000 â€“ 10,000 = ______________
d. 442,210 + 10,000 = ____________
e. 172,090 = 171,090 + ____________
f. 854,121 = 954,121 â€“ ____________
Answers:
a. 100,000 + 76,960 =Â 176,960
b. 13,097 â€“ 1,000 = 12,097
c. 849,000 â€“ 10,000 =Â 839,000
d. 442,210 + 10,000 = 452,210Â
e. 172,090 = 171,090 +Â 1,000
f. 854,121 = 954,121 â€“Â Â 100,000
Question 3.
Fill in the empty boxes to complete the patterns.
a.
145,555  147,555  149,555 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
145,555  146,555  147,555  148,555  149,555  150,555 
Their is a increase of 1,000 for each count.
b.
764,321  774,321  804,321 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
754,321  764,321  774,321  784,321  794,321  804,321 
Their is a increase of 10,000 with each count.
c.
125,876 
225,876 
425,876 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
125,876 
225,876  325,876 
425,876 
525,876  625,876 
Their is a increase of 100,000.
d.

254,445  224,445 
214,445 
Explain in pictures, numbers, or words how you found your answers.
Answer:
264,445 
254,445  244,445  234,445  224,445 
214,445 
Their is a decrease of 10,000 with each count.
Question 4.
In 2012, Charlie earned an annual salary of $54,098. At the beginning of 2013, Charlieâ€™s annual salary was raised by $10,000. How much money will Charlie earn in 2013? Use pictures, words, or numbers to explain your thinking.
Answer:
Charlie annual salary in 2012 was $54,098
Charlie’s annual salary raised in the beginning of 2013 by $10,000
Charlie’s earnings in 2013 = $54,098 +$10,000 = $64,098.
Charlie will earn $64,098 in 2013.