Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

## Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Mid Module Assessment Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

### Eureka Math Grade 3 Module 3 Mid Module Assessment Answer Key

Question 1.

The carnival is in town for 21 days. How many weeks is the carnival in town? (There are 7 days in 1 week.) Write an equation, and solve.

Answer:

The number of weeks carnival in town = 3 weeks.

Explanation:

In the above-given equation,

given that,

The carnival is in town for 21 days.

1 week = 7 days.

7 / n = 21.

n = 21 / 7.

n = 3.

Question 2.

There are 48 liters of water needed to finish filling the dunk tank at the carnival. Each container holds 8 liters of water. How many containers are needed to finish filling the dunk tank? Represent the problem using multiplication and division sentences and a letter for the unknown. Solve.

____8___ Ã— ____6___ = ____48___

___48____ Ã· ___8____ = ____6___

Answer:

The containers needed to finish filling the dunk tank = 6.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

There are 48 liters of water needed to finish filling the dunk tank at the carnival.

Each container holds 8 liters of water.

8 / c = 48.

c = 48 / 8.

c = 6.

48 x c = 8.

c = 6 x 8.

c = 48.

Question 3.

There are 4 rows of 7 chairs setup for the Magic Show. A worker sees the large number of people lined up and doubles the number of rows of chairs. They are shown below.

Explain and label to show how the array represents both 8 Ã— 7 and 2 Ã— (4 Ã— 7).

Answer:

8 x 7 = 56.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

The number of rows = 8.

the number of columns = 7.

8 x 7 = 2 x (4 x 7).

(2 x 4 ) x 7.

8 x 7 = 56.

Question 4.

a. Fabrizio wins a bumblebee doll with 6 stripes. He notices that 5 other children in line for the Magic Show won the same doll. How many stripes are on 6 bumblebee dolls? Write an equation using a letter to represent the unknown. Solve.

Answer:

The number of stripes on bumblebee dolls = 30.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Fabrizio wins a bumblebee doll with 6 stripes.

He notices that 5 other children in line for the magic show won the same doll.

6 x n = 5.

n = 6 x 5.

n = 30.

The magician uses a magic box. Every time he puts an object in, it gets multiplied. Fabrizio writes down what happens each time and tries to find a pattern. Look at his notes to the right.

In | Out |

2 Feathers | 14 Feathers |

3 Marbles | 21 Marbles |

4 Dice | 28 Dice |

5 Wands | 35 Wands |

6 Bean bags | __42____ Bean bags |

b. Use the pattern to fill in the number of bean bags.

Answer:

6 x 7 = 42.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

6 x 7 = 42 bean bags.

c. What does the magic box do? Explain how you know.

Answer:

2 x 7 = 14.

3 x 7 = 21.

4 x 7 = 28.

5 x 7 = 35.

6 x 7 = 42.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Every time he put an object in, it gets multiplied.

2 x 7 = 14.

3 x 7 = 21.

4 x 7 = 28.

5 x 7 = 35.

6 x 7 = 42.

d. The magician puts 12 rings into the magic box. Fabrizio draws a number bond to find the total number of rings after they are multiplied in the magic box. Use the number bond to show how Fabrizio might have solved the problem.

Answer:

12 x 7 = 84.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

6 x 7 = 42 and 6 x 7 = 42.

42 + 42 = 84.

e. After the show, Fabrizio and 5 friends equally share the cost of a $54 magic set. They use the equation 6 Ã— n = $54 to figure out how much each person pays. How much does Fabrizio pay?

Answer:

The amount each person pays = $9.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Fabrizio and 5 friends equally share the cost of a $54 magic set.

They use the equation 6 x n = $54.

n = 54 / 6.

n = 9.