Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 10 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key

Question 1.
Label the arrays. Then, fill in the blanks below to make the statements true.
a. 8 × 8 = __64___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 1
8 × 8 = 8 × (5 + __3___)
= (8 × 5) + (8 × __3___)
 40     + ___24___
= ____64__

Answer:
8 x 8 = 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 8.
the number of columns = 8.
8 x 8 = 8 x ( 5 + 3 ).
(8 x 5 ) + ( 8 x 3)
40 + 24.
64.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-1

b. 8 × 9 = 9 × 8 = __72___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 2
9 × 8 = 8 × (5 + __4___)
= (8 × 5) + (8 × __4__ )
 40    + __32____
= __72____

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 8.
the number of columns = 9.
8 x 9 = 8 x ( 5 + 4 ).
(8 x 5 ) + ( 8 x 4)
40 + 32.
72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-2

Question 2.
Break apart and distribute to solve 56 ÷ 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 3
56 ÷ 8 = (40 ÷ 8) + ( ____16_____ ÷ 8)
= 5 + _____2_______
= _____7_______

Answer:
56 / 8 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
56 / 8 = (40 / 8 ) + ( 16 / 8 )
40 / 8 = 5.
16 / 8 = 2.
5 + 2 = 7.

Question 3.
Break apart and distribute to solve 72 ÷ 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 4
72 ÷ 8 = (40 ÷ 8) + ( ___32______ ÷ 8)
= 5 + ______4______
= _______9_____

Answer:
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
72 / 8 = (40 / 8 ) + ( 32 / 8 )
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
5 + 4 = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-3

Question 4.
An octagon has 8 sides. Skip-count to find the total number of sides on 9 octagons.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 5
Nine octagons have a total of _____72____ sides.

Answer:
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
An octagon has 8 sides.
the total number of sides o 9 octagons.
8 x 9 = 72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-4

Question 5.
Multiply.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 6

Answer:
8 x 6 = 48, 3 x 8 = 24, 8 x 10 = 80, 8 x 8 = 64, 7 x 8 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the tables of 7 and 8.
8 x 6 = 48.
3 x 8 = 24.
8 x 10 = 80.
8 x 8 = 64.
7 x 8 = 56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-5

Question 6.
Match
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 7

Answer:
24 / 8 = 3.
32 / 8 = 4.
16 / 8 = 2.
64 / 8 = 8.
48 / 8 = 6.
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72.
24 / 8 = 3.
32 / 8 = 4.
16 / 8 = 2.
64 / 8 = 8.
48 / 8 = 6.
72 / 8 = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-6

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Exit Ticket Answer Key

Use the break apart and distribute strategy to solve the following problem. You may choose whether or not to draw an array.
7 × 8 =__56___

Answer:
7 x 8 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 7.
the number of columns = 8.
7 x 8 = 7 x ( 5 + 3 ).
(7 x 5 ) + ( 7 x 3)
35 + 21.
56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-7

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key

Question 1.
Label the array. Then, fill in the blanks to make the statements true.
8 × 7 = 7 × 8 =__56___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 8
8 × 7 = 7 × (5 + __3___)
= (7 × 5) + (7 × __3__)
  35     + ___21___
= __56____

Answer:
7 x 8 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 7.
the number of columns = 8.
7 x 8 = 7 x ( 5 + 3 ).
(7 x 5 ) + ( 7 x 3)
35 + 21.
56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-8

Question 2.
Break apart and distribute to solve 72 ÷ 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 9
72 ÷ 8 = (40 ÷ 8) + ( ____32_____ ÷ 8)
= 5 + ______4______
= ______9______

Answer:
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
72 / 8 = (40 / 8 ) + ( 32 / 8 )
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
5 + 4 = 9.

Question 3.
Count by 8. Then, match each multiplication problem with its value.
8 , ___16____, ___24____, ____32___, ____40___, ___48____, ___56____, ____64___, ___72____, ___80____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 10

Answer:
8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, and 8 x 10 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 8 and match it with the given equations.
8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, and 8 x 10 = 8.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-9

Question 4.
Divide
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 11

Answer:
16 / 8 = 2.
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
48 / 8 = 6.
56 / 8 = 7.
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the division of 8.
16 / 8 = 2.
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
48 / 8 = 6.
56 / 8 = 7.
72 / 8 = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-10

 

Leave a Comment

Scroll to Top