## Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 2 Lesson 19 Answer Key

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 19 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve the subtraction problems below.
a. 340 cm – 60 cm

340 cm – 60 cm=380cm

b. 340 cm – 260 cm

340 cm – 260 cm=80cm

c. 513 g – 148 g

513 g – 148 g=365g

d. 641 g – 387 g

641 g – 387 g=254g

e. 700 mL – 52 mL

700 mL – 52 mL=648ml

f. 700 mL – 452 mL

700 mL – 452 mL=248ml

g. 6 km 802 m – 2 km 569 m

6 km 802 m – 2 km 569 m=4 km 233m

h. 5 L 920 mL – 3 L 869 mL

5 L 920 mL – 3 L 869 mL=2 L 51mL

Question 2.
David is driving from Los Angeles to San Francisco. The total distance is 617 kilometers. He has 468 kilometers left to drive. How many kilometers has he driven so far?

Explanation:
David is driving from Los Angeles to San Francisco. The total distance is 617 kilometers. He has 468 kilometers left to drive
Subtract 468 from 617
617-468=149 km
David has driven 149 kilometers so far.

Question 3.
The piano weighs 289 kilograms more than the piano bench. How much does the bench weigh?

Explanation:
The piano weighs 289 kilograms more than the piano bench, the piano weighs 290kg
To find the weight of the bench subtract 289 from 297kg
297-289kg=8kg
Therefore, the weight of the bench is 8kg.

Question 4.
Tank A holds 165 fewer liters of water than Tank B. Tank B holds 400 liters of water. How much water does Tank A hold?

Explanation:
Tank A holds 165 fewer liters of water than Tank B. Tank B holds 400 liters of water
Subtract 165 from 400
400-165=235L
Therefore, Tank A holds 235L.

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 19 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Solve the subtraction problems below.
a. 346 m − 187 m

346 m − 187 m=159m

b. 700 kg − 592 kg

700 kg − 592 kg=108kg

Question 2.
The farmer’s sheep weighs 647 kilograms less than the farmer’s cow. The cow weighs 725 kilograms. How much does the sheep weigh?

Explanation:
The farmer’s sheep weighs 647 kilograms less than the farmer’s cow. The cow weighs 725 kilograms
To find the weight of sheep subtract 647 from 725kg
725-647=78kg
Therefore, the sheep weighs 78kg.

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 19 Homework Answer Key

Question 1.
Solve the subtraction problems below.
a. 280 g − 90 g

280 g − 90 g=190g

b. 450 g − 284 g

450 g – 284 g=166g

c. 423 cm − 136 cm

423 cm – 136 cm=287 cm

d. 567 cm − 246 cm

567 cm – 246 cm = 321 cm

e. 900 g − 58 g

900 g – 58 g = 842 g

f. 900 g − 358 g

900 g – 358 g = 542 g

g. 4 L 710 mL − 2 L 690 mL

4 L 710 ml – 2 L 690 ml = 2 L  20ml

h. 8 L 830 mL − 4 L 378 mL

8 L 830 ml – 4 L 378 ml =4 L 452 ml

Question 2.
The total weight of a giraffe and her calf is 904 kilograms. How much does the calf weigh? Use a tape diagram to model your thinking.

Explanation:
The total weight of a giraffe and her calf is 904 kilograms, the weight of giraffe is 829 kg.
To find the weight of calf subtract 829 from 904
904-829=75kg
Therefore, the calf weighs 75kg.

Question 3.
The Erie Canal runs 584 kilometers from Albany to Buffalo. Salvador travels on the canal from Albany. He must travel 396 kilometers more before he reaches Buffalo. How many kilometers has he traveled so far?

Explanation:
The Erie Canal runs 584 kilometers from Albany to Buffalo. Salvador travels on the canal from Albany. He must travel 396 kilometers more before he reaches Buffalo.
To find the number of kilometers he traveled so far subtarct 396km from 584km
584-396=188km
Therefore, Salvador traveled 188km so far.

Question 4.
Mr. Nguyen fills two inflatable pools. The kiddie pool holds 185 liters of water. The larger pool holds 600 liters of water. How much more water does the larger pool hold than the kiddie pool?