Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key

Engage NY Eureka Math 2nd Grade Module 2 Lesson 4 Answer Key

Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Sprint Answer Key

A. Related Facts
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Sprint Answer Key 1

Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-1

Question 1.
8 + 3 = 11
Answer:
8 + 3 = 11,

Explanation:
Adding 3 to 8 we will get 11.

Question 2.
3 + 8 = 11
Answer:
3 + 8 = 11,

Explanation:
Adding 8 to 3 we will get 11.

Question 3.
11 – 3 = 8
Answer:
11 – 3 = 8,

Explanation:
Subtracting 3 from 11 we will get 8.

Question 4.
11 – 8 = 3
Answer:
11 – 8 = 3,

Explanation:
Subtracting 8 from 11 we will get 3.

Question 5.
7 + 4 = 11
Answer:
7 + 4 = 11,

Explanation:
Adding 4 to 7 we will get 11.

Question 6.
4 + 7 = 11
Answer:
4 + 7 = 11,

Explanation:
Adding 7 to 4 we will get 11.

Question 7.
11 – 4 = 7,
Answer:
11 – 4 = 7,

Explanation:
Subtracting 4 from 11 we will get 7.

Question 8.
11 – 7 = 4
Answer:
11 – 7 = 4,

Explanation:
Subtracting 7 from 11 we will get 4.

Question 9.
9 + 3 = 12
Answer:
9 + 3 = 12,

Explanation:
Adding 9 to 3 we will get 12.

Question 10.
3 + 9 = 12
Answer:
3 + 9 = 12,

Explanation:
Adding 9 from 3 we will get 12.

Question 11.
12 – 3 = 9
Answer:
12 – 3,

Explanation:
Subtracting 3 from 12 we will get 9.

Question 12.
12 – 9 = 3
Answer:
12 – 9 = 3,

Explanation:
Subtracting 9 from 12 we will get 3.

Question 13.
8 + 5 = 13,
Answer:
8 + 5 = 13,

Explanation:
Adding 5 to 8 we will get 13.

Question 14.
5 + 8 = 13
Answer:
5 + 8 = 13,

Explanation:
Adding 8 to 5 we will get 13.

Question 15.
13 – 5 = 8
Answer:
13 – 5 = 8,

Explanation:
Subtracting 5 from 13 we will get 8.

Question 16.
13 – 8 = 5,
Answer:
13 – 8 = 5,

Explanation:
Subtracting 8 from 13 we will get 5.

Question 17.
7 + 5 = 12
Answer:
7 + 5 = 12,

Explanation:
Adding 5 to 7 we will get 12.

Question 18.
5 + 7 = 12
Answer:
5 + 7 = 12,

Explanation:
Adding 7 to 5 we will get 12.

Question 19.
12 – 5 =
Answer:
12 – 5 = 7,

Explanation:
Subtracting 5 from 12 we will get 7.

Question 20.
12 – 7 = 5
Answer:
12 – 7 = 5,

Explanation:
Subtracting 7 from 12 we will get 5.

Question 21.
9 + 6 = 15
Answer:
9 + 6 = 15,

Explanation:
Adding 6 to 9 we will get 15.

Question 22.
6 + 9 = 15
Answer:
6 + 9 = 15,

Explanation:
Adding 9 to 6 we will get 15.

Question 23.
15 – 6 = 9
Answer:
15 – 6 = 9,

Explanation:
Subtracting 6 from 15 we will get 9.

Question 24.
15 – 9 = 6
Answer:
15 – 9 = 6,

Explanation:
Subtracting 9 from 15 we will get 6.

Question 25.
8 + 7 = 15
Answer:
8 + 7 = 15,

Explanation:
Adding 7 to 8 we will get 15.

Question 26.
7 + 8 = 15
Answer:
7 + 8 = 15,

Explanation:
Adding 8 to 7 we will get 15.

Question 27.
15 – 7 = 8
Answer:
15 – 7 = 8,

Explanation:
Subtracting 9 from 15 we will get 6.

Question 28.
15 – 8 = 7
Answer:
15 – 8 = 7,

Explanation:
Subtracting 8 from 15 we will get 7.

Question 29.
9 + 4 = 13
Answer:
9 + 4 = 13,

Explanation:
Adding 4 to 9 we will get 13.

Question 30.
4 + 9 = 13,
Answer:
4 + 9 = 13,

Explanation:
Adding 9 to 4 we will get 13.

Question 31.
13 – 4 = 9
Answer:
13 – 4 = 9,

Explanation:
Subtracting 4 from 13 we will get 9.

Question 32.
13 – 9 = 4
Answer:
13 – 9 = 4,

Explanation:
Subtracting 9 from 13 we will get 4.

Question 33.
8 + 6 = 14,
Answer:
8 + 6 = 14,

Explanation:
Adding 6 to 8 we will get 14.

Question 34.
6 + 8 = 14
Answer:
6 + 8 = 14,

Explanation:
Adding 8 to 6 we will get 14.

Question 35.
14 – 6 = 8
Answer:
14 – 6 = 8,

Explanation:
Subtracting 6 from 14 we will get 8.

Question 36.
14 – 8 = 6
Answer:
14 – 8 = 6,

Explanation:
Subtracting 8 from 14 we will get 6.

Question 37.
7 + 6 = 13
Answer:
7 + 6 = 13,

Explanation:
Adding 6 to 7 we will get 13.

Question 38.
6 + 7 = 13
Answer:
6 + 7 = 13,

Explanation:
Adding 7 to 6 we will get 13.

Question 39.
13 – 6 = 7
Answer:
13 – 6 = 7,
Explanation:
Subtracting 6 from 13 we will get 7.

Question 40.
13 – 7 = 6
Answer:
13 – 7 = 6,

Explanation:
Subtracting 7 from 13 we will get 6.

Question 41.
9 + 7 = 16
Answer:
9 + 7 = 16,

Explanation:
Adding 7 to 9 we will get 16.

Question 42.
7 + 9 = 16
Answer:
7 + 9 = 16,

Explanation:
Adding 9 to 7 we will get 16.

Question 43.
16 – 7 = 9
Answer:
16 – 7 = 9,

Explanation:
Subtracting 7 from 16 we will get 9.

Question 44.
16 – 9 = 7
Answer:
16 – 9 = 7,

Explanation:
Subtracting 9 from 16 we will get 7.

B. Related Facts
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Sprint Answer Key 2

Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-2

Question 1.
9 + 2 = 11
Answer:
9 + 2 = 11,

Explanation:
Adding 2 to 9 we will get 11.

Question 2.
2 + 9 = 11
Answer:
2 + 9 = 11,

Explanation:
Adding 9 to 2 we will get 11.

Question 3.
11 – 2 = 9
Answer:
11 – 2 = 9,

Explanation:
Subtracting 2 from 11 we will get 9.

Question 4.
11 – 9 =
Answer:
11 – 9 = 2,

Explanation:
Subtracting 9 from 11 we will get 2.

Question 5.
6 + 5 = 11
Answer:
6 + 5 = 11,

Explanation:
Adding 5 to 6 we will get 11.

Question 6.
5 + 6 = 11
Answer:
5 + 6 = 11,

Explanation:
Adding 6 to 5 we will get 11.

Question 7.
11 – 5 = 6
Answer:
11 – 5 = 6,

Explanation:
Subtracting 5 from 11 we will get 6.

Question 8.
11 – 6 = 5
Answer:
11 – 6 = 5,

Explanation:
Subtracting 6 from 11 we will get 5.

Question 9.
8 + 4 =  12
Answer:
8 + 4 = 12,

Explanation:
Adding 4 to 8 we will get 12.

Question 10.
4 + 8 = 12
Answer:
4 + 8 = 12,

Explanation:
Adding 8 to 4 we will get 12.

Question 11.
12 – 4 = 8
Answer:
12 – 4 = 8,

Explanation:
Subtracting 4 from 12 we will get 8.

Question 12.
12 – 8 = 4
Answer:
12 – 8 = 4,

Explanation:
Subtracting 8 from 12 we will get 4.

Question 13.
7 + 6 = 13
Answer:
7 + 6 = 13,

Explanation:
Adding 6 to 7 we will get 13.

Question 14.
6 + 7 = 13
Answer:
6 + 7 = 13,

Explanation:
Adding 7 to 6 we will get 13.

Question 15.
13 – 6 = 7
Answer:
13 – 6 = 7,

Explanation:
Subtracting 6 from 13 we will get 7.

Question 16.
13 – 7 = 6
Answer:
13 – 7 = 6,

Explanation:
Subtracting 7 from 13 we will get 6.

Question 17.
9 + 3 = 12
Answer:
9 + 3 = 12,

Explanation:
Adding 3 to 9 we will get 12.

Question 18.
3 + 9 = 12,
Answer:
3 + 9 = 12,

Explanation:
Adding 9 to 3 we will get 12.

Question 19.
12 – 3 = 9
Answer:
12 – 3 = 9,

Explanation:
Subtracting 3 from 12 we will get 9.

Question 20.
12 – 9 = 3
Answer:
12 – 9 = 3,

Explanation:
Subtracting 9 from 12 we will get 3.

Question 21.
8 + 7 = 15
Answer:
8 + 7 = 15,

Explanation:
Adding 7 to 8 we will get 15.

Question 22.
7 + 8 = 15
Answer:
7 + 8 = 15,

Explanation:
Adding 8 to 7 we will get 15.

Question 23.
15 – 7 = 8
Answer:
15 – 7 = 8,

Explanation:
Subtracting 7 from 15 we will get 8.

Question 24.
15 – 8 = 7
Answer:
15 – 8 = 7,

Explanation:
Subtracting 8 from 15 we will get 7.

Question 25.
9 + 6 = 15
Answer:
9 + 6 = 15,

Explanation:
Adding 6 to 9 we will get 15.

Question 26.
6 + 9 = 15
Answer:
6 + 9 = 15,

Explanation:
Adding 9 to 6 we will get 15.

Question 27.
15 – 6 = 9
Answer:
15 – 6 = 9,

Explanation:
Subtracting 6 from 15 we will get 9.

Question 28.
15 – 9 = 6
Answer:
15 – 9 = 6,

Explanation:
Subtracting 9 from 15 we will get 6.

Question 29.
7 + 5 = 12
Answer:
7 + 5 = 12,

Explanation:
Adding 5 to 7 we will get 12.

Question 30.
5 + 7 = 12
Answer:
5 + 7 = 12,
Explanation:
Adding 5 to 7 we will get 12.

Question 31.
12 – 5 = 7
Answer:
12 – 5 = 7,

Explanation:
Subtracting 5 from 12 we will get 7.

Question 32.
12 – 7 = 5
Answer:
12 – 7 = 5,

Explanation:
Subtracting 7 from 12 we will get 5.

Question 33.
9 + 5 = 14
Answer:
9 + 5 = 14,

Explanation:
Adding 5 to 9 we will get 14.

Question 34.
5 + 9 = 14
Answer:
5 + 9 = 14,

Explanation:
Adding 9 to 5 we will get 14.

Question 35.
14 – 5 = 9
Answer:
14 – 5 = 9,

Explanation:
Subtracting 5 from 14 we will get 9.

Question 36.
14 – 9 = 5
Answer:
14 – 9 = 5,

Explanation:
Subtracting 9 from 14 we will get 5.

Question 37.
8 + 6 = 14
Answer:
8 + 6 = 14,

Explanation:
Adding 6 to 8 we will get 14.

Question 38.
6 + 8 = 14
Answer:
6 + 8 = 14,

Explanation:
Adding 8 to 6 we will get 14.

Question 39.
14 – 6 = 8
Answer:
14 – 6 = 8,

Explanation:
Subtracting 6 from 14 we will get 8.

Question 40.
14 – 8 = 6
Answer:
14 – 8 = 6,

Explanation:
Subtracting 8 from 14 we will get 6.

Question 41.
9 + 8 = 17
Answer:
9 + 8 = 17,

Explanation:
Adding 8 to 9 we will get 17.

Question 42.
8 + 9 = 17
Answer:
8 + 9 = 17,

Explanation:
Adding 9 to 8 we will get 17.

Question 43.
17 – 8 = 9
Answer:
17 – 8 = 9,

Explanation:
Subtracting 8 from 17 we will get 9.

Question 44.
17 – 9 = 8
Answer:
17 – 9 = 8,

Explanation:
Subtracting 9 from 17 we will get 8.

Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Problem Set Answer Key

Question 1.
Measure five things in the classroom with a centimeter ruler.
List the five things and their length in centimeters.

Object Name Length in centimeters
a.                    Chart                      60 cm
b.                    Book                      15 cm
c.                    School Bag                     30 cm
d.                    Crayon                     8 cm
e.                    Eraser                     3 cm

Answer:
a. Chart – 60 cm,
b. Book – 15 cm,
c. School Bag – 30 cm,
d. Crayon – 8 cm,
e. Eraser – 3 cm,

Explanation:
Measured five things in the classroom with a centimeter ruler,
Listed the five things and their length in centimeters as
a. Chart – 60 cm,
b. Book – 15 cm,
c. School Bag – 30 cm,
d. Crayon – 8 cm,
e. Eraser – 3 cm.

Question 2.
Measure four things in the classroom with a meter stick or
meter tape. List the four things and their length in meters.

Object Name Length in centimeters
a.                    Teacher’s Desk                             1 meter
b.                    Bulletin Board                             3 meters
c.                    Class door width                             2 meters
d.                    Student’s Desk                             1.5 meters
e.                    Book’s Shelf                            3 meters

Answer:
a. Teacher’s Desk – 1 meter,
b. Bulletin Board – 3 meters,
c. Class door width – 2 meters,
d. Student’s Desk – 1.5 meters,
e. Book’s Shelf – 3 meters,

Explanation:
Measured four things in the classroom with a meter stick or
meter tape. Listed the four things and their length in meters as
a. Teacher’s Desk – 1 meter,
b. Bulletin Board – 3 meters,
c. Class door width – 2 meters,
d. Student’s Desk – 1.5 meters,
e. Book’s Shelf – 3 meters.

Question 3.
List five things in your house that you would measure
with a meter stick or meter tape.
a. ________Study Table______________
b. ________Sofa______________________
c. ________Dinning Table____________
d. ________Living Door_____________
e. ________Kitchen Platform________

Explanation:
Listed five things in my house that  would measure
with a meter stick or meter tape are
a. Study Table,
b. Sofa,
c. Dinning Table,
d. Living Door,
e. Kitchen Platform.

Why would you want to measure those five items with a
meter stick or meter tape instead of a centimeter ruler?
_______________________________________________________________

Answer:
Because in centimeters we measure smaller lengths and for
little larger lengths we measure with meter stick or meter tape
which is quicker,

Explanation:
I want to measure those five items with a
meter stick or meter tape instead of a centimeter ruler
because in centimeters we measure smaller lengths and
for little larger lengths we measure with meter stick or
meter tape as 1 meter = 100 centimeters.

Question 4.
The distance from the cafeteria to the gym is 14 meters.
The distance from the cafeteria to the playground is double
that distance. How many times would you need to use a meter
stick to measure the distance from the cafeteria to the playground?
Answer:
28 times I would need to use a meter stick to measure the
distance from the cafeteria to the playground,

Explanation:
Given the distance from the cafeteria to the gym is 14 meters.
The distance from the cafeteria to the playground is double
that distance. So number of times would I need to use a meter
stick to measure the distance from the cafeteria to the playground
is 14 + 14 = 28, therefore 28 times I would need to use a meter
stick to measure the distance from the cafeteria to the playground.

Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Circle cm (centimeter) or m (meter) to show which measurement
you would use to measure the length of each object.
a. Length of a train cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-3
Length of a train by meters m,

Explanation:
We measure the length of a train by m meter
so circled meters as shown above.

b. Length of an envelope cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-4
Length of an envelope by centimeters cm,

Explanation:
We measure the length of an envelope by cm
centimeters so circled centimeter as shown above.

c. Length of a house cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-5
Length of a house by meters m,

Explanation:
We measure the length of a house by m
meters so circled meter as shown above.

Question 2.
Would it take more meters or more centimeters to measure
the length of a playground? Explain your answer.
Answer:
It will take more meters to measure the length of a playground,

Explanation:
It would take more meters to measure the length of a playground
as playground is larger in size and more than house, envelope and
train size so it will take more meters to measure the length of a
playground.

Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Homework Answer Key

Question 1.
Circle cm (centimeter) or m (meter) to show which unit you
would use to measure the length of each object.
a. Length of a marker cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-6
Length of a marker by centimters cm,

Explanation:
We measure the length of a marker by cm
centimeters so circled centimeter as shown above.

b. Length of a school bus cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-7
Length of a school bus by meters m,

Explanation:
We measure the length of a school bus by m
meters so circled meter as shown above.

c. Length of a laptop computer cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-8
Length of a laptop computer by m,

Explanation:
We measure the length of a laptop computer
by m meters so circled meter as shown above.

d. Length of a highlighter marker cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-9
Length of a highlighter marker by cm,

Explanation:
We measure the length of a highlighter by cm
centimeters so circled centimeter as shown above.

e. Length of a football field cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-10
Length of a football field by m,

Explanation:
We measure the length of a football field
by m meters so circled meter as shown above.

f. Length of a parking lot cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-11
Length of a parking lot by m,

Explanation:
We measure the length of a parking lot
by m meters so circled meter as shown above.

g. Length of a cell phone cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-12
Length of a cell phone by cm,

Explanation:
We measure the length of a cell phone by cm
centimeters so circled centimeter as shown above.

h. Length of a lamp cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-13
Length of a lamp by cm,

Explanation:
We measure the length of a lamp by cm centimeters
so circled centimeter as shown above.

i. Length of a supermarket cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-14
Length of a supermarket by m,

Explanation:
We measure the length of a supermarket
by m meters so circled meter as shown above.

j. Length of a playground cm or m
Answer:
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Answer Key-15
Length of a playground by m,

Explanation:
We measure the length of a playground
by m meters so circled meter as shown above.

Question 2.
Fill in the blanks with cm or m.
a. The length of a swimming pool is 25 __meters_.
Answer:
The length of a swimming pool is 25 meters,

Explanation:
Filled the blank as meters so the length of a
swimming pool is 25 meters.

b. The height of a house is 8 ___meters______.
Answer:
The height of a house is 8 meters,

Explanation:
Filled the blank as meters so the height
of a house is 8 meters.

c. Karen is 6 ___centimeters___ shorter than her sister.
Answer:
Karen is 6 centimeters shorter than her sister,

Explanation:
Filled the blank as centimeters so
Karen is 6 centimeters shorter than her sister.

d. Eric ran 65 ___meters______ down the street.
Answer:
Eric ran 65 meters down the street,

Explanation:
Filled the blank as meters so Eric ran 65 meters down
the street.

e. The length of a pencil box is 3 __centimeter__ longer than a pencil.
Answer:
The length of a pencil box is 3 centimeter longer than a pencil,

Explanation:
Filled the blank as centimeters so the length of a
pencil box is 3 centimeter longer than a pencil.

Question 3.
Use the centimeter ruler to find the length (from one
mark to the next) of each object.
Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 4 Homework Answer Key 3
a. Triangle A is __3__ cm long.
Semicircle C is __5__ cm long.
Rectangle E is __4__ cm long.
Rhombus B is __3__ cm long.
Hexagon D is __4__ cm long.
Answer:
Triangle A is 3 cm long,
Semicircle C is 5 cm long,
Rectangle E is 4 cm long,
Rhombus B is 3 cm long,
Hexagon D is 4 cm long,

Explanation:
Used the centimeter ruler to find the length (from one
mark to the next) of each object as
Triangle A is 3 cm long,
Semicircle C is 5 cm long,
Rectangle E is 4 cm long,
Rhombus B is 3 cm long,
Hexagon D is 4 cm long.

b. Explain how the strategy to find the length of each shape
above is different from how you would find the length if you
used a centimeter cube.
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
Answer:
The length as per centimeter cube is
Triangle A is 27 cm3 long,
Semicircle C is 125 cm3 long,
Rectangle E is 64 cm3 long,
Rhombus B is 27 cm3 long,
Hexagon D is 64 cm3 long,

Explanation:
The strategy to find the length of each shape
above is different from how I would find the length if you
used a centimeter cube is as a cubic centimetre is a
commonly used unit of volume that corresponds to the volume
of a cube that measures 1 cm x 1 cm × 1 cm. So length as per
centimeter cube is Triangle A is 27 cm3 long,
Semicircle C is 125 cm3 long,
Rectangle E is 64 cm3 long,
Rhombus B is 27 cm3 long,
Hexagon D is 64 cm3 long respectively.

Leave a Comment

Scroll to Top