Practicing the **Bridges in Mathematics Grade 4 Student Book Answer Key Unit 8 Module 4** will help students analyze their level of preparation.

## Bridges in Mathematics Grade 4 Student Book Answer Key Unit 8 Module 4

**Bridges in Mathematics Grade 4 Student Book Unit 8 Module 4 Session 1 Answer Key**

**Playground Model**

Question 1.

One team in Ms. Liâ€™s class drew the following playground map to scale. Find the dimensions of the three-dimensional models they should make if the scale factor is 1 inch to 2 feet.

Answer:

Explanation:

As shown in the above field diagram and the scale,

the dimensions of the scale factor is 1 inch to 2 feet.

For Spiral slide:

length x width = 12 ft x 16 ft

For Merry-Go-Round: = 8 ft x 8 ft

For Table: = 4 ft x 8 ft

For Seesaws: = 8 ft x 4 ft

For Monkey Dome: = 12 ft x 12 ft

For Swings: = 20 ft x 20 ft

Question 2.

**CHALLENGE** How tall do you think the models of these items should be? Add some heights to the empty column in the table above.

Answer:

Answers may vary.

Explanation:

Based upon the information given above the heights of the models maybe as shown above.

**Bridges in Mathematics Grade 4 Student Book Unit 8 Module 4 Session 2 Answer Key**

**Side-View Drawing**

Question 1.

Draw a side view of the playground that the team in Ms. Liâ€™s class made into 3-D models. Use the birdâ€™s-eye view map below to help you draw the side view.

Answer:

Explanation:

From the above given information, the above is the side view of the playground drawn using the three-dimensional models with the scale factor is 1 inch to 2 feet.

**Bridges in Mathematics Grade 4 Student Book Unit 8 Module 4 Session 3 Answer Key**

**How Much Time Do They Need?**

Ms. Liâ€™s class has 1 hour and 10 minutes to work on their playground models.

- They need 5 minutes to gather materials.
- Â It will take them twice as long to clean up.
- They want to spend half the time building their models.
- They need the remaining time to draw a picture of the models.

Question 1.

How many minutes can Ms. Liâ€™s students spend on each task? Show your work below.

Answer:

Explanation:

From the above given information,

Ms. Liâ€™s class has 1 hour and 10 minutes to work on their playground models.

They need 5 minutes to gather materials.

It will take them twice as long to clean up.

They want to spend half the time building their models.

They need the remaining time to draw a picture of the models.

From 1 hour and 10 minutes,

She need 5 minutes to gather materials.

To clean up it take twice the material gathering.

So, 5 + 5 = 10 minutes.

Need half the time building their models.

So, 1 hour and 10 minutes divided by 2.

1 hour = 60 minutes

1 hour and 10 minutes = 60 + 10 = 70 minutes.

Half of the time = 70/2 = 35 minutes.

Time taken to draw pictures = Total time – Time taken to finish other things.

70 – (5 + 10 + 35) = 70 – 50 = 20 minutes.