# Bridges in Mathematics Grade 4 Home Connections Unit 6 Module 4 Answer Key

Practicing the Bridges in Mathematics Grade 4 Home Connections Answer Key Unit 6 Module 4 will help students analyze their level of preparation.

## Bridges in Mathematics Grade 4 Home Connections Answer Key Unit 6 Module 4

Bridges in Mathematics Grade 4 Home Connections Unit 6 Module 4 Session 2 Answer Key

Unit 6 Review

Question 1.
If the area of a rectangle is 306 square centimeters (cm2) and one dimension is 6 centimeters, what is the measurement of the other dimension? Use labeled sketches and equations to model and solve this problem.
The area of a rectangle is 306 square centimeters (cm2).
One dimension is 6 centimeters.
Let the other dimension be X.
Area of the rectangle = 6 Ã— X
306 = 6X
X = 306/6
X = 51 centimeters
The other dimension is 51 centimeters.

Question 2.
If the area of a rectangle is 612 square centimeters (cm2) and one dimension is 12 centimeters, what is the measurement of the other dimension? Use labeled sketches and equations to model and solve this problem.
The area of a rectangle is 612square centimeters (cm2).
One dimension is 12 centimeters.
Let the other dimension be X.
Area of the rectangle = 6 Ã— X
612 = 12X
X = 612/12
X = 51 centimeters
The other dimension is 51 centimeters.

Question 3.
If the perimeter of a rectangle is 306 centimeters and one dimension is 6 centimeters, what is the measurement of the other dimension? Use labeled sketches and equations to model and solve this problem.
The perimeter of a rectangle is 306 centimeters.
One dimension is 6 centimeters.
Let the other dimension be X.
Perimeter of a rectangle = 2(6 + X)
306 = 2 Ã— 6 + 2 Ã— X
306 = 12 + 2X
306 – 12 = 2X
294 = 2X
294/2 = X
147 = X
The other dimension is 147 centimeters.

Question 4.
Six people are splitting the cost of a boat trip. The total is $306. What is each personâ€™s share? Show your work. Answer: The total cost of boat trip is$306.
Six people are splitting the cost of a boat trip.
Divide 306 by 6 the result is equal to $51. 306/6 =$51
Each person’s share is $51. Question 5. Twelve people are splitting the cost of the same boat trip for a total of$306. Jenny says that each personâ€™s share will be half as much as in problem 4. Do you agree with Jenny? Explain your answer, and then solve the problem to prove that you are correct.
I agree with jenny because each personâ€™s share will be half as much as in problem 4.
Twelve people are splitting the cost of the same boat trip for a total of $306. Divide$306 by 12 the result is equal to $25.5. 306/12 =$25.5
Each person’s share is $25.5. Each person’s share is$51 in problem 4.

Question 6.
Three people are splitting the cost of meals on the boat trip. The cost is $153. What is each personâ€™s share? Pedro says that the answer to this problem will be the same as the answer to problem 4. Do you agree with Pedro? Explain your answer, and then solve the problem to prove that you are correct. Answer: Three people are splitting the cost of meals on the boat trip. The cost is$153.
Divide 153 by 3 the result is equal to 51.
153/3 = $51 Each person’s share is$51.
I agree with Pedro because the answer of this problem is same as the answer to the problem 4.

Question 7.
CHALLENGE Orlando and his 4 friends joined Michael and his 3 friends in purchasing a gift for their baseball coach. The gift cost $15.75 and the 9 friends split the amount equally. How much did each person spend? Show your work. Answer: The gift cost$15.75 and the 9 friends split the amount equally.
Divide $15.75 by 9 the result is equal to$1.75.
15.75/9 = $1.75 Each person spends$1.75 for purchasing a gift for their baseball coach.

Scroll to Top
Scroll to Top